#horecacomeback

We hebben het allemaal gemist: ons favoriete restaurant, terras en café gaat weer open. Geen opgestapelde stoelen en dichte deuren meer, want we mogen weer steeds vaker de deur uit, en strenge regels worden langzaamaan losgelaten. Alle reden dus om weer een bezoek te brengen aan je favoriete horecagelegenheid, en misschien heb je dit inmiddels alweer gedaan. Een goede ontwikkeling: we vieren de heropening van de horeca met de speciale hashtag #horecacomeback

Een lang jaar zonder horeca

Tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. De 12 maanden waarin ons leven ingrijpend is veranderd. Op een kleine zomerse periode na, heeft de horeca het hele jaar last gehad van beperkingen. Geen bezoekers meer in het restaurant, geen vaste stamgasten meer in de kroeg en ook grote evenementen werden verboden. Iedereen die direct of indirect te maken heeft met de horeca, heeft de gevolgen van de COVID-19 pandemie aan den lijve ondervonden. Hoewel van een algehele heropening van de horeca nog geen sprake is, zijn de eerste stappen in de goede richting wel degelijk gezet. Fijn voor de horeca, en prettig voor haar bezoekers.

Wat mag er weer?

De laatste weken heeft het kabinet besloten tot steeds meer versoepelingen voor de horeca. We zitten in stap 4 van de versoepelingen, en daarbij horen de volgende richtlijnen: 

  • Vanaf 26 juni is 100% van de toegangscapiciteit weer toegestaan 
  • Openingstijden worden steeds verder uitgebreid
  • Sportkantines, bioscopen, casino’s en culturele instellingen zijn weer (beperkt) open
  • Het maximum aantal personen per tafel is komen te vervallen 
  • Restaurants: open met beperkingen, zoals vaccinatie- of testbewijs  
  • Beperkt entertainment (zoals het EK-voetbal) voor publiek 

Er mag steeds meer, en zolang deze ontwikkelingen zich blijven voortzetten, zal over de volle breedte van de horeca steeds meer mogelijk worden. Een welverdiende #horecacomeback is op zijn plaats. Voor horecaondernemers blijft het echter nog even aanpassen op de veranderende richtlijnen.

Hoe vier jij de heropening?   

De deuren van de horeca zijn weer geopend. Hoe vier jij dat? Duizenden mensen hebben alweer een terrasje bezocht, de reserveringen bij restaurants gingen door het dak en ook culturele instellingen hebben hun eerste gasten weer ontvangen. Grijp jij ook elke gelegenheid aan om je favoriete restaurant of terras te bezoeken? Laten we de horeca met zijn allen over de laatste drempel helpen, zodat we binnenkort weer zonder beperkingen alles kunnen doen. De heropening van de horeca mag gevierd worden.

#horecacomeback op de Nationale Horecagids 

Op de Nationale Horecagids zullen we je wekelijks op de hoogte blijven houden van nieuwe versoepelingen en de laatste ontwikkelingen binnen de horeca. Lees alles op één plek en volg het laatste nieuws op de voet. Tijd om weer te genieten in de horeca. Tijd voor #horecacomeback – Laat je stem horen!