Wat zijn de juiste schoenen om te dragen in de horecasector?

Het dragen van de juiste schoen is belangrijk, met name tijdens het werken. Onder veel horecapersoneel heerst de vraag welke schoenen het beste zijn om te dragen in de branche. Het antwoord is niet eenvoudig, want de een draagt graag sneaker en de ander liever veiligheidsschoenen. Bovendien: wie gaat het betalen? Dit meldt Misset Horeca.

Hoge leren werkschoenen

In de horecakeuken van Cusco in Uden draagt Teun Thomas altijd hoge leren werkschoenen van het merk Emma, type Ringo Xd S2. Deze hebben een stalen neus, zijn waterafstotend en anti-slip. De sous-chef geeft aan dat het voor hem belangrijk is dat zijn steunzolen er in passen, omdat hij anders snel last krijgt van zijn rug. Thomas' werkgever betaalt de schoenen.

Nike

Jamie van Heije is chef en eigenaar en draagt nooit iets anders dan Nikes. Al van jongs af aan wilde hij Nike Air Max hebben, maar deze waren veel te duur. Daarom werkte hij ervoor, door auto's te wassen en in tuinen te werken. Van Heije draagt inmiddels verschillende Nike schoenen tijdens het werken. Soms Air Jordan, andere keren Dunk of Structures. De chef maakt verschil tussen de schoenen die hij op het werk draagt en privé. De crew van Van Heije betaalt de schoenen zelf.

Shoes for crews

Als het aan Evelien van den Noort ligt, zijn de schoenen van Shoes for crews de beste optie. Ze heeft verschillende modellen hiervan, zoals de zwarte sneaker Revolution II met veters en de platte ballerina Reese. Voor Van den Noort is het belangrijk dat de schoenen lekker lopen, licht zijn en niet té duur.

Grispoort

Niek Haarman is sinds april eigenaar van partycentrum De Logtenberg in Wijhe. Hij loopt al 22 jaar rond in de horecabranche. Nu organiseert hij met zijn team bijna vijftien feesten en partijen per week en honderd bruiloften op jaarbasis. Hierdoor moet hij veel lopen en sjouwen. Tijdens zijn werk draagt hij altijd de lage schoenen van Grispoort. Deze hebben een stevige neus, zijn bestand tegen water, olie en vet en zijn slipvast. Haarman bespaart nooit op goede schoenen. Haarman's werknemers kopen de schoenen zelf.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer