Normal_kubuswoningen_rotterdam

Het was te verwachten: de prijzen voor een verblijfsplek tijdens het Eurovisiesongfestival in Rotterdam schieten omhoog. Op Airbnb zijn er inmiddels aanbieders die meer dan zevenduizend euro vragen voor een weekend in hun onderkomen. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Het Eurovisiesongfestival vindt volgend jaar plaats van 11 tot en met  17 mei, maar nu al hebben meer dan achthonderd mensen uit binnen- en buitenland een slaapplek voor zichzelf geregeld in Rotterdam in deze periode. Dat is 21 keer meer dan in een reguliere week, zo blijkt allemaal uit cijfers van Airbnb. Op dit moment zouden lokale hosts al verzekerd zijn van ruim anderhalve ton aan huurinkomsten.
 

Goudkoorts

 
De gemiddelde prijs voor een accommodatie in de Maasstad tijdens de songfestivalperiode bedraagt 120 euro, maar deze prijs stijgt naarmate de finale van het festival nadert. Volgens het Algemeen Dagblad zijn er voor minder dan 300 euro weinig accommodaties te vinden voor de tweede helft van de songfestivalweek. Het evenement heeft sowieso een zekere goudkoorts aangewakkerd op de verhuursite: vanaf het moment dat het songfestival naar Rotterdam zou komen heeft het Airbnb-aanbod een flinke vlucht genomen.
 

Wat de gek ervoor geeft

 
Inmiddels krijgt ook de categorie ‘wat de gek ervoor geeft’ vorm op Airbnb. Zo wordt het penthouse in het Timmerhuis in Rotterdam-Centrum voor 7.000 euro aangeboden, en vraagt de eigenaar van een van de beroemde Kubuswoningen 7.300 euro voor twee nachten. Een woordvoerder van het verhuurplatform zegt tegenover het AD dat het hier om vraagprijzen gaat: “Het is niet zeker of deze woningen ook echt voor die bedragen worden verhuurd.”
 
Door: Nationale Recreatiegids