NHG Horecanieuws

Normal_rss_entry-191544

Sterrenchef André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede


SVH Meesterkok André van Doorn neemt met ingang van 1 juli 2019 na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (***) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt hij de nieuwe eigenaar van het bekende sterrenrestaurant in Houten

Normal_rss_entry-191548

Soenil Bahadoer volgt Jonnie Boer op als voorzitter Bocuse d'Or


Soenil Bahadoer van tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen neemt op 1 april 2019 het stokje over van Jonnie Boer van De Librije als voorzitter van Bocuse d’Or.

Normal_rss_entry-191415

Quote: eigenaren Action financieren groei biefstukketen Loetje


De onstuimige groei van biefstukketen Loetje wordt gefinancierd door de eigenaren van discountketen Action, dat achterhaalde zakenblad Quote. Van drie vestigingen in 2011 is Loetje inmiddels gegroeid naar 18 en dat moeten er volgens Quote snel meer worden.

Normal_rss_entry-191436

Stan & Co Amsterdam opent in juni


In het bar-restaurant concept Stan & Co, onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling, draait het allemaal om ‘food, drinks & friends’. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een Stan & Co.

Normal_rss_entry-191519

Motorclub brengt eerste asperges naar Restaurant De Zwaan


Gilbert Sweep heeft gisteren de allereerste asperges van het jaar geoogst op zijn bedrijf De Santspuy in Etten-Leur. Deze lagen dezelfde dag nog op het bord bij Restaurant De Zwaan. Motorclub Speedy Gonzales bracht het eerste ‘Ettense witte goud’ naar het restaurant.

Normal_rss_entry-191405

Brasserie Bakboord is verbouwd


Net een jaar na de overname van Brasserie Bakboord door de Almeerse horecaondernemer Taco van der Meer is Brasserie Bakboord van binnen geheel verbouwd.

Normal_rss_entry-191409

Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester


Edger Groeneveld, sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje** in Harderwijk, is geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de groep van SVH Meesters.

Normal_rss_entry-191212

Stephan Siegertsz restaurantmanager De Tropen Amsterdam


Stephan Siegertsz (46) is gestart als restaurantmanager van De Tropen. Dit café en restaurant bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) is de ontmoetingsplek voor buren, museumbezoekers en KIT-medewerkers.

Normal_rss_entry-191200

Roel Oostrum executive chef van Blooming


Roel Oostrum is benoemd als executive chef van Blooming hotel, Landgoed het Hof en Blooming Beach in Bergen.

Normal_rss_entry-191220

Baloe Beer omgebouwd tot De Beren Dordrecht


Restaurant De Beren in Dordrecht is heropend. Het monumentale pand waar sinds 2002 Eetcafé Baloe Beer gevestigd was, is de afgelopen anderhalve maand flink verbouwd.

Normal_rss_entry-191219

Enige overgebleven deelnemer Mijn Tent is Top bestaat tien jaar


Moodz op het Vesteplein in Delft bestaat tien jaar. George Zevenbergen werd in 2009 tweede in de finale van het RTL 4 programma Mijn Tent is Top van Herman den Blijker.

Normal_rss_entry-191037

Vier nieuwe Nederlandse chefs in lijst The Best Chef Awards


The Best Chef Awards vindt op 23 en 24 september plaats in het Spaanse Barcelona. In het selectieproces voor de awards zijn er een aantal nieuwigheden. Zo telt de long list niet langer 300 chefs, maar wordt een afgeslankte Top 100 gepresenteerd. Vier nieuwe Nederlandse chefs staan in de lijst.

Normal_rss_entry-191053

Tjitze van der Dam naar Waldorf Astoria Amsterdam


Tjitze van der Dam verlaat de keuken van het QO hotel in Amsterdam en gaat aan de slag bij het Waldorf Astoria. Hij gaat er werken met Sidney Schutte.

Normal_rss_entry-191063

Derde citizenM in Amsterdam geopend


Hotelketen citizenM timmert flink aan de weg. In 2019 openen zes nieuwe hotels over de hele wereld, waaronder een derde locatie in Amsterdam. Voor 2020 staan nog eens 7 nieuwe hotels op de planning.

Normal_rss_entry-191031

Terras Top 100 2019: hier let de jury op


Waar let de jury van de Terras Top 100 nou precies op? Die vraag horen we vaak. Daarom behandelen we alle hoofdstukken van de vragenlijsten uit het juryrapport. Daarnaast ook een aantal concrete voorbeelden van waar op gelet wordt. De jury gaat vanaf 1 april weer op pad. Dus wie nog mee wilt doen heeft iets minder dan twee weken om zich in te sc...

Normal_rss_entry-190900

Stibon reikt 200e biersommelierdiploma uit


Nederland kent meer dan 200 gediplomeerde biersommeliers. Na het afronden van de Stibon opleiding niveau 3 in Obertrum, Oostenrijk, ontvingen zeventien bierkenners op 15 maart het felbegeerde diploma. ‘Het vraagt enorm veel inzet dit te bereiken’

NHG Video

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht