Normal_vlag_van_der_valk

Het Van der Valk-hotel in Deventer dat momenteel in aanbouw is moet het eerste energieneutrale hotel van Nederland worden. Zo zal het volledig gasloos worden en zogeheten triple glas krijgen. Dit melden De Stentor en Indebuurt.nl.

De toepassing van triple glas – een raamwerk dat bestaat uit drie lagen glas – moet niet alleen helpen in het bereiken van de energiedoelstellingen van het hotel, maar is ook bedoeld om het geluid buiten te houden. De nieuwe Van der Valk-vestiging komt op een drukke plek, namelijk op het Bedrijvenpark Deventer langs de A1, waar de weg vanaf volgend jaar wordt verbreed van 2 x 2 naar 2 x 3 rijstroken. Maar een ‘simpel’ snelweghotel zal het niet worden. Volgens Roos van der Valk, de hotelmanager in spe, wordt het een ‘viersterrenplus’ hotel. Er komen onder meer een fitness, zwembad en wellness in, en een à-la-carterestaurant met live cooking. 
 

Volledig energieneutraal

 
Na vertraging gingen vorig voorjaar de eerste heipalen de grond in. Inmiddels is de tiende – en hoogste verdieping – bereikt. Het hotel telt straks 140 kamers, zeven vergaderzalen en twee congreszalen, en moet, wanneer het helemaal af is, volledig energieneutraal zijn. Wanneer dat lukt zal dat een primeur zijn. “Dit wordt het eerste energieneutrale hotel van Nederland. De windmolens in de directe omgeving zorgen voor energie en er komen zonnepanelen op het dak. De restwarmte wordt hergebruikt en we werken zonder gas”, zo zegt Roos van der Valk tegen Indebuurt.  
 

Deventer

 
Het hotel zal straks een stevig connectie met Deventer hebben. Zo zal het interieur geïnspireerd worden op de voormalige Hanzestad, en kunnen gasten straks elektrische fietsen huren waarmee ze makkelijk naar de binnenstad kunnen gaan. Ook zal het goed zijn voor de werkgelegenheid in de regio: er zullen straks 150 mensen aan het werk gaan; diverse vacatures staan nog open. 
 

Onderdeel van grote uitbreiding

 
Het Van der Valk-hotel bij Deventer is niet het enige nieuwe filiaal dat in aanbouw is. Drie maanden geleden kondigde het familiebedrijf al aan dat er komende jaren veertien nieuwe Van der Valk-vestigingen bij zullen komen. Als alles goed verloop zal het hotel bij Deventer opengaan in juli 2020.
 
Door: Nationale Horecagids