Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vluchtelingen kunnen niet meer naar Roompot, wel naar andere hotels

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Vluchtelingen kunnen niet meer naar Roompot, wel naar andere hotels
De grote keten van vakantieparken Roompot denkt deze zomer geen plek te hebben voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Opvang gebeurde in maart nog wel, maar sinds begin april is er geen ruimte meer voor. "Wij hebben in de zomer altijd plekken tekort en het ziet ernaar uit dat dit nu ook zo gaat zijn", laat een woordvoerder weten. Andere ketens van vakantieparken en hotels verwachten de komende tijd wel door te gaan met het opvangen van vluchtelingen.

Het aantal beschikbare bedden voor Oekraïners in Nederland nam een week lang af, totdat het ministerie van Justitie en Veiligheid donderdag weer een toename meldde. De afname kwam onder meer doordat hotels en vakantieparken hun opvangplekken besloten te sluiten, zeiden ingewijden rondom de opvang van Oekraïners.

Van der Valk

Hotelketen Van der Valk, met ongeveer 75 vestigingen, verwacht dat het aantal opvangplekken voor Oekraïners de komende tijd ongeveer gelijk blijft. Het Corendon-hotel bij Schiphol in Badhoevedorp heeft nog een contract voor onbepaalde tijd met de gemeente voor de vluchtelingenopvang. Dat gaat daar door "zo lang daar vanuit de gemeente behoefte aan is". In het hotel verblijven nu 370 vluchtelingen.

Fletcher

In acht tot negen door keten Fletcher voor Oekraïners gereserveerde hotels zijn nu rond de zevenhonderd bedden bezet. Het aantal plekken is de afgelopen weken ongeveer gelijk gebleven en blijft dat volgens topman Rob Hermans ook de komende maanden. "In sommige hotels zouden we nog wat plekken vrij kunnen maken," Hermans zegt dat het contact met de gemeenten soepel verloopt.

Vakantieparken

Ook op de vakantieparken van EuroParcs, waar op vijftien locaties nu in totaal zo’n 1200 vluchtelingen verblijven, blijft de komende weken plek. "Als de gemeente een beroep op ons doet, gaan we altijd kijken. Ook in het hoogseizoen", laat een woordvoerder weten. Landal GreenParks, dat vanwege de sterk wisselende aantallen per dag en per locatie geen aantallen van opgevangen vluchtelingen kan noemen, zegt de komende maanden beschikbaar te blijven voor de opvang.

Hotels

Ook ketens NH Hotel Group en Accor, bekend van onder meer Ibis- en Mercure-hotels, konden mede door de vele wisselingen geen aantallen en concrete verwachtingen noemen. Postillion Hotels heeft nu ongeveer 20 tot 25 kamers voor vluchtelingen verdeeld over de acht locaties. Directeur Erik-Jan Ginjaar zegt dat gemeenten het niet aandurven om kamers voor een langere tijd vast te leggen.

Door: ANP

25 december '23 (10:01)

Explosie Hotel Royal in Deventer

Bij een hotel op de Brink in Deventer is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Het gaat om Hotel Royal, het enige hotel op de Brink, meldt onder andere Tubantia.

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.

19 juni '23 (10:08)

Ondanks hotelstop Amsterdam zes jaar geleden wordt er nog aan ongeveer twintig hotels gewerkt

Het bestuur van Amsterdam vond al in 2016 dat er een rem moest komen op de groei van de hotelsector in de hoofdstad. Ondanks de stop blijven er toch nog hotels bij komen. Voor een lange periode kon de gemeente niets doen tegen de komst hiervan. Daarnaast blijkt uit een navraag van AT5 dat de komst van ongeveer twintig hotels niet kan worden vermeden. Zo komt er vooral in Amsterdam-Noord nog een hotelspurt. Op andere plekken lijkt het nieuwe hotelbeleid wel te werken, meldt AT5.

16 juni '23 (13:02)

Mogelijk dure recreatiewoningen naast Hotel de Beyaerd in Hulshorst

Bij het veluwehotel De Beyaerd in Hulshorst wordt mogelijk een nieuw, luxe vakantiepark neergezet. De opzet is ‘een ruim opgezet groenresort met hoogwaardige recreatievilla’s’, meldt Nunspeet Nieuws. Het vakantiepark komt te staan op het evenemententerrein van het hotel en het aangrenzende deel waar voorheen restaurant De Gulle Belg stond. Momenteel wordt dat pand gekraakt. 

16 juni '23 (11:25)

Hotel Okura maakt samen met Brouwerij Homeland zomers biertje

Na een eerdere samenwerking met Brouwerij Homeland gaat het Okura Hotel in Amsterdam een biertje maken. Vorig jaar maakten de twee al de ‘Okura Tripel’, nu slaan zij de handen ineen om een zomers biertje te brouwen, de ‘Okura Wit’. Volgens Okura is het smaakprofiel fris, zacht en met een volle smaak. Dat meldt Hospitality Management.

14 juni '23 ( 8:51)

Staatssecretaris Van der Burg wil dat hotels optreden tegen uitbuiting meisjes

Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie gaat de hotelbranche oproepen op te treden tegen seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes. Dat heeft Van der Burg aan de Tweede Kamer toegezegd, tijdens het wekelijks vragenuurtje. Net zoals de Tweede Kamer vindt Van der Burg het verschrikkelijk dat zoveel jonge meisjes seksueel worden uitgebuit. De Tweede Kamer wil meer concrete actie, maar de staatssecretaris zei dat het lastig is deze uitbuiting harder aan te pakken.