Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

5 bijzondere hotels in Nederland waar je echt een nachtje door wilt brengen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 8 min
location_on [xx]km
Een weekendje weg is een ware traktatie, maar om het een onvergetelijke ervaring te maken kan je ook nog een extra bijzondere locatie uit te zoeken. Ook in Nederland zijn een aantal unieke accommodaties te vinden. Deze vijf hotels zijn net even een tikkeltje anders en daardoor ook net wat leuker.

Crane Hotel Faralda

Voor de mensen met hoogtevrees is dit hotel in Amsterdam-Noord niet echt geschikt, maar voor degenen die daar geen last van hebben is het zeker een aanrader! Dit hotel is namelijk gevestigd in een heuse hijskraan. Het Crane Hotel Faralda heeft drie luxe hotelsuites met slaap-, bad- én woonkamer en dat alles op 35 meter hoogte. 
 
 
 

De Vrouwe van Stavoren

Slapen in een wijnvat, wie wil dat nou niet? In hotel De Vrouwe van Stavoren kun je prima in een ‘normale’ kamer slapen, maar voor wie net even wat anders wil zijn er ook twaalf wijnvaten om in te slapen – en nog best comfortabel ook. Deze originele wijnvaten zijn omgebouwd tot sfeervolle hotelkamers; acht van 23.000 liter en vier van 15.000 liter. Voor de echte genieter is er het Wellness-Wijnvat met binnenjacuzzi en infrarood-stoomcabine.
 
 
 

Grand Hotel De Kromme Raake

Het klinkt groots, maar Grand Hotel De Kromme Raake in het Noord-Groningse Eenrum is het kleinste hotel ter wereld. Dit voormalig kruidenierswinkeltje heeft twee vermeldingen in het Guinness Book of Records. Niet alleen is het het kleinste hotel, ook werd er tijdens de opening van het hotel in 1989 geschonken uit de grootste fles Beaujolais ter wereld, die nog steeds te bewonderen is in de foyer.
 
 
 

Buitenhotel De Vreemde Vogel

Wie in Buitenhotel De Vreemde Vogel in Vlaardingen wil verblijven kan kiezen uit tien bijzondere kamers. Zo zijn er onder andere een oldtimer-caravan op poten, een vliegtuig en een uitvergroot vogelhuis. Elke kamer is voorzien van privé-sanitair en alle gasten krijgen een uitgebreid streekontbijt. Bovendien kan iedereen elke ochtend genieten van een live vogelconcert op dit plekje op de rand van stad en natuur.
 
 
 

Villa Augustus

Villa Augustus is gevestigd in de voormalige watertoren van Dordrecht. Er zijn in totaal 45 kamers waarvan twintig zich ook daadwerkelijk in de toren bevinden. Daarnaast zijn er nog zeventien tuinkamers en acht drijvende kamers. Geen enkele kamer is hetzelfde, maar ze bieden wel allemaal een prachtig uitzicht. Het hotel heeft een gigantische tuin met moestuin, boomgaard en een bosje en in de grote hal is er elke dag een markt. Genoeg te zien en te doen!
 
 
 
Door: Nationale Recreatiegids 
08 april '24 ( 8:45)

Nog geen benadering voor opvang asielzoekers bij hotels

Hotels en vakantieparken hebben nog niet op grote schaal aanvragen van gemeenten ontvangen om tijdelijk asielzoekers op te vangen. Dat blijkt uit een rondgang van ANP. De capaciteit van asielopvang loopt al langere tijd tegen haar grenzen aan en binnenkort sluiten enkele grote opvanglocaties.

18 maart '24 ( 8:45)

Horeca in 2023 meer omzet na coronajaar in 2022

De horeca heeft in 2023 ruim 13 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari in Nederland nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023. Daarnaast waren de prijzen in 2023 hoger dan een jaar eerder. Het volume lag vorig jaar bijna 6 procent hoger dan in 2022.

05 maart '24 (16:51)

Uitstel komst asielzoekers naar hotel 't Elshuys in Albergen

De komst van 150 vluchtelingen naar een voormalig hotel in het Twentse dorp Albergen is uitgesteld. Half maart zouden de eerste bewoners arriveren, maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wacht nu op de uitkomst van een procedure die omwonenden hebben aangespannen tegen de omgevingsvergunning, die de gemeente Tubbergen verleende voor de vestiging van een asielzoekerscentrum. Die zaak dient op 28 maart bij de rechtbank in Zwolle, aldus een woordvoerder van het COA.

18 januari '24 (10:08)

Overgewicht is 'serieus probleem' stelt Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

Overgewicht is een serieus probleem in Nederland, zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Daarmee reageert de brancheorganisatie op de voortgangsberekeningen van het RIVM van de doelen uit het Nationaal Preventieakkoord. Uit die berekeningen kwam naar voren dat er meer moet gebeuren om overgewicht, rokers en problematisch alcoholgebruik genoeg te verminderen.

25 december '23 (10:01)

Explosie Hotel Royal in Deventer

Bij een hotel op de Brink in Deventer is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Het gaat om Hotel Royal, het enige hotel op de Brink, meldt onder andere Tubantia.

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.