Normal_normal_horecava

Van 13 tot en met 16 januari vindt in de RAI Amsterdam de 64e editie van Horecava plaats. Centraal staan de thema’s voedselverspilling, veggie & vegan en Brasserie 2050. Bezoekers kunnen tijdens de beurs kennismaken met meer dan 250 innovaties op horecagebied. Dit meldt Horecava.

Een van de speerpunten tijdens Horecava 2020 is het aangaan van de strijd tegen voedselverspilling. Samen met het initiatief Samen Tegen Voedselverspilling wordt er alles aan gedaan om in 2030 de helft minder voedsel te verspillen. Hierbij kijkt Horecava ook kritisch naar zichzelf, en wordt er actief gezocht naar oplossingen. Zo worden in de Rescue Room bezoekers uitgedaagd zoveel mogelijk voedsel te redden, en worden in de Donation Room zowel bezoekers als exposanten kennismaken met hoe de horeca kan bijdragen aan een duurzamere wereld.  
 

MEER DAN 250 INNOVATIES

 
Tijdens de Horecava kunnen bezoekers met meer dan 250 nieuwe producten en diensten kennismaken. Zo is er het TrendLAB, dat vele spraakmakende innovatieve activiteiten presenteert, waaronder het persoonlijke DNA-diner, en er is een Start-upLAB met meer dan zeventig startende ondernemers. Ook worden de nominaties van de Horecava Innovation Award geëxposeerd, waaronder het koffiekopje van koffiedrap, de drinkfles van suikerriet en een instrument dat bestellen mogelijk maakt met minder personeel. Daarnaast presenteren vele standhouders nieuwe producten en diensten. Zo komt Vanreusel met de nieuwe Loempidel en lanceert Topking Fingerfood de nieuwe Veggie Rolls op de beurs.
 

GERECHTEN MET EEN VERHAAL IN BRASSERIE 2050 

 
Het prijswinnende concept Brasserie 2050, dat uit de koker van de Rabobank komt, maakt voor het eerst onderdeel uit van de Horecava. Brasserie 2050 onderzoekt hoe rond het jaar 2050 zo'n 10 miljard mensen gevoed kunnen worden wanneer de voedselproductie wordt bedreigd door klimaatverandering, uitgeputte bodems en verlies aan biodiversiteit. Bezoekers kunnen bij Brasserie 2050 een tafel reserveren en gerechten ervaren die een nieuwe vorm van voedselvoorziening kunnen zijn. Onder meer op het menu: zeewierkaviaar, een hybride steak en Karma Shoarma, een gerecht met knolselderij als basis. 
 

NOVITEITEN OP HET GEBIED VAN GASTVRIJHEID

 
Nog een nieuw onderdeel op Horecava is Facility & Hospitality. Hier kunnen bezoekers kennismaken met de omgevingsfactoren die de beleving van gasten naar een nog hoger niveau kunnen tillen. Onder meer de thema’s voedselveiligheid, geurbeleving, schoonmaak en neuromarketing. Komen hierbij aan bod. Daarnaast wordt er hier aandacht besteed aan het fenomeen Big Data en wordt er informatie gegeven over wet- en regelgeving omtrent HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points; een systeem waarmee voedingsmiddelenrisico’s kunnen worden geïnventariseerd). 
 

BELLAVITA: DIT JAAR OOK MET SPAANSE INBRENG

 
Bellavita heeft elk jaar meer dan 150 Italiaanse exposanten, van kleine ambachtelijke producenten tot iconische merken. Voor de eerste keer zijn er ook Spaanse producenten aanwezig waardoor de Mediterrane ervaring nog breder is voor de bezoekers. De Italiaanse vakbeurs voor delicatessen en wijnprofessionals is van maandag 13 tot en met woensdag 15 januari 2019.
 
Horecava 2020 vindt van plaats van 13 tot en met 16 januari in de RAI Amsterdam
 
Door: Nationale Horecagids