Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ongedierte houdt zich schuil in hotelkamers tot er weer een bloedmaaltijd is

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Ongedierte houdt zich schuil in hotelkamers tot er weer een bloedmaaltijd is
Een klein diertje van circa 5 mm lang verstopt zich in hotelkamers en wacht rustig af tot er een bloedmaaltijd langs komt. Het gaat om bedwantsen. Deze parasiteren op mensen en kunnen tot een jaar zonder hun ‘maaltijd’. Dit meldt Hospitality Management.

Het is niet makkelijk om bedwantsen te vinden. De beestjes verstoppen zich in de naden van matrassen, in stopcontacten of achter het hoofdbord van een hotelbed. Pas als er een ‘maaltijd’ in de buurt is, zoals een hotelgast, komen zij weer tevoorschijn.

Hoe komen ze binnen?

De meest voorkomende manier waarop bedwantsen in onze omgeving binnendringen is door onszelf. Mensen zijn reislustig en gaan geregeld op pad. Zonder te weten worden bedwantsen door middel van onze koffers of kleding meegenomen. Overigens kunnen de beestjes ook door vintage meubels onze leefomgeving binnendringen.

Voorkomen van bedwantsen

Voor hotelpersoneel is het belangrijk om getraind te worden om de beestjes te herkennen. Hoe eerder de bedwantsen worden ontdekt, hoe beter. Het is daarom belangrijk om de controle tot een dagelijks onderdeel van de schoonmaak te maken.

Daarnaast is het aan te raden om een duidelijke procedure te hebben voor medewerkers zodat zij weten wat zij moeten doen als gasten klachten hebben over de beestjes.

Herkennen van de beestjes

Het belangrijkste signaal dat er bedwantsen in een hotelkamer zijn, is dat er bloedvlekjes op de lakens en het beddengoed zitten.

Als een hotelgast gebeten is door een bedwants, dan lijkt de bult op een muggenbult. Waar een bedwants zich echter mee onderscheid, is dat het beestje vaker bijt. Hierdoor ontstaan er meerdere bultjes die dichtbij elkaar liggen, bijvoorbeeld drie stuks.

Bedwantsen geven een misselijkmakende zoete geur af als de plaag groter wordt.

Wat doen bij een bedwants?

Zodra het beestje ontdekt is, is het belangrijk om niets uit de besmette kamer te halen. Hierdoor neemt de kans toe dat de bedwants zich verplaatst naar een andere kamer.

Wat je wel moet doen, is zo snel mogelijk contact opnemen met een professionele ongediertebestrijder.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

25 december '23 (10:01)

Explosie Hotel Royal in Deventer

Bij een hotel op de Brink in Deventer is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Het gaat om Hotel Royal, het enige hotel op de Brink, meldt onder andere Tubantia.

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.

19 juni '23 (10:08)

Ondanks hotelstop Amsterdam zes jaar geleden wordt er nog aan ongeveer twintig hotels gewerkt

Het bestuur van Amsterdam vond al in 2016 dat er een rem moest komen op de groei van de hotelsector in de hoofdstad. Ondanks de stop blijven er toch nog hotels bij komen. Voor een lange periode kon de gemeente niets doen tegen de komst hiervan. Daarnaast blijkt uit een navraag van AT5 dat de komst van ongeveer twintig hotels niet kan worden vermeden. Zo komt er vooral in Amsterdam-Noord nog een hotelspurt. Op andere plekken lijkt het nieuwe hotelbeleid wel te werken, meldt AT5.

16 juni '23 (13:02)

Mogelijk dure recreatiewoningen naast Hotel de Beyaerd in Hulshorst

Bij het veluwehotel De Beyaerd in Hulshorst wordt mogelijk een nieuw, luxe vakantiepark neergezet. De opzet is ‘een ruim opgezet groenresort met hoogwaardige recreatievilla’s’, meldt Nunspeet Nieuws. Het vakantiepark komt te staan op het evenemententerrein van het hotel en het aangrenzende deel waar voorheen restaurant De Gulle Belg stond. Momenteel wordt dat pand gekraakt. 

16 juni '23 (11:25)

Hotel Okura maakt samen met Brouwerij Homeland zomers biertje

Na een eerdere samenwerking met Brouwerij Homeland gaat het Okura Hotel in Amsterdam een biertje maken. Vorig jaar maakten de twee al de ‘Okura Tripel’, nu slaan zij de handen ineen om een zomers biertje te brouwen, de ‘Okura Wit’. Volgens Okura is het smaakprofiel fris, zacht en met een volle smaak. Dat meldt Hospitality Management.

14 juni '23 ( 8:51)

Staatssecretaris Van der Burg wil dat hotels optreden tegen uitbuiting meisjes

Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie gaat de hotelbranche oproepen op te treden tegen seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes. Dat heeft Van der Burg aan de Tweede Kamer toegezegd, tijdens het wekelijks vragenuurtje. Net zoals de Tweede Kamer vindt Van der Burg het verschrikkelijk dat zoveel jonge meisjes seksueel worden uitgebuit. De Tweede Kamer wil meer concrete actie, maar de staatssecretaris zei dat het lastig is deze uitbuiting harder aan te pakken.