Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Deze zes hotels in Enschede zijn het waard om te overnachten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Deze zes hotels in Enschede zijn het waard om te overnachten
Zoek je een hotel in Enschede? Dit zijn zes hotspots die het waard zijn om te overnachten. Dit meldt Harpers Bazaar.

Landgoed Carelshaven

Als je zoekt naar een locatie die zowel dichtbij Enschede is als middenin de natuur, dan is landgoed Carelshaven de aangewezen plek. Hier kun je zowel een bezoekje aan de stad brengen als in alle rust tussen het groen door wandelen. In het bijbehorende restaurant is het mogelijk om smaakvol te dineren.

Landgoed de Holtweijde

Ben je zoekende naar een plek waar je ook een dagje wellness kunt meepakken? Dan is Landgoed de Holtweijde een geschikte locatie. Op deze locatie vermaak je je het hele weekend en kun je een dagje wellness pakken nadat je de dag ervoor door Enschede hebt geslenterd.

‘t Lansink

In Hengelo zit hotel ‘t Lansink. Het hotel is hierdoor in de buurt van Enschede. Volgens Harpers Bazaar is het de perfecte plek voor culinaire liefhebbers, aangezien er een Michelin-restaurant in het hotel zit. Er wordt daar met streekproducten uit Twente gewerkt.

U Parkhotel

Zoek je naar een hotel dichtbij het centrum van Enschede? Dan is U Parkhotel de aangewezen plek. Het biedt the best of both worlds. Het hotel zit niet in een drukke straat, maar wel dichtbij alle culturele hotspots in Enschede. De kamers zijn minimalistisch ingericht en brengen je tot rust na een bezoek aan de stad.

De Bloemenbeek

Als dineren en slapen gecombineerd kan worden, dan is het echt feest. In De Bloemenbeek kan dit. Het restaurant in het hotel serveert een Frans-mediterrane keuken. Op een klein half uur rijden zit je in het centrum van Enschede.

Huize Holterhof

Het landgoed in Enschede belooft puur genieten. Het hotel zit aan de rand van een natuurgebied, waardoor je uitzicht hebt over de weilanden. Ook hier is het mogelijk om een wellnessbehandeling te ondergaan of door de natuur te wandelen. Na een nacht slapen word je gewekt door de vogels.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

01 juli '25 ( 8:37)

Hittemaatregelen in de horeca: adviseer werknemers om koffie te mijden

In de horeca worden net als in veel andere sectoren maatregelen genomen om medewerkers te beschermen tegen de hitte. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wijst erop dat werkgevers moeten zorgen voor voldoende water en zonnebrandcrème. Horecabedrijven kunnen daarnaast hun werknemers adviseren cafeïne- en suikerhoudende dranken, zoals koffie en frisdrank, zo veel mogelijk te mijden.

25 juni '25 ( 8:55)

ING voorziet prijsstijgingen en sterk toename faillissementen in horeca

De prijzen in de horeca stijgen dit jaar naar verwachting gemiddeld met 5 procent, meldt ING in een nieuw rapport over de sector. De prijsstijging is lager dan de drie voorgaande jaren, maar is nog altijd hoger dan de inflatie in Nederland. Dat komt volgens de economen van de bank vooral door stijgende voedingsprijzen en oplopende personeelskosten.

19 juni '25 ( 8:38)

Werkloosheid in Nederland blijft 3,8 procent

De werkloosheid in Nederland is in mei onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen maand zat 3,8 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, evenveel als in april. Gemiddeld daalde het aantal werklozen de afgelopen drie maanden licht, met 2000 per maand.

13 juni '25 (11:28)

Na eerdere daling loopt ziekteverzuim weer op in eerste kwartaal

Nederlandse werknemers waren in het eerste kwartaal van dit jaar vaker ziek vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. In het eerste kwartaal van vorig jaar en ook in 2023 was er nog sprake van een daling op jaarbasis. Daarvoor steeg het ziekteverzuim juist jarenlang.

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."