Sligro koopt Horeca Totaal Sluis

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
(Novum) - Sligro Food Group heeft groothandel Horeca Totaal Sluis overgenomen. Dat heeft het supermarkt- en groothandelsconcern dinsdag bekendgemaakt zonder financiële details te vermelden. Horeca Totaal Sluis is bekend van het merk Horeca Totaal en is franchisenemer van het voormalige Ahold-onderdeel Deli XL.

Horeca Totaal, gevestigd in het Zeeuwse Sluis, levert vooral goederen aan horeca en institutionele klanten zoals zorginstellingen. De bezorgservice is de belangrijkste omzetaanjager. Met veertig medewerkers boekte Horeca Totaal Sluis vorig jaar een omzet van ruim twintig miljoen euro.

De activiteiten van Horeca Totaal Sluis dragen volgens Sligro meteen bij aan de winst per aandeel, terwijl het marktaandeel van Sligro Food Group in de foodservicemarkt met circa 0,3 procent zal toenemen. De overname wordt naar verwachting in februari afgerond.

Vorige week meldde Sligro Food Group al de overname van de groothandel Rooswinkel Horeca. Sligro zette in 2012 tweeënhalf miljard euro om en behaalde zeventig miljoen euro winst. Volgens analist Tom Muller van Theodoor Gillissen wil het groothandelsconcern sneller groeien door middel van overnames. Volgens de analist is kasstroom 'ruim' en is het bedrijf 'prima in staat' om overnames te doen.