Eigen wijn en bier voor Table Bay Hotel
KAAPSTAD – 2011 zal te boek gaan als het jaar van de innovaties bij het Table Bay Hotel van Sun International in Kaapstad. Management en medewerkers zijn dit jaar druk bezig geweest met tal van creatieve plannen en voorstellen. Het resultaat: wijn, bier, cider en water dat exclusief gebotteld wordt en uitsluitend te bestellen is in het Table Bay Hotel.
Wijn
Het begon met de enquête van het Food and Beverage team van het Table Bay hotel waarin de mening van het personeel werd gevraagd over de huiswijn die geschonken werd. Over het algemeen vonden de medewerkers deze wijn niet voldoen aan de verwachtingen en bleek dat ze graag een eigen Table Bay wijn wensten. Hulp was snel gevonden in het land dat bekend staat om de lekkere wijnen. Samen met Rikus Neethling van Bizoe wijn, leerde het F&B team alles over het proces van wijn maken.
Joep Schoof, de F & B Manager bij het Table Bay Hotel: ” De wijn die nu exclusief gebotteld wordt voor het Table Bay hotel is een uitstekende wijn van een uitzonderlijke kwaliteit. De druiven voor de witte wijn komen van het Elgin gebied, terwijl druiven voor de rode wijn komen van de Theewaterskloof uit Stellenbosch. De witte wijn wordt gemengd op de Glen Erskine Estate, terwijl de rode zal worden geproduceerd op Croydon Estate in Stellenbosch. Wij zijn trots op dit project en zullen natuurlijk de huiswijn ook aanbevelen aan onze gasten!
Naast de huiswijn worden ook wijnen geschonken als Nederburg, Vriesenhof, Kaapse Vonkel en Thunderchild. Een deel van de winst van elke verkochte fles Thunderchild wijn gaat naar het goede doel: Children’s home in Robertson.
Bier
Naast een Table Bay wijn is het F & B-team ook op zoek gegaan naar speciaal ontwikkeld en gebrouwen bier voor het Table Bay Hotel. Het bier dat gekozen is, Oscar Lager, wordt gebrouwen in de Jack Black Beer brouwerij in Woodstock, met lokale ingrediënten en water uit de bronnen van de Tafelberg. Oscal Lager, heeft een stoere en avontuurlijke smaak.
Cider
Aan het eigen assortiment bier en wijn is ook een cider toegevoegd. Samen met de bekende wijnmaker William Everson heeft het F&B geëxperimenteerd en dit heeft geresulteerd in Everson’s Cider met een lichte, fruitige en droge smaak.
Water
Vivreau is het merk water dat speciaal voor het Table Bay Hotel gebotteld wordt. Vivreau is toonaangevend en vernieuwend op het gebied van het milieuvriendelijk produceren van gezuiverd drinkwater: Vivreau wil footprint verkleinen, het plastic en glas afval zo ver mogelijk reduceren en de C02 uitstoot beperken door gebruik te maken van bronnen die dichtbij liggen.
© Nationale Horecagids