Normal_normal_soak_urban_wellness._foto__john_kramer_photography_-_beeld_via_persbericht_hobu

Vrijdag 27 september opent wellness- en saunaconcept SOAK haar deuren in Amsterdam Zuidoost. Het complex is opgebouwd uit acht gerecyclede zeecontainers, waarin een keur aan ontspanningsmogelijkheden is terug te vinden. Tegelijk met de opening van SOAK vindt de onthulling van kunstwerk Hullenberg plaats, een metershoge installatie van Leonard van Munster. Samen met de naastgelegen Brouwerij Kleiburg en De Proefzaak vormt het geheel een nieuwe stadsoase middenin de kantorenjungle van Amsterdam Zuidoost. Dit meldt HOBU.

Bij SOAK zullen rust, luxe en privacy centraal komen te staan: met infrarood saunatherapie, een stoomcabine, Finse sauna, zero gravity-massagestoelen en gezonde sapjes en salades.
 

SOAK IN ZUIDOOST: EEN BEWUSTE KEUZE

 
Het initiatief voor SOAK is afkomstig van Dagmar Fabels. Een geboren Tukker, maar sinds 1991 woonachtig in Amsterdam. Ze koos heel bewust voor de huidige locatie om haar sauna-initiatief te verwezenlijken. “Ik bekeek verschillende plekken. Uiteindelijk koos ik voor Zuidoost. Zuidoost is heel divers en boeiend, alleen is er in dit deel weinig vermaak. De komst van SOAK kan dus echt waarde toevoegen. Ontspanning, rust en gezondheid komen zo een stukje dichterbij. Zowel voor bewoners als voor alle werknemers in deze buurt.”
 

HULLENBERG

 
Nabij SOAK is inmiddels het kunstwerk Hullenberg van Leonard van Munster verrezen: een metershoge berg met waterval, begroeiing en helemaal bovenop een ‘villa’ op schaal. Hier zal het Poet in Residence-programma plaatsvinden, gecureerd door stadsdichter Gershwin Bonevacia
 

KUNST DIE AAN HET DENKEN ZET

 
Het kunstwerk De Hullenberg verwijst naar de lokale straatnamen waarin bergen, heuvels en ruggen voorkomen én naar de toekomst van het gebied. Er komen vele hoge appartementencomplexen – ook een soort bergen – die het beeld van de buurt zullen bepalen. Kunstenaar Leonard van Munster staat bekend om het maken van installaties in de publieke ruimte die je aan het denken zetten. Zo plaatste hij ten tijde van de kredietcrisis het gekapseisde jacht Fortuna op de Zuidas, en installeerde hij onder de A10 bij Bos en Lommer in Amsterdam-West het surrealistische kunstwerk Fata Morgana – óók een soort stadsoase. 
 

OPENING SOAK

 
Vrijdag 27 september opent urban wellness SOAK haar deuren. Met een feestelijk programma wordt de nieuwe stadsoase in gebruik genomen. Vanaf 12.00 uur starten er rondleidingen door de spa. Bezoekers kunnen de infraroodsauna en massagestoelen uitproberen. Ieder uur is er een wandeling door Holendrecht en Bullewijk, een stadswijk in transitie.
 

ONTHULLING DE HULLENBERG

 
Vanaf 17.00 uur zijn er Thaise mini-massages in de 'villa' van het naastgelegen kunstwerk De Hullenberg. Om 18.00 uur is de officiële opening met onder andere stadsdichter Gershwin Bonevacia, kunstenaar Leonard van Munster en SOAK-oprichter Dagmar Fabels. Tijdens de opening krijgen bezoekers op alle gift vouchers vijftig procent korting en wordt een luxe private wellness voor twee weggegeven. De hele dag zal er muziek zijn. Lokale dj’s draaien vanaf 12.00 uur en in de avond speelt de Maspoti Band vanaf grote hoogte.
 
Door: Nationale Horecagids