Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

NH Collection komt met culinaire staycation

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km
NH Collection biedt nu een culinaire ‘staycation’ aan in drie Nederlandse hotels. Hierbij zijn een vijfgangendiner in het restaurant en verblijf in het hotel ingrepen. Ook het ontbijt is inbegrepen in het pakket. De deelnemende hotels zijn NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, zijn NH Collection Amsterdam Barbizon Palace en NH Collection Eindhoven Centre. Dit meldt NH Hotels.
NH Collection biedt tot 31 december 2020 naar eigen zeggen de ultieme hotelbeleving aan: een vijfgangendiner bereid door een topchef, met daarna een verblijf in een van de Premium-hotelkamers. De drie deelnemende hotels bieden allemaal een andere ervaring.
 

NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky

 
NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky is een icoon in Amsterdam, met The White Room* by Jacob Jan Boerma als culinaire ervaring. Chef de Cuisine Randy Karman serveert hier gerechten die alle zintuiglijke mogelijkheden van smaak bevatten: zuur, bitter, fris, zoet. Daarnaast is het interieur van The White Room al een ervaring op zich: het wordt gezien als het oudste restaurant van Amsterdam.
 

NH Collection Amsterdam Barbizon Palace

 
NH Collection Amsterdam Barbizon Palace bevindt zich in het centrum van Amsterdam, naast het Centraal Station. Het gebouw op zichzelf is al een bezienswaardigheid: het stamt uit de 17e eeuw en bevat nog veel van de originele elementen. In restaurant Vermeer zwaait Michelin-chef Chris Naylor de scepter: hij werkt voornamelijk met lokale producten, waarmee hij robuuste gerechten met pure smaken creëert.
 

NH Collection Eindhoven Centre

 
In het zuiden is NH Collection Eindhoven Centre letterlijk en figuurlijk het gastronomisch hoogtepunt. VANE Restaurant bovenin het hotel biedt een prachtig uitzicht over de stad. De gerechten van topchef en Eindhovenaar Casimir Evens zullen verrassen, verbazen en zeker smaken naar meer.
 

Don’t rush-challenge

 
Om hun enthousiasme te tonen en in te spelen op de huidige trend op Instagram en Tik Tok, maakten de chefs samen een video in de stijl van de ‘don’t rush-challenge’. Nieuwsgierig? Je vindt de video hier.
 
Door: Nationale Horecagids
 
 
 
28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."

13 januari '25 ( 9:33)

Brancheclub noemt 2024 een ‘uitdagend’ jaar voor de horeca

Het jaar 2024 was "uitdagend" voor de Nederlandse horeca. Dat meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) tijdens de jaarlijkse horecavakbeurs Horecava. De brancheorganisatie verwijst daarbij naar personeelstekorten en stijgende kosten voor onder meer restaurant-, hotel- en caféhouders.

08 januari '25 ( 9:03)

Flinke toename faillissementen in horeca verwacht, aldus ABN AMRO

Het aantal faillissementen van restaurants en andere eetgelegenheden loopt dit jaar waarschijnlijk op tot een recordhoogte, denken deskundigen van ABN AMRO. Zij rekenen dit jaar op ongeveer 450 bankroeten in de sector in Nederland. Dat zou neerkomen op een ruime verdubbeling ten opzichte van 2023. Over heel 2024 zijn nog geen cijfers beschikbaar.

18 november '24 (10:18)

Drie personen opgepakt na schietincident in hotelkamer in Schiedam

Bij een schietpartij in de nacht van zaterdag op zondag in het Van der Valkhotel in Schiedam is iemand gewond geraakt, meldt de politie. Drie mannen zijn aangehouden.

06 november '24 (13:45)

Top 10 beste leerbedrijven horeca 2024/2025 bekendgemaakt

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) heeft vandaag de top 10 bekendgemaakt van de jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2024/2025. Uit maar liefst 79 genomineerde leerbedrijven zijn de beste tien geselecteerd. Deze bedrijven zijn stuk voor stuk voorbeelden van excellentie in opleiden binnen de horecasector. Eind november zal blijken welke drie bedrijven de finale bereiken. Zo meldt Entree Magazine.