Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zakelijke hotelketen Postillion Hotels sluit tijdelijk deuren: 'open blijven niet rendabel'

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
De zakelijke hotelketen Postillion Hotels heeft besloten om vanaf donderdagochtend alle hotels tijdelijk te sluiten in verband met de nieuwe coronamaatregelen voor de horeca. Directeur Erik-Jan Ginjaar laat weten dat het niet meer rendabel is om open te blijven. "Ook willen we gehoor geven aan de oproep van de overheid om verantwoordelijkheid te nemen; op deze manier werken wij mee aan minder reisbewegingen."

Premier Mark Rutte maakte dinsdagavond bekend dat alle eet- en drinkgelegenheden vanaf woensdagavond de deuren moeten sluiten. Voor hotels geldt een uitzondering, maar alleen voor de eigen hotelgasten. Postillion is echter sterk afhankelijk van de zakelijke markt. Denk aan het huisvesten van congressen.

Ginjaar zag na de persconferentie van Rutte van 28 september al de helft van de verwachte omzet verdwijnen. "Het zat eraan te komen", zegt hij. "We zijn nu gelukkig beter voorbereid dan bij de eerste lockdown. We hebben in de zomer gereorganiseerd. Helaas moesten we afscheid nemen van 30 procent van het personeel. Maar nu zijn we wel bestand tegen een nieuwe klap." Ginjaar verwacht dat de hotels weer zullen openen wanneer de maatregelen voor de horeca worden versoepeld.

Andere hotels wel open

Andere hotels blijven wel open. Algemeen directeur Rob Hermans van Fletcher Hotels ziet geen reden om zijn hotels te sluiten en is juist blij dat er voor hotels geen verdergaande maatregelen zijn getroffen door de overheid. "De restaurants en bars van de hotels mogen open blijven voor de gasten en dat heeft een duidelijk positief effect op het aantal boekingen vandaag", vertelt Hermans.

Fletcher Hotels is gericht op toeristen en weekendjes weg, met name binnenlands toerisme, en heeft een goede zomer gedraaid. Volgens Hermans was het in de zomer zelfs iets drukker dan normaal. "Uiteindelijk hebben we de lockdown van het voorjaar nog niet kunnen compenseren. Maar de zomer verlichtte wel de pijn en we hoefden gelukkig geen personeel te ontslaan." Momenteel zijn er vrijwel alleen nog maar Nederlandse gasten in de meer dan honderd Fletcher hotels; Duitsers en Belgen blijven weg vanwege een negatief reisadvies voor Nederland.

Ook NH Hotels ziet geen reden om de hotels te sluiten. "Er zijn nog gasten en de restaurants mogen open blijven, we kunnen dus gewoon open blijven", aldus een woordvoerster. Over een mogelijke reorganisatie kan de zegsvrouw geen uitspraken doen.

Door: ANP

25 december '23 (10:01)

Explosie Hotel Royal in Deventer

Bij een hotel op de Brink in Deventer is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Het gaat om Hotel Royal, het enige hotel op de Brink, meldt onder andere Tubantia.

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.

19 juni '23 (10:08)

Ondanks hotelstop Amsterdam zes jaar geleden wordt er nog aan ongeveer twintig hotels gewerkt

Het bestuur van Amsterdam vond al in 2016 dat er een rem moest komen op de groei van de hotelsector in de hoofdstad. Ondanks de stop blijven er toch nog hotels bij komen. Voor een lange periode kon de gemeente niets doen tegen de komst hiervan. Daarnaast blijkt uit een navraag van AT5 dat de komst van ongeveer twintig hotels niet kan worden vermeden. Zo komt er vooral in Amsterdam-Noord nog een hotelspurt. Op andere plekken lijkt het nieuwe hotelbeleid wel te werken, meldt AT5.

16 juni '23 (13:02)

Mogelijk dure recreatiewoningen naast Hotel de Beyaerd in Hulshorst

Bij het veluwehotel De Beyaerd in Hulshorst wordt mogelijk een nieuw, luxe vakantiepark neergezet. De opzet is ‘een ruim opgezet groenresort met hoogwaardige recreatievilla’s’, meldt Nunspeet Nieuws. Het vakantiepark komt te staan op het evenemententerrein van het hotel en het aangrenzende deel waar voorheen restaurant De Gulle Belg stond. Momenteel wordt dat pand gekraakt. 

16 juni '23 (11:25)

Hotel Okura maakt samen met Brouwerij Homeland zomers biertje

Na een eerdere samenwerking met Brouwerij Homeland gaat het Okura Hotel in Amsterdam een biertje maken. Vorig jaar maakten de twee al de ‘Okura Tripel’, nu slaan zij de handen ineen om een zomers biertje te brouwen, de ‘Okura Wit’. Volgens Okura is het smaakprofiel fris, zacht en met een volle smaak. Dat meldt Hospitality Management.

14 juni '23 ( 8:51)

Staatssecretaris Van der Burg wil dat hotels optreden tegen uitbuiting meisjes

Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie gaat de hotelbranche oproepen op te treden tegen seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes. Dat heeft Van der Burg aan de Tweede Kamer toegezegd, tijdens het wekelijks vragenuurtje. Net zoals de Tweede Kamer vindt Van der Burg het verschrikkelijk dat zoveel jonge meisjes seksueel worden uitgebuit. De Tweede Kamer wil meer concrete actie, maar de staatssecretaris zei dat het lastig is deze uitbuiting harder aan te pakken.