Eurovisiesongfestival hotel

Rotterdamse hotelkamerboekingen zullen niet heel snel gaan, ook niet nu de nieuwe data voor het Eurovisiesongfestival bekend zijn. Dat verwacht voorzitter Roel Dusseldorp van de Stichting Rotterdamse Hotel Combinatie. "Ik denk dat een run op Rotterdamse hotelkamers uitblijft, omdat veel nog onzeker is vanwege het coronavirus."

Alle hotelkamers die waren geblokkeerd voor de organisatie en delegaties voor de afgelaste songfestivaleditie van 2020 zijn doorgezet naar volgend jaar. "Dit zijn circa 3.000 kamers, zodat alle landendelegaties een plekje hebben", aldus de voorzitter van de lokale brancheorganisatie. "Naast het 'grote blok' zijn er ook kamers beschikbaar voor vaste gasten, maar ik denk niet dat dat heel hard gaat. Mensen durven nog niet te boeken voor iets wat pas volgend jaar plaatsvindt."

Volgens Dusseldorp is er geen beleid voor eventuele garanties of aanbetalingen, het verschilt per hotel of er een aanbetaling wordt gevraagd.

Eurovisiesongfestival in 2021

Vorige week maakte de organisatie van NPO, NOS en AVROTROS bekend dat het Eurovisiesongfestival in Rotterdam volgend jaar van 18 tot en met 22 mei plaatsvindt. De 65e editie stond eigenlijk gepland voor mei dit jaar, maar de uitbraak van het coronavirus gooide roet in het eten. Hoe de editie in 2021 eruit gaat zien is nog onbekend, maar de organisatie zegt er alles aan te gaan doen om te voorkomen dat de kandidaten zingen voor een lege zaal.

Door: ANP