Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hotelketen Postillion ziet zich genoodzaakt derde personeel te ontslaan

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Hotel- en congrescentrumketen Postillion ontslaat ongeveer een derde van het personeel. Het bedrijf voorziet door de coronacrisis een omzet die 60 procent lager ligt dan vorig jaar en zegt noodgedwongen te moeten inkrimpen. Van de 350 werknemers worden ongeveer 110 werknemers ontslagen. Samen zijn deze mensen goed voor ongeveer zestig voltijdsbanen.

Postillion moet deze ingreep doen omdat het sterk afhankelijk is van de zakelijke markt, zegt topman Erik-Jan Ginjaar in een toelichting tegen het ANP. "We kunnen zeker tot 1 september geen congressen organiseren en ook daarna zal het niet helemaal worden vrijgegeven." Dat kost de hotelketen, die twee hotels met congrescentrum, vier gewone hotels en een 'los' congrescentrum uitbaat, zoveel geld dat er wat moet gebeuren, zegt Ginjaar. "We bereiden ons voor op het ergste, maar hopen op beter. Alleen, op hoop kunnen we niet draaien."

Sociaal plan

De ontslagen zijn afgestemd met de vakbond en er ligt een sociaal plan. Ook is er een "sterke" terugkeergarantie. "We moeten wettelijk mensen 26 weken lang terugnemen als het beter gaat, maar we blijven zo lang mogelijk contact houden met onze mensen. Hopelijk kunnen we ze vanzelf weer gaan bellen."

Alle afdelingen

De ontslagen vallen bij alle hotels en congrescentra en op het hoofdkantoor en zijn verdeeld over alle afdelingen. "Met deze hoeveelheid personeel kunnen al onze hotels gewoon openblijven. Onze gasten zullen hier niets van merken", zegt Ginjaar. Hoewel zijn bedrijf het normaal van de zakenreizigers moet hebben, heeft hij nu zijn hoop gevestigd op vakantiegangers. "We willen het liefst dat iedereen in eigen land met vakantie gaat, maar merken nog wel wat voorzichtigheid."

Pijnlijk

Ginjaar verwacht dan ook dat het nog wel enkele jaren duurt voordat Postillion weer op het niveau zit van vorig jaar. "Dat voorzie ik pas eind 2022, begin 2023." Met de reorganisatie kan Postillion het tot die tijd uitzingen. "Dan kunnen we volgend jaar marginaal positieve cijfers boeken."

De ontslagronde is voor Ginjaar extra pijnlijk omdat Postillion net goed draaide na een aantal moeizame jaren sinds de start van het bedrijf. "We hebben pas het tienjarig bestaan gevierd en we stonden er prima voor. Daar hebben we met veel mensen knoeperhard voor gewerkt."

Door: ANP

08 april '24 ( 8:45)

Nog geen benadering voor opvang asielzoekers bij hotels

Hotels en vakantieparken hebben nog niet op grote schaal aanvragen van gemeenten ontvangen om tijdelijk asielzoekers op te vangen. Dat blijkt uit een rondgang van ANP. De capaciteit van asielopvang loopt al langere tijd tegen haar grenzen aan en binnenkort sluiten enkele grote opvanglocaties.

18 maart '24 ( 8:45)

Horeca in 2023 meer omzet na coronajaar in 2022

De horeca heeft in 2023 ruim 13 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari in Nederland nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023. Daarnaast waren de prijzen in 2023 hoger dan een jaar eerder. Het volume lag vorig jaar bijna 6 procent hoger dan in 2022.

05 maart '24 (16:51)

Uitstel komst asielzoekers naar hotel 't Elshuys in Albergen

De komst van 150 vluchtelingen naar een voormalig hotel in het Twentse dorp Albergen is uitgesteld. Half maart zouden de eerste bewoners arriveren, maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wacht nu op de uitkomst van een procedure die omwonenden hebben aangespannen tegen de omgevingsvergunning, die de gemeente Tubbergen verleende voor de vestiging van een asielzoekerscentrum. Die zaak dient op 28 maart bij de rechtbank in Zwolle, aldus een woordvoerder van het COA.

18 januari '24 (10:08)

Overgewicht is 'serieus probleem' stelt Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

Overgewicht is een serieus probleem in Nederland, zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Daarmee reageert de brancheorganisatie op de voortgangsberekeningen van het RIVM van de doelen uit het Nationaal Preventieakkoord. Uit die berekeningen kwam naar voren dat er meer moet gebeuren om overgewicht, rokers en problematisch alcoholgebruik genoeg te verminderen.

25 december '23 (10:01)

Explosie Hotel Royal in Deventer

Bij een hotel op de Brink in Deventer is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Het gaat om Hotel Royal, het enige hotel op de Brink, meldt onder andere Tubantia.

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.