Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Mooie Boules, Bunk en Weelde: dit zijn de winnaars van de entree awards

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 13 min
location_on [xx]km
De belangrijkste horecaprijzen van het jaar zijn uitgereikt: de Entree Awards. Een vakjury van gastvrijheidsexperts boog zich over de vijftig genomineerde horecaondernemingen, allen afgelopen jaar geopend of vernieuwd. In dertien categorieën werden er prijzen uitgereikt: we doen een greep uit de winnaars, van een jeu de boule-attractie tot culturele vrijstaat, en van capsuleslapen in de kerk tot surrealistisch doolhof.
De Entree Awards werden maandagavond uitgereikt in Theater Amsterdam onder leiding van gastheer Ruben Nicolai. De organisatie had kleine aanpassingen gedaan in de categorieën: er waren een paar verdwenen (Best Barista en Best Coffee Concept) en een paar nieuwe bijgekomen (Best New Cocktailbar en Bierspecialist). Daarnaast heet de categorie Best Nightlife nu Best Nightlife & Entertainment. En dat wordt meteen de eerste prijswinnaar die we uitlichten.
 

BEST NIGHTLIFE & ENTERTAINMENT

 
De eerste die deze Entree Award-met-nieuwe-naam heeft mogen ontvangen is Weelde in Rotterdam. Een stadsboerderij op twee hectare grond, waar een lunchroom, restaurant, bar, drie loodsen en enorme kas te vinden zijn. Initiatiefnemers Kim Peters en Kelly Vincent noemen het een culturele vrijstaat. Weelde voorziet in een mix van kunst, muziek, eten, drinken, theater, performances en landbouw.  
 

BEST RESTYLING

 
Nog een naamsverandering (en -uitbreiding): NH Carlton Amsterdam heet sinds kort NH Collection Amsterdam Flower Market; de nieuwe naam onderstreept een nieuwe episode voor het hotel dat om de hoek bij de bekende Amsterdamse Bloemenmarkt zit. Niet alleen het hotel zelf, ook het bijbehorende hamburgerrestaurant Ter Marsch & Co werd flink onder handen genomen, en heropend recent eveneens met een compleet vernieuwt interieur. Zowel hotel als restaurant hebben verwijzingen naar hun ‘bloemenbuur’ verwerkt in hun nieuwe look. Zo heeft de hotelreceptie een groot floraal wandkleed gekregen (een ontwerp van Marcel Wanders voor Moooi) en is er in het restaurant een eilandbar te vinden volledig omringd door bloemen.
 

BEST HOSPITALITY CONCEPT

 
Een nieuw concept in horecaland waar vermoedelijk iedereen die wel eens in Frankrijk op vakantie is geweest blij van opkijkt: Mooie Boules. Momenteel alleen nog in Amsterdam en Rotterdam te vinden, maar er zijn al plannen om uit te breiden naar meer grote steden in Nederland. De locaties in de hoofd- en Maasstad laten al zien wat er bij Mooie Boules is te doen: eten, drinken, dansen én jeu de boulen uiteraard. Allemaal indoor.
 

BEST HOTEL CONCEPT

 
Ook in de hotelwereld een bijzonder nieuw concept: BUNK Hotel, gevestigd in de Westerkerk in Utrecht, op een steenworp afstand van het Centraal Station en Tivoli Vredenburg. Binnen de kerk zijn  45 compacte kamers plús 60 pods: een soort capsules die vooral vooral populair zijn onder backpackers. Naast verblijfsaccommodaties zijn er in de kerk aan de Catharijnekade ook een café en restaurant te vinden; op die manier wil Bunk de oorspronkelijke buurtfunctie van de kerk weer in ere herstellen. Extra bijzonder: aan de bar wordt zelfgebrouwen bier geschonken; Bunk Bier.
 
 
Het interieur van BUNK in Utrecht
 

DAREDEVIL

 
Tot slot een Doloris Rooftop & Meta Maze in Tilburg, dat de Entree Award in de categorie Daredevil heeft gewonnen. Het surrealistische doolhof van 400 vierkante meter, gevestigd in een voormalig postkantoor in de Tilburgse Spoorzone, ging medio mei open, en werd toen door de pers bestempeld als een ‘apenkooimuseum, een tripervaring zonder drugs en 'alsof Museum de Pont samen met Alice in Wonderland en Esscher een kind hebben gebaard'’. De Nationale Recreatiegids ging vlak na openig zelf Doloris testen én interviewde Joep van Gorp, de drijvende kracht achter wat nu het enige kunstdoolhof ter wereld is. 
 
 
De ingang van Doloris
 
Voor een overzicht van alle Entree Award-winnaars en een impressie van de uitreiking, zie entreeawards.nl/winnaars2019.
 
Door: Nationale Horecagids
08 april '24 ( 8:45)

Nog geen benadering voor opvang asielzoekers bij hotels

Hotels en vakantieparken hebben nog niet op grote schaal aanvragen van gemeenten ontvangen om tijdelijk asielzoekers op te vangen. Dat blijkt uit een rondgang van ANP. De capaciteit van asielopvang loopt al langere tijd tegen haar grenzen aan en binnenkort sluiten enkele grote opvanglocaties.

18 maart '24 ( 8:45)

Horeca in 2023 meer omzet na coronajaar in 2022

De horeca heeft in 2023 ruim 13 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari in Nederland nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023. Daarnaast waren de prijzen in 2023 hoger dan een jaar eerder. Het volume lag vorig jaar bijna 6 procent hoger dan in 2022.

05 maart '24 (16:51)

Uitstel komst asielzoekers naar hotel 't Elshuys in Albergen

De komst van 150 vluchtelingen naar een voormalig hotel in het Twentse dorp Albergen is uitgesteld. Half maart zouden de eerste bewoners arriveren, maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wacht nu op de uitkomst van een procedure die omwonenden hebben aangespannen tegen de omgevingsvergunning, die de gemeente Tubbergen verleende voor de vestiging van een asielzoekerscentrum. Die zaak dient op 28 maart bij de rechtbank in Zwolle, aldus een woordvoerder van het COA.

18 januari '24 (10:08)

Overgewicht is 'serieus probleem' stelt Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

Overgewicht is een serieus probleem in Nederland, zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Daarmee reageert de brancheorganisatie op de voortgangsberekeningen van het RIVM van de doelen uit het Nationaal Preventieakkoord. Uit die berekeningen kwam naar voren dat er meer moet gebeuren om overgewicht, rokers en problematisch alcoholgebruik genoeg te verminderen.

25 december '23 (10:01)

Explosie Hotel Royal in Deventer

Bij een hotel op de Brink in Deventer is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Het gaat om Hotel Royal, het enige hotel op de Brink, meldt onder andere Tubantia.

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.