Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

"Gordijnen open, licht aan": in Postillion Amsterdam zijn kamers spraakgestuurd

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Sinds een paar weken zijn alle 252 kamers in Postillion Hotel Amsterdam spraakgestuurd. Daarmee is Postillion een van de eerste hotels wereldwijd die op deze wijze en op deze schaal - zo veel kamers tegelijk vanuit één centraal besturingssysteem - spraakbesturing toepast. Gasten kunnen onder andere de gordijnen, het licht, de temperatuur en de televisie met hun stem bedienen. Dit meldt Postillion Hotels.
De hotelketen wil in de toekomst ook experimenteren met spraakbesturing van services buiten de kamer, zoals het bestellen van een taxi. Postillion levert met deze en andere innovaties een grote bijdrage aan de digitalisering van de hotelbranche. Eerder ontwikkelde het bedrijf al een Artificial Intelligence-boekingssysteem voor hotelovernachtingen, vergaderingen en congressen: een ingrijpende verandering in de dienstverlening binnen de hotel- en congreswereld. 
 

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

 
Erik-Jan Ginjaar, directeur Postillion Hotels: “Toen wij een nieuw hotel bouwden in Amsterdam, wilden we de kamers direct toekomstbestendig maken. Dat betekende onder andere spraakbesturing invoeren op grote schaal. Een behoorlijke stap in onze markt. Smart hospitality biedt zoveel kansen en mogelijkheden. Tegelijkertijd is het ook een nuttig leerproces. Zo kwamen wij er snel na de oplevering van de eerste kamers achter dat hotelgasten moeite hadden met het ontbreken van een ouderwetse telefoon op de kamer. We bewegen ons in een sector waar veel dingen nog op traditionele wijze gebeuren. Het is dan ook een extra grote uitdaging om ons bedrijf - en iedereen daaromheen - mee te nemen in de digitale transformatie die wij als Postillion voor ogen hebben.” 
 

VERDER DAN DE KAMER

 
Het bijzondere aan het systeem van Postillion is dat vanuit één centraal besturingssysteem 252 kamers worden gecontroleerd. Veel consumentenoplossingen voor spraakbesturing zijn enkelvoudig - waarbij slechts één kamer wordt bestuurd. Als koploper wil Postillion dat haar spraakgestuurde systeem in de toekomst ook gebruikt kan worden buiten de kamer, bijvoorbeeld om externe reserveringen te maken, een taxi te bestellen of housekeeping te bellen. Het systeem wordt ook steeds intuïtiever en slimmer. Als een hotelgast in de toekomst "ik heb het koud" zegt, dan bedenkt het systeem zelf dat de temperatuur in de kamer omhoog moet.
In november 2018 werden de eerste twee kamers met het spraakgestuurde systeem uitgerust; sinds 16 december zijn álle kamers met de stem te bedienen. Postillion werkt bij dit project samen met hardware-leverancier en fabrikant Harman (onderdeel van Samsung), SoundHound en Bourgonje.
 
Door: Nationale Horecagids

 

08 april '24 ( 8:45)

Nog geen benadering voor opvang asielzoekers bij hotels

Hotels en vakantieparken hebben nog niet op grote schaal aanvragen van gemeenten ontvangen om tijdelijk asielzoekers op te vangen. Dat blijkt uit een rondgang van ANP. De capaciteit van asielopvang loopt al langere tijd tegen haar grenzen aan en binnenkort sluiten enkele grote opvanglocaties.

18 maart '24 ( 8:45)

Horeca in 2023 meer omzet na coronajaar in 2022

De horeca heeft in 2023 ruim 13 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari in Nederland nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023. Daarnaast waren de prijzen in 2023 hoger dan een jaar eerder. Het volume lag vorig jaar bijna 6 procent hoger dan in 2022.

05 maart '24 (16:51)

Uitstel komst asielzoekers naar hotel 't Elshuys in Albergen

De komst van 150 vluchtelingen naar een voormalig hotel in het Twentse dorp Albergen is uitgesteld. Half maart zouden de eerste bewoners arriveren, maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wacht nu op de uitkomst van een procedure die omwonenden hebben aangespannen tegen de omgevingsvergunning, die de gemeente Tubbergen verleende voor de vestiging van een asielzoekerscentrum. Die zaak dient op 28 maart bij de rechtbank in Zwolle, aldus een woordvoerder van het COA.

18 januari '24 (10:08)

Overgewicht is 'serieus probleem' stelt Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

Overgewicht is een serieus probleem in Nederland, zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Daarmee reageert de brancheorganisatie op de voortgangsberekeningen van het RIVM van de doelen uit het Nationaal Preventieakkoord. Uit die berekeningen kwam naar voren dat er meer moet gebeuren om overgewicht, rokers en problematisch alcoholgebruik genoeg te verminderen.

25 december '23 (10:01)

Explosie Hotel Royal in Deventer

Bij een hotel op de Brink in Deventer is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Het gaat om Hotel Royal, het enige hotel op de Brink, meldt onder andere Tubantia.

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.