Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Recruiter Work2B werft gratis personeel voor de horeca

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 8 min
location_on [xx]km
Al ruim een jaar heeft de horeca te maken heeft beperkingen en sluitingen. Het jonge en ambitieuze recruitmentbedrijf Work2B schiet de horeca nu te hulp met de gratis werving van 100 nieuwe medewerkers. Deze zomer dreigt alweer een flink tekort aan goed personeel en veel horecabedrijven zitten dan opnieuw met de handen in het haar. 

Wie is Work2B

 
Work2B is gespecialiseerd in het werven, selecteren, uitzenden en onboarden van klantcontact-professionals. Het bedrijf werd medio 2019 opgericht door de twee ondernemers Rory Smit en Dirk Jan Hildebrand. Met het hoofdkantoor in Almere bedienen ze landelijk hun gestaag groeiende klantenbestand van bedrijven die, al dan niet in opdracht van anderen, klantcontactdiensten voeren. Omdat Work2B zich richt op banen waar je doorgaans gemakkelijk in kunt stappen, breidt de succesvolle recruiter haar werkgebied dus nu uit richting horeca. 
 
Het eerste jaar werden bijna 600 sollicitanten aan een baan geholpen en nog voor het bereiken van de tweede verjaardag staat de teller op ruim 1.500. Een enorme groei dus. De succesfactoren bestaan onder andere uit een zelfontwikkeld softwaresysteem (ATS) en een branchedeskundig en resultaatgericht recruitmentteam, met in totaal 14 medewerkers en een rijke en actieve database. 
 

Steuntje in de rug

 
Waarom schiet Work2B de horeca eigenlijk te hulp? ‘In ons korte bestaan had het heel gemakkelijk slecht kunnen aflopen doordat de vraag in onze business volledig was weggevallen. Omdat we binnen de klantcontactbranche de wind een beetje mee hadden, hebben we kunnen overleven’, aldus directeur Hildebrand. ‘Work2B biedt banen waar je gemakkelijk in kunt starten en dat geldt ook voor werken in de horeca. Omdat we ons verbonden voelen met zoveel horecamensen die die onzekere tijd hebben beleefd, willen wij de branche graag onze steun verlenen.’ 

 

Branchedeskundig team

 
Sinds maart van dit jaar is Antoine Pex aan het salesteam van Work2B toegevoegd. Hij heeft een uitgebreide staat van dienst in recruitment voor horeca en de event branche en staat u graag te woord over de verdere details van de actie. Ook de recruiters komen uit de branche, spreken de taal en weten daarmee feilloos wat kandidaten in huis moeten hebben. Zo zorgt Work2B in no-time voor de juiste selectie kandidaten.
 

Hoe gaat de actie in zijn werk

 
Omdat de horeca ondanks alle steunmaatregelen een groot deel van haar personeelsbestand kwijt is en het belangrijk is dat ieder druk moment ten volle wordt benut, maakt Work2B het de horecaondernemer gemakkelijk om de nieuwe collega tegen lage kosten aan te nemen. Zo worden er geen wervingskosten in rekening gebracht. Ook kan de ondernemer of de HR-afdeling ervoor kiezen om de medewerker op uitzendcondities of op eigen contract te laten starten. Dit scheelt per medewerker al gauw tussen de 1.000 en 2.500 euro aan kosten. 
 
Per horecabedrijf worden maximaal tien gratis geworven medewerkers geplaatst. Die keuze is gemaakt om zoveel mogelijk hotels, restaurants en café’s te laten profiteren. In de komende periode zal Work2B de inschrijving openen. Ondernemers kunnen zich dan inschrijven en al binnen enkele weken gebruik maken, in de hoop dat de maatregelen verder worden versoepeld en de omzet verder gestaag kan herstellen. 

Door: Nationale Horecagids
 
25 december '23 (10:01)

Explosie Hotel Royal in Deventer

Bij een hotel op de Brink in Deventer is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Het gaat om Hotel Royal, het enige hotel op de Brink, meldt onder andere Tubantia.

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.

19 juni '23 (10:08)

Ondanks hotelstop Amsterdam zes jaar geleden wordt er nog aan ongeveer twintig hotels gewerkt

Het bestuur van Amsterdam vond al in 2016 dat er een rem moest komen op de groei van de hotelsector in de hoofdstad. Ondanks de stop blijven er toch nog hotels bij komen. Voor een lange periode kon de gemeente niets doen tegen de komst hiervan. Daarnaast blijkt uit een navraag van AT5 dat de komst van ongeveer twintig hotels niet kan worden vermeden. Zo komt er vooral in Amsterdam-Noord nog een hotelspurt. Op andere plekken lijkt het nieuwe hotelbeleid wel te werken, meldt AT5.

16 juni '23 (13:02)

Mogelijk dure recreatiewoningen naast Hotel de Beyaerd in Hulshorst

Bij het veluwehotel De Beyaerd in Hulshorst wordt mogelijk een nieuw, luxe vakantiepark neergezet. De opzet is ‘een ruim opgezet groenresort met hoogwaardige recreatievilla’s’, meldt Nunspeet Nieuws. Het vakantiepark komt te staan op het evenemententerrein van het hotel en het aangrenzende deel waar voorheen restaurant De Gulle Belg stond. Momenteel wordt dat pand gekraakt. 

16 juni '23 (11:25)

Hotel Okura maakt samen met Brouwerij Homeland zomers biertje

Na een eerdere samenwerking met Brouwerij Homeland gaat het Okura Hotel in Amsterdam een biertje maken. Vorig jaar maakten de twee al de ‘Okura Tripel’, nu slaan zij de handen ineen om een zomers biertje te brouwen, de ‘Okura Wit’. Volgens Okura is het smaakprofiel fris, zacht en met een volle smaak. Dat meldt Hospitality Management.

14 juni '23 ( 8:51)

Staatssecretaris Van der Burg wil dat hotels optreden tegen uitbuiting meisjes

Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie gaat de hotelbranche oproepen op te treden tegen seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes. Dat heeft Van der Burg aan de Tweede Kamer toegezegd, tijdens het wekelijks vragenuurtje. Net zoals de Tweede Kamer vindt Van der Burg het verschrikkelijk dat zoveel jonge meisjes seksueel worden uitgebuit. De Tweede Kamer wil meer concrete actie, maar de staatssecretaris zei dat het lastig is deze uitbuiting harder aan te pakken.