Landgoed heeft vierdaagse werkweek en organiseert zondag een banenmarkt

Zondag 3 juli is er een banenmarkt in Santpoort-Noord. Deze wordt georganiseerd door ‘Landgoed Duin & Kruidberg’. Het hotel-restaurant biedt zichzelf dan ook aan aan werkzoekenden. Recent is het landgoed al overgegaan op een vierdaagse werkweek. Dit meldt het Haarlems Dagblad.

Het landgoed hoopt hiermee op een speelse en aantrekkelijke manier nieuwe collega’s te kunnen werven. Op de banenmarkt zullen er medewerkers van het landgoed aanwezig zijn die de bezoekers onder het genot van een hapje en drankje kunnen vertellen over de werkzaamheden, gasten en werksfeer.

De standaard sollicitatievragen hoeven werkzoekenden dus niet te beantwoorden. Het is voor Duin & Kruidberg belangrijk om eerst aan te voelen of iemand zich op zijn gemak voelt bij het landgoed.

Sfeer proeven

Het hotel-restaurant is van mening dat een eenvoudige advertentie en vacaturetekst tegenwoordig niet meer werkt. Wat écht telt, is het proeven van de sfeer en de collega’s leren kennen, aldus het landgoed.

Vierdaagse werkweek

Duin & Kruidberg hecht veel waarde aan vrije tijd. Daarom hebben zij besloten om een vierdaagse werkweek te introduceren. Fulltime werken kan nog altijd, maar dan in vier dagen.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer