Horeca moet met creatieve oplossingen komen om personeelstekort te omzeilen
19 april 2022 om 12:04
< 1 min lezen

Horeca moet met creatieve oplossingen komen om personeelstekort te omzeilen

Horecaondernemers moeten met creatieve oplossingen komen als zij hun roosters rond willen krijgen. Het hoogseizoen staat om de hoek, maar het personeelstekort is nog altijd een groot probleem voor de ondernemers. Dit meldt NOS.

De horeca moet rekening houden met een structureel personeelstekort, aldus horecaspecialist Stef Driessen bij ABN Amro. Door de coronamaatregelen zijn veel werknemers van de horeca naar de GGD en flitsbezorgdiensten gegaan, want zij hebben hogere lonen.

Met creativiteit moeten er oplossingen voor de heersende problematiek komen. Zo staat er bij het restaurant Auberge Jean & Marie in Amsterdam minder op het menu en is de zaak alleen met aangepaste openingstijden te bezoeken. Het besluit is genomen, omdat zij een gebrek hebben aan goede chef-koks.

Onconventionele stunt

In Noordwijk probeert Rob Lammers, eigenaar van strandpaviljoen Vrijstaat Nederzandt, werknemers aan te trekken op een onconventionele manier. Hij heeft in de hele omgeving reclameborden geplaatst waarop hij zijn uurloon met die van de Albert Heijn en de horeca-cao vergelijkt. Binnen twintig dagen had de ondernemer tachtig sollicitanten. Het succes is zo groot, dat hij moet overwegen om een personeelsstop in te voeren.

Door: Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Cafe

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43
    • Cafe

    Horeca Overijssel treedt hard op tegen overlastgevers

    10 oktober 2025 om 11:34

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland