Horecaondernemers Vlissingen absoluut niet blij met afgelast Rescue evenement

Weinig Vlissingers hebben er begrip voor dat Rescue, het hulpverleningsevenement, wordt afgelast. De organisatie heeft gisteren laten weten dat het dit jaar definitief niet doorgaat. Het regent online negatieve reacties. Ook ondernemers in Vlissingen zijn niet blij. Dit meldt Omroep Zeeland.

Voor ondernemers in de stad, met name de horecasector, is het evenement belangrijk. Vooral economisch gezien. Jolanda van Boven van de Vlissingse Ondernemers Centrale noemt het hele verhaal dan ook dieptriest. Het is onduidelijk wat er achter gesloten deuren besproken is.

Oplossing vinden

Elf edities lang is het goed gegaan, maar nu kan het evenement ineens niet doorgaan. Van Boven geeft aan dat niemand het begrijpt. Ze hoopt dat de volgende editie er wel kan komen en dat er oplossingen verzonnen kunnen worden voor de drukte. Voor ieder probleem is er immers een oplossing, aldus Van Boven.

Exacte oorzaak

Maar wat is er precies gebeurd? De gemeente Vlissingen heeft geen vergunning uitgegeven door het evenement. Eigenlijk was het de bedoeling dat Resque op 17 augustus zou plaatsvinden in Vlissingen, maar de gemeente geeft aan dat er gegevens over belangrijke veiligheidsaspecten ontbraken.

De organisatie van Rescue geeft aan dat alle benodigde documenten zijn aangeleverd. Twee dagen later heeft het de strijd met de gemeente opgegeven. Het feest gaat definitief niet door. En of het feest ooit zal terugkeren is nog maar de vraag.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer