Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Twentyseven verkozen tot beste hotel van Europa onder de 50 kamers

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Het Amsterdamse boutiquehotel TwentySeven heeft vrijdagavond bij de International Hotel & Property Awards van het blad Design et al, de prijs voor het beste hotel van Europa onder de vijftig kamers gewonnen. Andere prijswinnaars waren Mandarin Oriental Hyde Park en Velaa Private Island. Dit meldt Hotel TwentySeven. 
In het juryrapport van Design et al wordt TwentySeven het meest “weelderige toevluchtsoord” van Nederland genoemd: “Hotel TwentySeven biedt eindeloze servicemogelijkheden op het hoogste niveau met een persoonlijke benadering die alleen een boetiekhotel kan bieden”. Gasten staan voorop, en geen verzoek is te groot of te klein, zo vervolgt het rapport. 
 
BESTE BOUTIQUEHOTEL TER WERELD
 
Het Amsterdamse hotel, op de hoek van de Dam en het Rokin, doet het goed. Recent kreeg TwentySeven van de Hotel of the Year Awards de prijs uitgereikt voor beste luxury boutique hotel ter wereld. Het zestien suites tellende hotel kreeg van de jury te horen dat de 'wow factor' met een 10 beoordeeld werd, omdat het hotel een unieke ambiance heeft met hoogste standaard van luxe, op een iconische plek. Ook de service kreeg een 10, ‘over de hele linie foutloos’ oordeelde de jury. Van dezelfde organisatie kreeg Restaurant Bougainville, gevestigd in hotel TwentySeven, de prijs voor Best Fine Dining Restaurant Experience, en won sommelier Lendl Mijnhijmer samen met zijn team de prijs voor Best Luxury Hotel Sommelier Team Worldwide 2019. Het restaurant heeft sinds december een Michelin-ster. 
 
 
Sommelier Lendl Mijnhijmer van Restaurant Bougainville.
 
VIRTUOSO
 
Inmiddels is het hotel toegetreden tot het exclusieve reisnetwerk van Virtuoso, dat is voorbehouden aan een select groepje vijfsterrenhotels in de wereld. TwentySeven is het zevende hotel in Nederland dat hier toebehoort, naast onder meer de stadsgenoten De L’Europe en Waldorf Astoria. Hotel TwentySeven is het geesteskind van Eric Toren, die trots is op zijn droomhotel en iedereen die er aan heeft bijgedragen: “We hebben hier als team keihard voor gewerkt, dat we deze erkenning krijgen tot de top te behoren is meer dan we konden hopen een klein jaar na de opening”.  
 
Door: Nationale Horecagids

 

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."

13 januari '25 ( 9:33)

Brancheclub noemt 2024 een ‘uitdagend’ jaar voor de horeca

Het jaar 2024 was "uitdagend" voor de Nederlandse horeca. Dat meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) tijdens de jaarlijkse horecavakbeurs Horecava. De brancheorganisatie verwijst daarbij naar personeelstekorten en stijgende kosten voor onder meer restaurant-, hotel- en caféhouders.

08 januari '25 ( 9:03)

Flinke toename faillissementen in horeca verwacht, aldus ABN AMRO

Het aantal faillissementen van restaurants en andere eetgelegenheden loopt dit jaar waarschijnlijk op tot een recordhoogte, denken deskundigen van ABN AMRO. Zij rekenen dit jaar op ongeveer 450 bankroeten in de sector in Nederland. Dat zou neerkomen op een ruime verdubbeling ten opzichte van 2023. Over heel 2024 zijn nog geen cijfers beschikbaar.

18 november '24 (10:18)

Drie personen opgepakt na schietincident in hotelkamer in Schiedam

Bij een schietpartij in de nacht van zaterdag op zondag in het Van der Valkhotel in Schiedam is iemand gewond geraakt, meldt de politie. Drie mannen zijn aangehouden.

06 november '24 (13:45)

Top 10 beste leerbedrijven horeca 2024/2025 bekendgemaakt

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) heeft vandaag de top 10 bekendgemaakt van de jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2024/2025. Uit maar liefst 79 genomineerde leerbedrijven zijn de beste tien geselecteerd. Deze bedrijven zijn stuk voor stuk voorbeelden van excellentie in opleiden binnen de horecasector. Eind november zal blijken welke drie bedrijven de finale bereiken. Zo meldt Entree Magazine.