Grapperhaus en Blok, na één dag uitstel, in gesprek met horecakoepel

Horecakoepel Koninklijke Horeca Nederland (KHN) praat met demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) over de nieuwe coronamaatregelen. Ook Stef Blok, die als demissionair minister van Economische Zaken en Klimaat over een nieuw steunpakket voor ondernemers gaat, zal deelnemen aan het gesprek. De brancheorganisatie zei eerder dat het gesprek dinsdag zou plaatsvinden, maar het werd een dag uitgesteld.

Het kabinet maakte vorige week nieuwe maatregelen bekend om de opleving van besmettingen tegen te gaan. Kroegen en restaurants moeten om 20.00 uur de deuren sluiten. KHN wil de huidige sluitingstijd veranderen in een tijd waarop de deuren sluiten. Mensen die dan om 20.00 uur binnen zijn, kunnen blijven, maar er komen geen gasten meer bij. Ook wordt er gesproken over financiële compensatie voor horecaondernemers. KHN noemt de verwachtingen voor het overleg "hoog", "gezien de huidige situatie waarin veel horecaondernemers verkeren".

Meer acties

De huidige sluitingstijd geldt tot en met vrijdag 3 december, de voorlopige einddatum van de nieuwe, strengere maatregelen. Dan is een nieuwe persconferentie gepland van het demissionaire kabinet. Afgelopen zaterdag, toen de maatregel inging, waren 25 horecazaken in Breda ook na 20.00 uur uit protest nog open. Als er niks uit het overleg met het kabinet komt, volgen er mogelijk weer acties, zei de woordvoerder van KHN Breda zondag.

Door: ANP