Normal_van_der_valk__vlag_

Hotelbedrijf Van der Valk werkt aan plannen voor nieuwe huisjesparken in Noord-Nederland. Het gaat hier niet om reguliere vakantieparken, maar om zogeheten 'Polenparken': huisjesparken die bedoeld zijn voor Poolse arbeidsmigranten. Dit meldt Misset Horeca.

Tussen 2009 en 2012 exploiteerde Van der Valk een huisjespark voor arbeidsmigranten in Wagenborgen in Groningen. Nu wil het hotelbedrijf opnieuw dat gat in de markt vullen door arbeidsmigranten op te vangen in meer tijdelijke huisjesparken.

Jaarlijks verblijven ongeveer 400.000 arbeidsmigranten in Nederland, waarvan driekwart Pools is, volgens de Vereniging Huisvesters Arbeidsmigranten. Voor deze Poolse arbeidsmigranten is het moeilijk om huisvesting te vinden omdat veel gemeenten bang zijn voor overlast. Daar ziet Van der Valk een verdienmodel in door parken met minimaal duizend bedden op te zetten. Het is onduidelijk of er al concrete plannen zijn voor een park, maar, zo sprak een woordvoerder: "Als er in verband met een bouwproject veel arbeidsmigranten nodig zijn, benaderen wij de partijen met ons concept".

Door: Nationale Recreatiegids