Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nhow RAI Amsterdam geopend, grootste hotel van Benelux

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 8 min
location_on [xx]km
650 kamers, 24 verdiepingen en bovenop een tv-studio. In Amsterdam-Zuid is het grootste hotel van Europa geopend: Nhow RAI. Het gebouw, dat bestaat uit drie gestapelde driehoeken, is ontworpen door sterarchitect Rem Koolhaas, die hoopt dat het een icoon van de Zuidas gaat worden. Ondertussen wordt er vanuit de hotelsector kritisch gekeken naar nóg meer hotelkamers in de hoofdstad. Dit melden Bright.nl en Het Parool. 
“Wie vanaf Utrecht naar Amsterdam rijdt, ziet nergens iets wat de Zuidas markeert. Het Nhow hotel zou die functie kunnen vervullen”, zo vindt Rem Koolhaas. Een enorme reclamepaal met driehoekige billboardinstallatie in de top vormde de inspiratie voor het hotel, waarvoor het eerste ontwerp al uit 2015 stamt.
 

Nhow Rai: de hippe loot van de NH Hotel Group

 
Het Nhow hotel bij beurscomplex RAI maakt onderdeel uit van de internationaal opererende NH Hotel Group. De Nhotels zijn de hipste tak van de hotelgroep, en krijgen op iedere locatie een eigen thema mee. Zo staat het Nhow-hotel in Berlijn in het teken van muziek, staat in Milaan mode centraal en draait het bij de Nhow in Rotterdam om architectuur. 
 

Nhow RAI 'on air'

 
In Amsterdam draait het om het thema ‘on air’. Naast de tv-studio zit in de top van het gebouw ook een skybar, op 91 meter hoogte. Daarnaast heeft het hotel een galerie en beeldentuin. ‘On air’ is ook terug te zien in het interieurontwerp, dat is geïnspireerd op de zes windstreken waar de punten van het gebouw naartoe wijzen (zuid, oost, noord, zuidwest, zuidoost en noordwest). Daar ging het ook even mis: op een van de vloeren van het hotel was een Korantekst aangebracht. Dat leidde tot grote verontwaardiging, onder meer bij DENK-gemeenteraadslid Numan Yilmaz. Inmiddels heeft de tekst een nieuwe plek gekregen.  
 

Kritische geluiden: Is het niet wat veel?

 
Ook vanuit de sector zelf klinken kritische geluiden, zo valt te lezen in Het Parool. De krant bericht dat veel hoteliers in de hoofdstad met argusogen kijken naar de ongebreidelde hotelgroei in de hoofdstad. Drie jaar geleden werd er weliswaar een hotelstop afgekondigd voor Amsterdam, maar de bouw van hotels die al op de planning stonden mocht gewoon doorgaan. Zo komen er sinds de hotelstop nog 8.100 kamers bij. In een jaar vol evenementen (Songfestival, Formule 1, Sail en EK voetbal) zijn die zeer welkom, maar de vraag is wat er bijvoorbeeld gebeurt in 2021, wanneer er minder van zulke grote publiekstrekkers op de planning staan. 
 

Geen bachelorparty’s

 
Toch stelt topman Alexander Kluit van Leonardo Hotels (dat in 2019 nog een hotel met 490 kamers opende in Overamstel) dat het nieuwe Nhow-hotel vooral een aanwinst is voor Amsterdam. Hij stelt dat het hotel zal bijdragen aan het lokken van “kwalitatief goede, zakelijke business” naar de hoofdstad: “Het zal echt geen bachelorparty’s trekken.”
 
Door: Nationale Horecagids

 

08 april '24 ( 8:45)

Nog geen benadering voor opvang asielzoekers bij hotels

Hotels en vakantieparken hebben nog niet op grote schaal aanvragen van gemeenten ontvangen om tijdelijk asielzoekers op te vangen. Dat blijkt uit een rondgang van ANP. De capaciteit van asielopvang loopt al langere tijd tegen haar grenzen aan en binnenkort sluiten enkele grote opvanglocaties.

18 maart '24 ( 8:45)

Horeca in 2023 meer omzet na coronajaar in 2022

De horeca heeft in 2023 ruim 13 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari in Nederland nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023. Daarnaast waren de prijzen in 2023 hoger dan een jaar eerder. Het volume lag vorig jaar bijna 6 procent hoger dan in 2022.

05 maart '24 (16:51)

Uitstel komst asielzoekers naar hotel 't Elshuys in Albergen

De komst van 150 vluchtelingen naar een voormalig hotel in het Twentse dorp Albergen is uitgesteld. Half maart zouden de eerste bewoners arriveren, maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wacht nu op de uitkomst van een procedure die omwonenden hebben aangespannen tegen de omgevingsvergunning, die de gemeente Tubbergen verleende voor de vestiging van een asielzoekerscentrum. Die zaak dient op 28 maart bij de rechtbank in Zwolle, aldus een woordvoerder van het COA.

18 januari '24 (10:08)

Overgewicht is 'serieus probleem' stelt Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

Overgewicht is een serieus probleem in Nederland, zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Daarmee reageert de brancheorganisatie op de voortgangsberekeningen van het RIVM van de doelen uit het Nationaal Preventieakkoord. Uit die berekeningen kwam naar voren dat er meer moet gebeuren om overgewicht, rokers en problematisch alcoholgebruik genoeg te verminderen.

25 december '23 (10:01)

Explosie Hotel Royal in Deventer

Bij een hotel op de Brink in Deventer is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Het gaat om Hotel Royal, het enige hotel op de Brink, meldt onder andere Tubantia.

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.