Verbouwing hotel

Het hotel op de campus van hogeschool NHL Stenden in Leeuwarden, dat volledig wordt gerund door studenten van de hotelopleiding, wordt nog groter. Er komen acht extra kamers bij, waarmee het totaal straks op 36 komt. De verbouwing is gisteren van start gegaan; in augustus moeten de werkzaamheden zijn afgerond. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

Gedurende de verbouwingsperiode zal het hotel tijdelijk zijn intrek nemen in een nabijgelegen flat waar studenten in gehuisvest zijn. Op twee verdiepingen in dit complex is nu ruimte gemaakt voor het hotel.
 

Belangrijk onderdeel van hotelopleiding

 
Het Stenden Hotel, ten noorden van de binnenstad van Leeuwarden, maakt een belangrijk onderdeel uit van de opleiding Hotel Management van de Stenden Hotel Management School. In korte tijd doen studenten hier veel praktijkervaring op: driehonderd studenten werken vijf weken lang in het hotel, evenals het bijbehorende restaurant en de schoolkantine. Na deze periode worden ze afgewisseld door een compleet nieuwe groep studenten. 
 

Nog echter

 
Met de uitbreiding wil NHL Stenden de werkelijkheid van de hotelwereld nog beter kunnen nabootsen. De nieuwe kamers zullen een ander karakter krijgen dan de kamers die er nu al zijn. Zo wil het hotel nog meer verschillende doelgroepen aanspreken, en kunnen de studenten nog breder praktijkervaring opdoen. Daarnaast moet de uitbreiding het gemakkelijker maken om groepen te ontvangen; daar is het hotel nu nog nét te klein voor.
 
Door: Nationale Horecagids