Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Wildlands in de lift: meer bezoekers, betere beoordelingen en hotel krijgt vorm

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Wildlands lijkt de weg weer naar boven te hebben gevonden. De bezoekersaantallen stijgen, evenals de waardering voor de dierentuin in Emmen. Op website Zoover steeg de bezoekersbeoordeling van een 6,5 naar een 8,1. Achteroverleunen is er ondertussen niet bij; er wordt flink gesleuteld aan het park en de omgeving. Dit meldt RTV Drenthe.
Zoals het er nu naar uitziet komt het aantal bezoekers van Wildlands dit jaar uit op 940.000, en dat is conform de verwachtingen. Dat betekent dat het dierenpark het dieptepunt heeft gehad. Vorig jaar trok het park 855.000 bezoekers. Toen het park openging, in 2016, waren dat er nog 1,3 miljoen. Daarna zette de daling rap in, waarna het park allerlei maatregelen nam, en de gemeente Emmen  een aantal keer financieel over de brug kwam om het park te redden.Vorig jaar draaide het park nog 8,5 miljoen euro verlies, voor dit jaar zal dat uitkomen op enkele miljoenen. 
 

Wildlands-hotel

 
Ondertussen is het park nog niet klaar met het nemen van maatregelen. Zo ondergaat een gedeelte van de dierentuin binnenkort een metamorfose. In Nortica, waar de Noord- en Zuidpool centraal staan, komt een grote vogelkooi op de plek waar eerder de pinguïns zaten – de zijn verhuisd naar de ijsberen – en verdwijnt de simulatorattractie Terra Explorer. Daarnaast krijgt het Fletcher-hotel, in de volksmond beter bekend als het Wildlands-hotel, steeds meer vorm. Het verrijst aan het plein bij de ingang van de dierentuin, en zal daar onderdeel gaan uitmaken van een complex waar ook een Rabobank en grand café in zullen komen. 
 

Blijft de directeur?

 
Nu Wildlands zich tegen de bodem heeft afgezet roept zich ook de vraag op of de interim-directeur, Erik van Engelen, wellicht langer gaat blijven dan de gestelde datum van 31 december 2019. Tegenover RTV Drenthe zegt Van Engelen daar nog geen uitsluitsel over te kunnen geven: “Binnenkort heb ik een gesprek met de Raad van Commissarissen. Het bevalt van beide kanten goed, dus ik maak binnenkort bekend of ik blijf.”
 
Door: Nationale Recreatiegids
01 juli '25 ( 8:37)

Hittemaatregelen in de horeca: adviseer werknemers om koffie te mijden

In de horeca worden net als in veel andere sectoren maatregelen genomen om medewerkers te beschermen tegen de hitte. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wijst erop dat werkgevers moeten zorgen voor voldoende water en zonnebrandcrème. Horecabedrijven kunnen daarnaast hun werknemers adviseren cafeïne- en suikerhoudende dranken, zoals koffie en frisdrank, zo veel mogelijk te mijden.

25 juni '25 ( 8:55)

ING voorziet prijsstijgingen en sterk toename faillissementen in horeca

De prijzen in de horeca stijgen dit jaar naar verwachting gemiddeld met 5 procent, meldt ING in een nieuw rapport over de sector. De prijsstijging is lager dan de drie voorgaande jaren, maar is nog altijd hoger dan de inflatie in Nederland. Dat komt volgens de economen van de bank vooral door stijgende voedingsprijzen en oplopende personeelskosten.

19 juni '25 ( 8:38)

Werkloosheid in Nederland blijft 3,8 procent

De werkloosheid in Nederland is in mei onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen maand zat 3,8 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, evenveel als in april. Gemiddeld daalde het aantal werklozen de afgelopen drie maanden licht, met 2000 per maand.

13 juni '25 (11:28)

Na eerdere daling loopt ziekteverzuim weer op in eerste kwartaal

Nederlandse werknemers waren in het eerste kwartaal van dit jaar vaker ziek vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. In het eerste kwartaal van vorig jaar en ook in 2023 was er nog sprake van een daling op jaarbasis. Daarvoor steeg het ziekteverzuim juist jarenlang.

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."