Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hotels en bungalowparken in de regio boeren goed deze herfst

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Bungalowparken zitten deze herfst vol met Nederlanders. Ook hotels in het buitengebied krijgen nauwelijks annuleringen binnen, ondanks de oplopende coronabesmettingen.

Roompot Vakantieparken ziet, met de herfstvakantie voor de deur, zelfs een ‘flinke stijging’ van het aantal boekingen vergeleken met de herfst van 2019. Maar ook de parken van Center Parcs en Landal Greenparks zitten grotendeels volgeboekt. Overal verblijven relatief meer Nederlanders dan gewoonlijk. "Normaal komen er ook veel Duitsers en Belgen naar onze parken", aldus een woordvoerder van Landal. "De ruimte die is ontstaan doordat zij nauwelijks nog komen, wordt nu opgevuld door Nederlanders."

Zowel bij Center Parcs als bij Landal komen veel lastminuteboekingen binnen. "Veel mensen die afgelopen zomer niet zijn weggeweest, willen nu alsnog even weg", verklaart een woordvoerder van Center Parcs. "Vakantieparken zijn ook juist nu een populaire bestemming, omdat je er goed afstand kunt houden. Er is veel buitenruimte en de huizen hebben een eigen tuin."

Mondkapjes

Dat Nederlanders deze herfst vooral de buitenlucht opzoeken, merkt ook hotelketen Fletcher. "Vrijwel al onze hotels staan in buitengebieden", aldus een woordvoerder. "Veel Nederlanders gaan op pad voor een weekendje fietsen en wandelen. We verwachten dat we het deze herfst zelfs drukker krijgen dan een jaar geleden."

Hoewel de hotelketen zich volgens hem al strikt aan alle veiligheidsprotocollen hield, worden er vanwege het oplopende aantal besmettingen toch extra maatregelen genomen. "Vanaf aanstaande maandag draagt al het personeel dat direct met gasten in aanraking komt een mondkapje." Er komen veel telefoontjes over de vraag of men nog gebruik kan maken van bijvoorbeeld de welnesscentra. "Daar gelden sinds de heropening strenge veiligheidsregels en die voldoen nog steeds."

Horeca

Ook de bungalowparken krijgen vragen over het gebruik van restaurants en zwembaden. "Soms moeten we mensen die met een te grote groep willen komen over verschillende huizen verdelen", aldus een woordvoerder van Roompot. "Maar in onze restaurants en zwembaden lukte het al om de coronamaatregelen te handhaven en toch open te blijven." Volgens hem is er afgelopen maanden slechts een handvol bron- en contactonderzoeken uitgevoerd op de vakantieparken van Roompot. "In alle gevallen ging het om iemand die met een besmetting het park op was gekomen, maar eenmaal binnen geen andere gasten besmet heeft."

Waar hotels en vakantieparken in de buitengebieden goede zaken doen, gaat het met hotels in de grote steden deze herfst een stuk minder voorspoedig. Meerdere hotels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zagen het aantal boekingen de afgelopen weken flink dalen. "Het aantal boekingen, zowel van buitenlanders als van Nederlanders, loopt steeds verder terug", zegt een receptionist van een hotel in de Maasstad. "Voor de komende maanden staat er zelfs helemaal niets meer geboekt." Een medewerker van een hotel in Amsterdam noemt het zelfs "dramatisch rustig". "Niemand wil nu in het centrum van de stad zijn."

Door: ANP

25 december '23 (10:01)

Explosie Hotel Royal in Deventer

Bij een hotel op de Brink in Deventer is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Het gaat om Hotel Royal, het enige hotel op de Brink, meldt onder andere Tubantia.

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.

19 juni '23 (10:08)

Ondanks hotelstop Amsterdam zes jaar geleden wordt er nog aan ongeveer twintig hotels gewerkt

Het bestuur van Amsterdam vond al in 2016 dat er een rem moest komen op de groei van de hotelsector in de hoofdstad. Ondanks de stop blijven er toch nog hotels bij komen. Voor een lange periode kon de gemeente niets doen tegen de komst hiervan. Daarnaast blijkt uit een navraag van AT5 dat de komst van ongeveer twintig hotels niet kan worden vermeden. Zo komt er vooral in Amsterdam-Noord nog een hotelspurt. Op andere plekken lijkt het nieuwe hotelbeleid wel te werken, meldt AT5.

16 juni '23 (13:02)

Mogelijk dure recreatiewoningen naast Hotel de Beyaerd in Hulshorst

Bij het veluwehotel De Beyaerd in Hulshorst wordt mogelijk een nieuw, luxe vakantiepark neergezet. De opzet is ‘een ruim opgezet groenresort met hoogwaardige recreatievilla’s’, meldt Nunspeet Nieuws. Het vakantiepark komt te staan op het evenemententerrein van het hotel en het aangrenzende deel waar voorheen restaurant De Gulle Belg stond. Momenteel wordt dat pand gekraakt. 

16 juni '23 (11:25)

Hotel Okura maakt samen met Brouwerij Homeland zomers biertje

Na een eerdere samenwerking met Brouwerij Homeland gaat het Okura Hotel in Amsterdam een biertje maken. Vorig jaar maakten de twee al de ‘Okura Tripel’, nu slaan zij de handen ineen om een zomers biertje te brouwen, de ‘Okura Wit’. Volgens Okura is het smaakprofiel fris, zacht en met een volle smaak. Dat meldt Hospitality Management.

14 juni '23 ( 8:51)

Staatssecretaris Van der Burg wil dat hotels optreden tegen uitbuiting meisjes

Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie gaat de hotelbranche oproepen op te treden tegen seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes. Dat heeft Van der Burg aan de Tweede Kamer toegezegd, tijdens het wekelijks vragenuurtje. Net zoals de Tweede Kamer vindt Van der Burg het verschrikkelijk dat zoveel jonge meisjes seksueel worden uitgebuit. De Tweede Kamer wil meer concrete actie, maar de staatssecretaris zei dat het lastig is deze uitbuiting harder aan te pakken.