Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hotels door veiligheidsregio's benaderd voor opvang Oekraïense vluchtelingen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Diverse hotelketens zijn door veiligheidsregio's benaderd voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne, maar concrete afspraken over aantallen en de periode zijn er nog niet. Dat laten onder meer hotelketens Van der Valk en Fletcher Hotels weten na een belronde door het ANP. Evenementenlocaties zeggen vanwege hun volle agenda's weinig ruimte te hebben.

Fletcher Hotels laat weten benaderd te zijn door een gemeente en diverse veiligheidsregio's over de opvang van vluchtelingen. De keten weet nog geen aantallen of periode. "Wij zijn bereid onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en ons steentje bij te dragen", laat directeur Rob Hermans weten. Dan zou het gaan om één hotellocatie die in zijn geheel voor vluchtelingen beschikbaar komt.

Van der Valk zegt dat er "verschillende verzoeken lopen" en per vestiging te bekijken wat de beschikbaarheid is voor opvang, en wat er lokaal aan acties opgetuigd wordt om vluchtelingen te helpen. Dat kan namelijk ook in andere vormen dan het bieden van hotelkamers, aldus een woordvoerder.

Parklocaties

TopParken biedt tijdelijke opvang voor getroffen families uit Oekraïne op de parklocaties, zegt de organisatie. In overleg met gemeenten en eigenaren van vakantiewoningen bekijkt de organisatie wat er nodig is en wat kan.

De bezetting van hotels kan wellicht een probleem worden bij de opvang. Door het opheffen van veel coronabeperkende maatregelen is er momenteel "enorme vraag" naar hotelkamers, aldus Fletcher Hotels. Daarnaast kampt bijvoorbeeld Van der Valk met personeelstekorten door zieken en mensen die andere banen hebben gezocht.

Volle agenda's

Grote evenementenlocaties zeggen de komende maanden weinig ruimte te hebben om vluchtelingen onder te brengen. RAI Amsterdam, World Forum The Hague en Rotterdam Ahoy noemen daarbij hun volle agenda's als reden. Zij wijzen erop dat het organiseren van evenementen pas net weer kan na het loslaten van de coronabeperkingen.

MECC Maastricht zegt "druk in gesprek met de gemeente" te zijn, maar heeft alleen de komende maand een paar honderd plekken en vindt dat "onvoldoende", aldus een woordvoerder. De Limburgse beurzen- en congressenlocatie is wel bezig om bijvoorbeeld vluchtelingen met een bus op te gaan halen in Polen.

Veel ruimte

De Jaarbeurs in Utrecht zegt "een eerste contact" met de gemeente te hebben gehad en "heel veel ruimte te hebben". Niet in alle gebouwen zijn de komende tijd constant evenementen, laat een woordvoerder weten. Hoeveel plek er ongeveer is, kon hij nog niet zeggen.

Door: ANP

25 december '23 (10:01)

Explosie Hotel Royal in Deventer

Bij een hotel op de Brink in Deventer is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Het gaat om Hotel Royal, het enige hotel op de Brink, meldt onder andere Tubantia.

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.

19 juni '23 (10:08)

Ondanks hotelstop Amsterdam zes jaar geleden wordt er nog aan ongeveer twintig hotels gewerkt

Het bestuur van Amsterdam vond al in 2016 dat er een rem moest komen op de groei van de hotelsector in de hoofdstad. Ondanks de stop blijven er toch nog hotels bij komen. Voor een lange periode kon de gemeente niets doen tegen de komst hiervan. Daarnaast blijkt uit een navraag van AT5 dat de komst van ongeveer twintig hotels niet kan worden vermeden. Zo komt er vooral in Amsterdam-Noord nog een hotelspurt. Op andere plekken lijkt het nieuwe hotelbeleid wel te werken, meldt AT5.

16 juni '23 (13:02)

Mogelijk dure recreatiewoningen naast Hotel de Beyaerd in Hulshorst

Bij het veluwehotel De Beyaerd in Hulshorst wordt mogelijk een nieuw, luxe vakantiepark neergezet. De opzet is ‘een ruim opgezet groenresort met hoogwaardige recreatievilla’s’, meldt Nunspeet Nieuws. Het vakantiepark komt te staan op het evenemententerrein van het hotel en het aangrenzende deel waar voorheen restaurant De Gulle Belg stond. Momenteel wordt dat pand gekraakt. 

16 juni '23 (11:25)

Hotel Okura maakt samen met Brouwerij Homeland zomers biertje

Na een eerdere samenwerking met Brouwerij Homeland gaat het Okura Hotel in Amsterdam een biertje maken. Vorig jaar maakten de twee al de ‘Okura Tripel’, nu slaan zij de handen ineen om een zomers biertje te brouwen, de ‘Okura Wit’. Volgens Okura is het smaakprofiel fris, zacht en met een volle smaak. Dat meldt Hospitality Management.

14 juni '23 ( 8:51)

Staatssecretaris Van der Burg wil dat hotels optreden tegen uitbuiting meisjes

Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie gaat de hotelbranche oproepen op te treden tegen seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes. Dat heeft Van der Burg aan de Tweede Kamer toegezegd, tijdens het wekelijks vragenuurtje. Net zoals de Tweede Kamer vindt Van der Burg het verschrikkelijk dat zoveel jonge meisjes seksueel worden uitgebuit. De Tweede Kamer wil meer concrete actie, maar de staatssecretaris zei dat het lastig is deze uitbuiting harder aan te pakken.