De werkdruk in de horecabranche loopt steeds meer op
21 september 2022 om 18:41
< 1 min lezen

De werkdruk in de horecabranche loopt steeds meer op

De werkdruk in de horeca loopt de laatste jaren steeds meer op. Circa 24 procent van de werkenden in de branche heeft er last van. Dit meldt De Stentor.

Er is een onderzoek gehouden onder 1400 werkende mensen in ons land. Tijdens het onderzoek werd er gekeken naar acht onderwerpen die bepalend zijn voor werkgeluk. Dit zijn: plezier, voldoening, competentie, autonomie, vertrouwen, verbinding en zingeving.

Factoren

Met name de factoren competentie, autonomie en verbinding zijn van groot belang om te bepalen hoe gelukkig iemand is op de werkvloer, aldus Arie Pieter Veldhoen, onderzoeker bij MonitorGroep. Competentie houdt in dat iemand op het juiste niveau werkt en iets kan leren. Bij verbinding wordt gedacht aan je thuis voelen in een organisatie en bij autonomie staat zelfstandigheid en invloed op jouw werk centraal.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Cafe

    Horeca Overijssel treedt hard op tegen overlastgevers

    10 oktober 2025 om 11:34
    • Cafe

    Horeca groothandel: de beste leveranciers voor jouw horecabedrijf

    9 oktober 2025 om 14:26

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland