Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Deventer krijgt eerste energieneutrale hotel van Nederland

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Het Van der Valk-hotel in Deventer dat momenteel in aanbouw is moet het eerste energieneutrale hotel van Nederland worden. Zo zal het volledig gasloos worden en zogeheten triple glas krijgen. Dit melden De Stentor en Indebuurt.nl.
De toepassing van triple glas – een raamwerk dat bestaat uit drie lagen glas – moet niet alleen helpen in het bereiken van de energiedoelstellingen van het hotel, maar is ook bedoeld om het geluid buiten te houden. De nieuwe Van der Valk-vestiging komt op een drukke plek, namelijk op het Bedrijvenpark Deventer langs de A1, waar de weg vanaf volgend jaar wordt verbreed van 2 x 2 naar 2 x 3 rijstroken. Maar een ‘simpel’ snelweghotel zal het niet worden. Volgens Roos van der Valk, de hotelmanager in spe, wordt het een ‘viersterrenplus’ hotel. Er komen onder meer een fitness, zwembad en wellness in, en een à-la-carterestaurant met live cooking. 
 

Volledig energieneutraal

 
Na vertraging gingen vorig voorjaar de eerste heipalen de grond in. Inmiddels is de tiende – en hoogste verdieping – bereikt. Het hotel telt straks 140 kamers, zeven vergaderzalen en twee congreszalen, en moet, wanneer het helemaal af is, volledig energieneutraal zijn. Wanneer dat lukt zal dat een primeur zijn. “Dit wordt het eerste energieneutrale hotel van Nederland. De windmolens in de directe omgeving zorgen voor energie en er komen zonnepanelen op het dak. De restwarmte wordt hergebruikt en we werken zonder gas”, zo zegt Roos van der Valk tegen Indebuurt.  
 

Deventer

 
Het hotel zal straks een stevig connectie met Deventer hebben. Zo zal het interieur geïnspireerd worden op de voormalige Hanzestad, en kunnen gasten straks elektrische fietsen huren waarmee ze makkelijk naar de binnenstad kunnen gaan. Ook zal het goed zijn voor de werkgelegenheid in de regio: er zullen straks 150 mensen aan het werk gaan; diverse vacatures staan nog open. 
 

Onderdeel van grote uitbreiding

 
Het Van der Valk-hotel bij Deventer is niet het enige nieuwe filiaal dat in aanbouw is. Drie maanden geleden kondigde het familiebedrijf al aan dat er komende jaren veertien nieuwe Van der Valk-vestigingen bij zullen komen. Als alles goed verloop zal het hotel bij Deventer opengaan in juli 2020.
 
Door: Nationale Horecagids
01 juli '25 ( 8:37)

Hittemaatregelen in de horeca: adviseer werknemers om koffie te mijden

In de horeca worden net als in veel andere sectoren maatregelen genomen om medewerkers te beschermen tegen de hitte. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wijst erop dat werkgevers moeten zorgen voor voldoende water en zonnebrandcrème. Horecabedrijven kunnen daarnaast hun werknemers adviseren cafeïne- en suikerhoudende dranken, zoals koffie en frisdrank, zo veel mogelijk te mijden.

25 juni '25 ( 8:55)

ING voorziet prijsstijgingen en sterk toename faillissementen in horeca

De prijzen in de horeca stijgen dit jaar naar verwachting gemiddeld met 5 procent, meldt ING in een nieuw rapport over de sector. De prijsstijging is lager dan de drie voorgaande jaren, maar is nog altijd hoger dan de inflatie in Nederland. Dat komt volgens de economen van de bank vooral door stijgende voedingsprijzen en oplopende personeelskosten.

19 juni '25 ( 8:38)

Werkloosheid in Nederland blijft 3,8 procent

De werkloosheid in Nederland is in mei onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen maand zat 3,8 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, evenveel als in april. Gemiddeld daalde het aantal werklozen de afgelopen drie maanden licht, met 2000 per maand.

13 juni '25 (11:28)

Na eerdere daling loopt ziekteverzuim weer op in eerste kwartaal

Nederlandse werknemers waren in het eerste kwartaal van dit jaar vaker ziek vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. In het eerste kwartaal van vorig jaar en ook in 2023 was er nog sprake van een daling op jaarbasis. Daarvoor steeg het ziekteverzuim juist jarenlang.

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."