Intensieve samenwerking hoteliers Twente om sterker te staan tegen bestuurders

Tijdens de coronacrisis is duidelijk geworden dat hotels in hun eentje minder geld te brokkelen hebben bij de gemeenten en de Veiligheidsregio Twente. Deze les heeft Hotel Overleg Twente (HOT) getrokken uit de crisis. Daarom gaan zij samen werken zodat zij sterker staan tegenover de bestuurders en de veiligheidsregio. Dit meldt Tubantia.

De sector is frontaal geraakt, zegt Alco van Berkel . Hij is voorzitter van HOT. De naweeën zijn volgens hem nog altijd voelbaar. Door samen met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) te werken, hoopt HOT dat zij sterker staan en als een serieuzere gesprekspartner worden gezien door de bestuurders en veiligheidsregio. Zij weten immers het beste wat er speelt bij ondernemers in de horecabranche, aldus Van Berkel.

Imago werken in horeca

Het imago van werken in de horeca wil HOT ook beter maken. Veel hoteliers kampen met het vooroordeel dat er sprake is van een hoge werkdruk en lage lonen. Merlijn Dewasme, werknemer bij Hotel & Restaurant de Zwaan in Delden, geeft aan juist meer vrije tijd te hebben met een baan in de branche. Dat komt doordat er langere dagen gemaakt kunnen worden, waardoor er meer compleet vrije dagen zijn.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer