Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

#Horecacomeback: al je favoriete horecazaken zijn weer open!

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
We hebben het allemaal gemist: ons favoriete restaurant, terras en café gaat weer open. Geen opgestapelde stoelen en dichte deuren meer, want we mogen weer steeds vaker de deur uit, en strenge regels worden langzaamaan losgelaten. Alle reden dus om weer een bezoek te brengen aan je favoriete horecagelegenheid, en misschien heb je dit inmiddels alweer gedaan. Een goede ontwikkeling: we vieren de heropening van de horeca met de speciale hashtag #horecacomeback

Een lang jaar zonder horeca

Tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. De 12 maanden waarin ons leven ingrijpend is veranderd. Op een kleine zomerse periode na, heeft de horeca het hele jaar last gehad van beperkingen. Geen bezoekers meer in het restaurant, geen vaste stamgasten meer in de kroeg en ook grote evenementen werden verboden. Iedereen die direct of indirect te maken heeft met de horeca, heeft de gevolgen van de COVID-19 pandemie aan den lijve ondervonden. Hoewel van een algehele heropening van de horeca nog geen sprake is, zijn de eerste stappen in de goede richting wel degelijk gezet. Fijn voor de horeca, en prettig voor haar bezoekers.

Wat mag er weer?

De laatste weken heeft het kabinet besloten tot steeds meer versoepelingen voor de horeca. We zitten in stap 4 van de versoepelingen, en daarbij horen de volgende richtlijnen: 

  • Vanaf 26 juni is 100% van de toegangscapaciteit weer toegestaan 
  • Openingstijden worden steeds verder uitgebreid
  • Sportkantines, bioscopen, casino’s en culturele instellingen zijn weer (beperkt) open
  • Het maximum aantal personen per tafel is komen te vervallen 
  • Restaurants: open met beperkingen, zoals vaccinatie- of testbewijs  
  • Beperkt entertainment (zoals het EK-voetbal) voor publiek 

Er mag steeds meer, en zolang deze ontwikkelingen zich blijven voortzetten, zal over de volle breedte van de horeca steeds meer mogelijk worden. Een welverdiende #horecacomeback is op zijn plaats. Voor horecaondernemers blijft het echter nog even aanpassen op de veranderende richtlijnen.

Hoe vier jij de heropening?   

De deuren van de horeca zijn weer geopend. Hoe vier jij dat? Duizenden mensen hebben alweer een terrasje bezocht, de reserveringen bij restaurants gingen door het dak en ook culturele instellingen hebben hun eerste gasten weer ontvangen. Grijp jij ook elke gelegenheid aan om je favoriete restaurant of terras te bezoeken? Laten we de horeca met zijn allen over de laatste drempel helpen, zodat we binnenkort weer zonder beperkingen alles kunnen doen. De heropening van de horeca mag gevierd worden.

#horecacomeback op de Nationale Horecagids 

Op de Nationale Horecagids zullen we je wekelijks op de hoogte blijven houden van nieuwe versoepelingen en de laatste ontwikkelingen binnen de horeca. Lees alles op één plek en volg het laatste nieuws op de voet. Tijd om weer te genieten in de horeca. Tijd voor #horecacomeback – Laat je stem horen!

13 september '25 ( 9:20)

De Pizzabakkers sluit panden in Amsterdam

In Amsterdam zijn vier panden voor een halfjaar gesloten, daartoe besloot de locoburgemeester vrijdag. Het gaat om filialen van De Pizzabakkers, twee op de Plantage Kerklaan, een op de Overtoom en een op de Haarlemmerdijk. De pizzaketen is de laatste tijd meerdere keren doelwit geweest van explosies.

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.