Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Fletcher Hotels groeit stug door en opent filiaal in Renesse

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Fletcher Hotels groeit ondanks de huidige coronacrisis gewoon door. Deze week opent de grootste hotelketen een nieuw filiaal in het Zeeuwse Renesse, in het gebouw waar eerder een Arc Hotel was gevestigd. Dit meldt fletcher Hotels. 
Het bekende Arc Hotel in Renesse sloot 15 maart de deuren in verband met de coronacrisis. Vervolgens is het hotel failliet gegaan. Fletcher Hotels heeft het hotel overgenomen en zal vrijdag 3 juli de deuren weer openen.
 

Fletcher Hotels ziet vooral kansen in coronacrisis

 
Vele horecabedrijven, waaronder ook hoteliers, verkeren in financieel zwaar weer door de coronacrisis. Voor enkele is het aanvragen van het faillissement zelfs onontkoombaar. Voor andere organisaties, waaronder Fletcher Hotels, biedt deze periode ook geweldige kansen en nieuwe mogelijkheden. “Het noodgedwongen moeten sluiten van een hotel door de huidige eigenaar gunnen we niemand, maar het feit dat hotels, in dit geval gratis aangeboden worden aan Fletcher Hotels spreekt van vertrouwen. Wij zien dit als een groot compliment. Het onderbrengen van hun hotel bij Fletcher, biedt ons de kans om te laten zien waar wij goed in zijn”, vertelt Rob Hermans, algemeen directeur van Fletcher Hotels.
 

Fletcher Strandhotel Renesse

 
Het hotel in Renesse zal vanaf vrijdag onder de naam Fletcher Strandhotel Renesse weer geopend zijn. Het is een typisch Fletcher hotel, vlakbij het strand in het mooie Zeeland. Het hotel beschikt over 48 hotelkamers, een mooi restaurant, bar en geweldig terras voor het hotel. Een hotel dat uitermate geschikt is om vakantie te vieren in eigen land.
 

Fletcher hotel nummer 101

 
Voor Fletcher is het hotel in Renesse nummer 101. De hotelketen verwacht dat er dit jaar nog meer hotels aangeboden worden waardoor de keten de mogelijkheid krijgt om door te groeien. “Voor Fletcher betekent dit dat we in staat gesteld worden onze positie in Nederland verder te verstevigen waardoor er nog meer werkgelegenheid komt en onze continuïteit verder gegarandeerd wordt” aldus Hermans.
 
Door: Nationale Horecagids
 
 
 
28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."

13 januari '25 ( 9:33)

Brancheclub noemt 2024 een ‘uitdagend’ jaar voor de horeca

Het jaar 2024 was "uitdagend" voor de Nederlandse horeca. Dat meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) tijdens de jaarlijkse horecavakbeurs Horecava. De brancheorganisatie verwijst daarbij naar personeelstekorten en stijgende kosten voor onder meer restaurant-, hotel- en caféhouders.

08 januari '25 ( 9:03)

Flinke toename faillissementen in horeca verwacht, aldus ABN AMRO

Het aantal faillissementen van restaurants en andere eetgelegenheden loopt dit jaar waarschijnlijk op tot een recordhoogte, denken deskundigen van ABN AMRO. Zij rekenen dit jaar op ongeveer 450 bankroeten in de sector in Nederland. Dat zou neerkomen op een ruime verdubbeling ten opzichte van 2023. Over heel 2024 zijn nog geen cijfers beschikbaar.

18 november '24 (10:18)

Drie personen opgepakt na schietincident in hotelkamer in Schiedam

Bij een schietpartij in de nacht van zaterdag op zondag in het Van der Valkhotel in Schiedam is iemand gewond geraakt, meldt de politie. Drie mannen zijn aangehouden.

06 november '24 (13:45)

Top 10 beste leerbedrijven horeca 2024/2025 bekendgemaakt

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) heeft vandaag de top 10 bekendgemaakt van de jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2024/2025. Uit maar liefst 79 genomineerde leerbedrijven zijn de beste tien geselecteerd. Deze bedrijven zijn stuk voor stuk voorbeelden van excellentie in opleiden binnen de horecasector. Eind november zal blijken welke drie bedrijven de finale bereiken. Zo meldt Entree Magazine.