Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Rotterdamse hotels tijdens songfestival: blij met wat we hebben

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
In Rotterdamse hotels is het deze week iets drukker dan normaal vanwege het Eurovisie Songfestival, ondanks dat er vanwege coronarestricties minder mensen bij mogen zijn. De hotels moeten het vooral hebben van de landendelegaties en pers en niet zozeer van de bezoekers voor de shows.

"Veel bezoekers komen uit de omgeving van Rotterdam. En het is niet zo dat de hotels in de stad vollopen deze week, maar we merken wel dat het doordeweeks drukker is", laat Roel Dusseldorp, voorzitter van de Stichting Rotterdamse Hotel Combinatie weten. Hij schat de huidige bezettingsgraad in op 60 procent, met uitschieters naar boven en beneden.

Richting het weekend, als de songfestivalfinale is, verwacht Dusseldorp wel dat het drukker wordt. "Je ziet dan dat mensen toch een graantje mee willen pikken van het songfestival en in de stad willen zijn. We hopen dan op een bezetting van 75 procent uit te komen, wat normaal is voor een zaterdag. Maar in deze tijd waarin we leven is dat niet gek en mogen we blij zijn met wat we hebben."

Finale

Dusseldorp, general manager van Hotel New York, merkt wel dat zodra er een land door is naar de finale, de boekingen uit het desbetreffende land mondjesmaat stijgen. "Zo zit bijvoorbeeld de Belgische delegatie in ons hotel. Nu ze de finale hebben bereikt krijgen we meer telefoontjes vanuit België." Vanwege de strenge gezondheidsrichtlijnen vanuit de organisatie heeft het hotelpersoneel wel minimaal contact met de gasten. "Dat is jammer, want je krijgt er op deze manier weinig van mee."

Marco Bunk, woordvoerder van de Rotterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), zegt minder te merken van het songfestival in de stad. "Los van een verdwaalde bezoeker zet het songfestival met de huidige beperkte mogelijkheden geen zoden aan de dijk. Het is op dit moment niet het feestje van de horeca, maar dat hadden we ook niet verwacht. We hopen dat het songfestival wel bijdraagt aan het herstel van de horeca. We bouwen nu een wedstrijdritme op voor als de wedstrijd later weer gaat beginnen."

Door: ANP

25 december '23 (10:01)

Explosie Hotel Royal in Deventer

Bij een hotel op de Brink in Deventer is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Het gaat om Hotel Royal, het enige hotel op de Brink, meldt onder andere Tubantia.

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.

19 juni '23 (10:08)

Ondanks hotelstop Amsterdam zes jaar geleden wordt er nog aan ongeveer twintig hotels gewerkt

Het bestuur van Amsterdam vond al in 2016 dat er een rem moest komen op de groei van de hotelsector in de hoofdstad. Ondanks de stop blijven er toch nog hotels bij komen. Voor een lange periode kon de gemeente niets doen tegen de komst hiervan. Daarnaast blijkt uit een navraag van AT5 dat de komst van ongeveer twintig hotels niet kan worden vermeden. Zo komt er vooral in Amsterdam-Noord nog een hotelspurt. Op andere plekken lijkt het nieuwe hotelbeleid wel te werken, meldt AT5.

16 juni '23 (13:02)

Mogelijk dure recreatiewoningen naast Hotel de Beyaerd in Hulshorst

Bij het veluwehotel De Beyaerd in Hulshorst wordt mogelijk een nieuw, luxe vakantiepark neergezet. De opzet is ‘een ruim opgezet groenresort met hoogwaardige recreatievilla’s’, meldt Nunspeet Nieuws. Het vakantiepark komt te staan op het evenemententerrein van het hotel en het aangrenzende deel waar voorheen restaurant De Gulle Belg stond. Momenteel wordt dat pand gekraakt. 

16 juni '23 (11:25)

Hotel Okura maakt samen met Brouwerij Homeland zomers biertje

Na een eerdere samenwerking met Brouwerij Homeland gaat het Okura Hotel in Amsterdam een biertje maken. Vorig jaar maakten de twee al de ‘Okura Tripel’, nu slaan zij de handen ineen om een zomers biertje te brouwen, de ‘Okura Wit’. Volgens Okura is het smaakprofiel fris, zacht en met een volle smaak. Dat meldt Hospitality Management.

14 juni '23 ( 8:51)

Staatssecretaris Van der Burg wil dat hotels optreden tegen uitbuiting meisjes

Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie gaat de hotelbranche oproepen op te treden tegen seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes. Dat heeft Van der Burg aan de Tweede Kamer toegezegd, tijdens het wekelijks vragenuurtje. Net zoals de Tweede Kamer vindt Van der Burg het verschrikkelijk dat zoveel jonge meisjes seksueel worden uitgebuit. De Tweede Kamer wil meer concrete actie, maar de staatssecretaris zei dat het lastig is deze uitbuiting harder aan te pakken.