Coronapandemie zorgt voor faillissement hotelkamerveiling.nl

Afgelopen vrijdag heeft de rechtbank Midden-Nederland het faillissement van Hotelkamerveiling.nl uitgesproken. Op de website van het bedrijf laat curator Erik Quaars weten dat het ten onder is gegaan aan de gevolgen van de coronacrisis. Wie alle schuldeisers zijn en of klanten hun geld terug krijgen is nog niet bekend. Dit meldt RTL Nieuws.

Hotelkamerveiling.nl was sinds 2008 online en werd gerund door hoteleigenaar Klaas Stekelenburg en zijn twee zoons. Via de website kon er op hotelkamers, die last-minute nog niet geboekt waren, worden geboden. Verschillende hotels maakten hier gebruik van. Klanten konden hierdoor vaak een goedkope deal scoren. Na het veilen van hotelkamers ging Stekelenburg ook aanbiedingen voor sauna's veilen.

Op de website, die onlangs nog een nominatie voor 'Website van het Jaar 2021' in de wacht sleepte, hadden ruim honderduizend mensen een account. In totaal heeft Hotelkamerveiling.nl meer dan 5 miljoen kamers en sauna's geveild. Gedurende de lockdown werden er veel minder hotels bezocht. Ze hoefden niet dicht, maar mochten gasten niet in hun bar of restaurant ontvangen. Hierdoor draaiden vele hotels verlies.

Door: Nationale Horecagids