Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit zijn de 7 beste hotels van Rotterdam volgens Forbes

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 11 min
location_on [xx]km
Nederland wordt steeds populairder bij internationale vakantiegangers. Niet alleen Amsterdam wordt vaker aangedaan; ook andere steden zien meer toeristen verschijnen. Rotterdam is één van die steden, en zeker nu het Eurovisie Songfestival hier plaatsvindt staat de havenstad ineens volop in de belangstelling. Reden genoeg voor het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes om een artikel te wijden aan een aantal van de beste hotels in Rotterdam. 

Mainport

 
Zelf beschrijft Mainport zich als “het meest luxe en moderne hotel van Rotterdam”. Ook Forbes is erg te spreken over de luxe van het vijfsterrenhotel, dat in een hoog gebouw aan de oevers van de Maas is gevestigd. Met meer dan 200 kamers en suites, twee restaurants, een zwembad, een spa en een sportgelegenheid heeft Mainport alles wat je van een luxehotel kan verwachten. Forbes wijst de potentiële bezoeker wel op het feit dat Mainport een “streng anti-kledingbeleid” hanteert in de spa. Dat past natuurlijk perfect in het Amerikaanse plaatje van de ruimdenkende Nederlander.
 
 

Hotel New York

 
Het Hotel New York kent een rijke geschiedenis, aangezien het gevestigd is in het voormalige directiegebouw van de Holland-Amerika Lijn, die tussen Rotterdam en Seattle liep. Het viersterrenhotel opende in 1993 en heeft 72 kamers, waarvan twee in de torentjes van het gebouw. Forbes spreekt met lof over het “liefdevol gerestaureerde houtwerk” en noemt het restaurant een “juweeltje”.
 
 

nhow Rotterdam

 
Forbes lijkt vooral onder de indruk te zijn van het nhow (met kleine letters) vanwege diens adres: het hotel is gevestigd in De Rotterdam, een gebouw, bestaande uit drie grote torens, dat ontworpen is door architect Rem Koolhaas. Het nhow bevindt zich in het onderste helft van de oostertoren en binnenin is de stijl van Koolhaas ook overal te proeven. Bezoekers kunnen genieten van heerlijk eten in de beroemde gastrobar en prachtige vergezichten over de Rotterdamse skyline vanaf het dakterras.
 
 

Suite Hotel Pincoffs

 
Dit luxe boutiquehotel heeft vier sterren en is gevestigd in een rijksmonument waar ooit een douanekantoor in zat. Gelegen tussen de Erasmusbrug en de Koninginnebrug heeft dit hotel de perfecte locatie, aldus Forbes: right in the middle of it allHotel Pincoffs staat bekend om de warme, persoonlijke sfeer en combineert naar eigen zeggen comfort met een milieubewuste bedrijfsvoering op eigenzinnige wijze. Ook niet vervelend: in sommige suites vind je een jacuzzi.
 
 

Room Mate Bruno

 
Hoewel Forbes enigszins verward is over de oorsprong van de naam van luxehotel Room Mate Bruno (“het klinkt als een trouwe hond, misschien een labrador”), is het erg te spreken over de inhoud. Dit viersterrenhotel is gevestigd in een oud pakhuis van de Verenigde Oost-Indische Compagnie en combineert in het ontwerp traditionele en innoverende elementen. Volgens Forbes zou het heel goed de “coolste” plek van de stad kunnen zijn. 
 
 

CitizenM

 
Wederom bestaat er enige verwarring over de naam van het hotel, maar Forbes is zeer positief over de lobby-as-your-living-room-inrichting van het CitizenM: in plaats van een statische lobby is de ruimte ingericht als een soort grote woonkamer, met overal loungebanken. Ook de 24-uursbar van het viersterrenhotel valt goed in de smaak bij de Amerikanen. Het CitizenM is modern en luxe zonder poespas: “Handdoeken in de vorm van een zwaan of chocolaatjes op je kussen komen er bij ons echt niet in.”
 
 

Inntel Hotels Rotterdam Centre

 
Dit hotel is gevestigd in een gebouw van zestien verdiepingen aan de voet van de Erasmusbrug, en heeft een uitmuntende buur: Mainport. Het Rotterdam Centre telt 263 kamers, waarvan bijna de helft luxe-kamers zijn. Forbes noemt de bar, de spa en het restaurant als hoogtepuntjes. Het hotel houdt zich bezig met verduurzaming en gebruikt in het restaurant veel lokale producten.
 
Door: Nationale Horecagids
08 april '24 ( 8:45)

Nog geen benadering voor opvang asielzoekers bij hotels

Hotels en vakantieparken hebben nog niet op grote schaal aanvragen van gemeenten ontvangen om tijdelijk asielzoekers op te vangen. Dat blijkt uit een rondgang van ANP. De capaciteit van asielopvang loopt al langere tijd tegen haar grenzen aan en binnenkort sluiten enkele grote opvanglocaties.

18 maart '24 ( 8:45)

Horeca in 2023 meer omzet na coronajaar in 2022

De horeca heeft in 2023 ruim 13 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari in Nederland nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023. Daarnaast waren de prijzen in 2023 hoger dan een jaar eerder. Het volume lag vorig jaar bijna 6 procent hoger dan in 2022.

05 maart '24 (16:51)

Uitstel komst asielzoekers naar hotel 't Elshuys in Albergen

De komst van 150 vluchtelingen naar een voormalig hotel in het Twentse dorp Albergen is uitgesteld. Half maart zouden de eerste bewoners arriveren, maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wacht nu op de uitkomst van een procedure die omwonenden hebben aangespannen tegen de omgevingsvergunning, die de gemeente Tubbergen verleende voor de vestiging van een asielzoekerscentrum. Die zaak dient op 28 maart bij de rechtbank in Zwolle, aldus een woordvoerder van het COA.

18 januari '24 (10:08)

Overgewicht is 'serieus probleem' stelt Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

Overgewicht is een serieus probleem in Nederland, zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Daarmee reageert de brancheorganisatie op de voortgangsberekeningen van het RIVM van de doelen uit het Nationaal Preventieakkoord. Uit die berekeningen kwam naar voren dat er meer moet gebeuren om overgewicht, rokers en problematisch alcoholgebruik genoeg te verminderen.

25 december '23 (10:01)

Explosie Hotel Royal in Deventer

Bij een hotel op de Brink in Deventer is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Het gaat om Hotel Royal, het enige hotel op de Brink, meldt onder andere Tubantia.

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.