Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuwe stadsoase in Amsterdam Zuidoost met kunst, wellness en horeca

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 9 min
location_on [xx]km
Vrijdag 27 september opent wellness- en saunaconcept SOAK haar deuren in Amsterdam Zuidoost. Het complex is opgebouwd uit acht gerecyclede zeecontainers, waarin een keur aan ontspanningsmogelijkheden is terug te vinden. Tegelijk met de opening van SOAK vindt de onthulling van kunstwerk Hullenberg plaats, een metershoge installatie van Leonard van Munster. Samen met de naastgelegen Brouwerij Kleiburg en De Proefzaak vormt het geheel een nieuwe stadsoase middenin de kantorenjungle van Amsterdam Zuidoost. Dit meldt HOBU.
Bij SOAK zullen rust, luxe en privacy centraal komen te staan: met infrarood saunatherapie, een stoomcabine, Finse sauna, zero gravity-massagestoelen en gezonde sapjes en salades.
 

SOAK IN ZUIDOOST: EEN BEWUSTE KEUZE

 
Het initiatief voor SOAK is afkomstig van Dagmar Fabels. Een geboren Tukker, maar sinds 1991 woonachtig in Amsterdam. Ze koos heel bewust voor de huidige locatie om haar sauna-initiatief te verwezenlijken. “Ik bekeek verschillende plekken. Uiteindelijk koos ik voor Zuidoost. Zuidoost is heel divers en boeiend, alleen is er in dit deel weinig vermaak. De komst van SOAK kan dus echt waarde toevoegen. Ontspanning, rust en gezondheid komen zo een stukje dichterbij. Zowel voor bewoners als voor alle werknemers in deze buurt.”
 

HULLENBERG

 
Nabij SOAK is inmiddels het kunstwerk Hullenberg van Leonard van Munster verrezen: een metershoge berg met waterval, begroeiing en helemaal bovenop een ‘villa’ op schaal. Hier zal het Poet in Residence-programma plaatsvinden, gecureerd door stadsdichter Gershwin Bonevacia
 

KUNST DIE AAN HET DENKEN ZET

 
Het kunstwerk De Hullenberg verwijst naar de lokale straatnamen waarin bergen, heuvels en ruggen voorkomen én naar de toekomst van het gebied. Er komen vele hoge appartementencomplexen – ook een soort bergen – die het beeld van de buurt zullen bepalen. Kunstenaar Leonard van Munster staat bekend om het maken van installaties in de publieke ruimte die je aan het denken zetten. Zo plaatste hij ten tijde van de kredietcrisis het gekapseisde jacht Fortuna op de Zuidas, en installeerde hij onder de A10 bij Bos en Lommer in Amsterdam-West het surrealistische kunstwerk Fata Morgana – óók een soort stadsoase. 
 

OPENING SOAK

 
Vrijdag 27 september opent urban wellness SOAK haar deuren. Met een feestelijk programma wordt de nieuwe stadsoase in gebruik genomen. Vanaf 12.00 uur starten er rondleidingen door de spa. Bezoekers kunnen de infraroodsauna en massagestoelen uitproberen. Ieder uur is er een wandeling door Holendrecht en Bullewijk, een stadswijk in transitie.
 

ONTHULLING DE HULLENBERG

 
Vanaf 17.00 uur zijn er Thaise mini-massages in de 'villa' van het naastgelegen kunstwerk De Hullenberg. Om 18.00 uur is de officiële opening met onder andere stadsdichter Gershwin Bonevacia, kunstenaar Leonard van Munster en SOAK-oprichter Dagmar Fabels. Tijdens de opening krijgen bezoekers op alle gift vouchers vijftig procent korting en wordt een luxe private wellness voor twee weggegeven. De hele dag zal er muziek zijn. Lokale dj’s draaien vanaf 12.00 uur en in de avond speelt de Maspoti Band vanaf grote hoogte.
 
Door: Nationale Horecagids
08 april '24 ( 8:45)

Nog geen benadering voor opvang asielzoekers bij hotels

Hotels en vakantieparken hebben nog niet op grote schaal aanvragen van gemeenten ontvangen om tijdelijk asielzoekers op te vangen. Dat blijkt uit een rondgang van ANP. De capaciteit van asielopvang loopt al langere tijd tegen haar grenzen aan en binnenkort sluiten enkele grote opvanglocaties.

18 maart '24 ( 8:45)

Horeca in 2023 meer omzet na coronajaar in 2022

De horeca heeft in 2023 ruim 13 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari in Nederland nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023. Daarnaast waren de prijzen in 2023 hoger dan een jaar eerder. Het volume lag vorig jaar bijna 6 procent hoger dan in 2022.

05 maart '24 (16:51)

Uitstel komst asielzoekers naar hotel 't Elshuys in Albergen

De komst van 150 vluchtelingen naar een voormalig hotel in het Twentse dorp Albergen is uitgesteld. Half maart zouden de eerste bewoners arriveren, maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wacht nu op de uitkomst van een procedure die omwonenden hebben aangespannen tegen de omgevingsvergunning, die de gemeente Tubbergen verleende voor de vestiging van een asielzoekerscentrum. Die zaak dient op 28 maart bij de rechtbank in Zwolle, aldus een woordvoerder van het COA.

18 januari '24 (10:08)

Overgewicht is 'serieus probleem' stelt Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

Overgewicht is een serieus probleem in Nederland, zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Daarmee reageert de brancheorganisatie op de voortgangsberekeningen van het RIVM van de doelen uit het Nationaal Preventieakkoord. Uit die berekeningen kwam naar voren dat er meer moet gebeuren om overgewicht, rokers en problematisch alcoholgebruik genoeg te verminderen.

25 december '23 (10:01)

Explosie Hotel Royal in Deventer

Bij een hotel op de Brink in Deventer is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Het gaat om Hotel Royal, het enige hotel op de Brink, meldt onder andere Tubantia.

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.