Normal_bunk_hotel_utrecht__interieur__-_foto_pd

De genomineerden van de Entree Awards, de belangrijkste horecaprijzen van Nederland, zijn bekendgemaakt. In tien categorieën zijn in totaal vijftig horecaondernemingen genomineerd. Op 25 november worden tijdens een groot evenement de winnaars bekendgemaakt. Dit meldt Entree Awards.

Amsterdam domineert bij de genomineerden: maar liefst negentien kanshebber zijn gevestigd in de hoofdstad. Daarna volgen Rotterdam, met zeven genomineerden, Utrecht met vier en Eindhoven met drie. Onder de genomineerden een aantal namen die de Nationale Recreatiegids niet onbekend voorkomen.
 

Bunk

 
Zo is in de categorie Beste Hotel Concept onder meer Bunk in Utrecht genomineerd, dat pas sinds juni dit jaar open is, maar nu al overal hoge ogen gooit. Het hotel, gevestigd in een kerk niet ver van het Centraal Station, zet in op lokaal. Zo brouwen ze hun eigen bier (Bunk Bier) en wordt de koffie en het fris geleverd door ondernemers en start-ups uit de buurt. Een tweede filiaal van Bunk in Amsterdam is in wording, en zal eveneens in een kerk gevestigd worden. 
 

HUP

 
Ook HUP is in de categorie Best Hotel Concept genomineerd. Het hotel in het Brabantse Mierlo noemt zichzelf het ‘sportiefste hotel van Nederland’, en was recent nog in het nieuws omdat er afgelopen woensdag een trampolinepark van Street Jump werd geopend in HUP. Naast springen kun je bij HUP ook – onder meer – fitnessen, fietsen en voetballen. 
 

Doloris

 
In de categorie Dare Devil nog een bekende naam: Doloris. Het surrealistische doolhof in Tilburg is sinds mei dit jaar geopend in een voormalig postkantoor, en is het type attractie dat je alleen snapt wanneer je het hebt ondervonden. Voor aanvang moeten telefoon, horloges en camera’s worden ingeleverd, zodat je  los van tijd en buitenwereld aan de doolhoftrip begint. Daarbij kunnen er zo geen beelden naar buiten komen, en blijft het mysterie van de attractie in stand. Naast het doolhof is Doloris ook een plek waar gegeten en gedronken kan worden: helemaal bovenin het gebouw zit een  rooftoopbar. 
 
Voor een overzicht van alle genomineerden, zie de website van de Entree Awards. Hier kunnen ook tickets worden gekocht voor de feestelijke avond op 25 november in Theater Amsterdam, waar alle prijzen zullen worden uitgereikt.
 
De Nationale Recreatiegids interviewde Joep van Gorp, de jonge ondernemer die het surrealistische doolhof naar Nederland haalde, en doolde zelf ook rond in de wondere wereld van Doloris. Je vindt het artikel hier.
 
Door: Nationale Recreatiegids