Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bunk, Hup en Doloris: de genomineerden van de Entree Awards zijn bekend

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 8 min
location_on [xx]km
De genomineerden van de Entree Awards, de belangrijkste horecaprijzen van Nederland, zijn bekendgemaakt. In tien categorieën zijn in totaal vijftig horecaondernemingen genomineerd. Op 25 november worden tijdens een groot evenement de winnaars bekendgemaakt. Dit meldt Entree Awards.
Amsterdam domineert bij de genomineerden: maar liefst negentien kanshebber zijn gevestigd in de hoofdstad. Daarna volgen Rotterdam, met zeven genomineerden, Utrecht met vier en Eindhoven met drie. Onder de genomineerden een aantal namen die de Nationale Recreatiegids niet onbekend voorkomen.
 

Bunk

 
Zo is in de categorie Beste Hotel Concept onder meer Bunk in Utrecht genomineerd, dat pas sinds juni dit jaar open is, maar nu al overal hoge ogen gooit. Het hotel, gevestigd in een kerk niet ver van het Centraal Station, zet in op lokaal. Zo brouwen ze hun eigen bier (Bunk Bier) en wordt de koffie en het fris geleverd door ondernemers en start-ups uit de buurt. Een tweede filiaal van Bunk in Amsterdam is in wording, en zal eveneens in een kerk gevestigd worden. 
 

HUP

 
Ook HUP is in de categorie Best Hotel Concept genomineerd. Het hotel in het Brabantse Mierlo noemt zichzelf het ‘sportiefste hotel van Nederland’, en was recent nog in het nieuws omdat er afgelopen woensdag een trampolinepark van Street Jump werd geopend in HUP. Naast springen kun je bij HUP ook – onder meer – fitnessen, fietsen en voetballen. 
 

Doloris

 
In de categorie Dare Devil nog een bekende naam: Doloris. Het surrealistische doolhof in Tilburg is sinds mei dit jaar geopend in een voormalig postkantoor, en is het type attractie dat je alleen snapt wanneer je het hebt ondervonden. Voor aanvang moeten telefoon, horloges en camera’s worden ingeleverd, zodat je  los van tijd en buitenwereld aan de doolhoftrip begint. Daarbij kunnen er zo geen beelden naar buiten komen, en blijft het mysterie van de attractie in stand. Naast het doolhof is Doloris ook een plek waar gegeten en gedronken kan worden: helemaal bovenin het gebouw zit een  rooftoopbar. 
 
Voor een overzicht van alle genomineerden, zie de website van de Entree Awards. Hier kunnen ook tickets worden gekocht voor de feestelijke avond op 25 november in Theater Amsterdam, waar alle prijzen zullen worden uitgereikt.
 
De Nationale Recreatiegids interviewde Joep van Gorp, de jonge ondernemer die het surrealistische doolhof naar Nederland haalde, en doolde zelf ook rond in de wondere wereld van Doloris. Je vindt het artikel hier.
 
Door: Nationale Recreatiegids
01 juli '25 ( 8:37)

Hittemaatregelen in de horeca: adviseer werknemers om koffie te mijden

In de horeca worden net als in veel andere sectoren maatregelen genomen om medewerkers te beschermen tegen de hitte. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wijst erop dat werkgevers moeten zorgen voor voldoende water en zonnebrandcrème. Horecabedrijven kunnen daarnaast hun werknemers adviseren cafeïne- en suikerhoudende dranken, zoals koffie en frisdrank, zo veel mogelijk te mijden.

25 juni '25 ( 8:55)

ING voorziet prijsstijgingen en sterk toename faillissementen in horeca

De prijzen in de horeca stijgen dit jaar naar verwachting gemiddeld met 5 procent, meldt ING in een nieuw rapport over de sector. De prijsstijging is lager dan de drie voorgaande jaren, maar is nog altijd hoger dan de inflatie in Nederland. Dat komt volgens de economen van de bank vooral door stijgende voedingsprijzen en oplopende personeelskosten.

19 juni '25 ( 8:38)

Werkloosheid in Nederland blijft 3,8 procent

De werkloosheid in Nederland is in mei onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen maand zat 3,8 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, evenveel als in april. Gemiddeld daalde het aantal werklozen de afgelopen drie maanden licht, met 2000 per maand.

13 juni '25 (11:28)

Na eerdere daling loopt ziekteverzuim weer op in eerste kwartaal

Nederlandse werknemers waren in het eerste kwartaal van dit jaar vaker ziek vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. In het eerste kwartaal van vorig jaar en ook in 2023 was er nog sprake van een daling op jaarbasis. Daarvoor steeg het ziekteverzuim juist jarenlang.

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."