Nationale Horecagids

NHG Horecanieuws

Normal_rss_entry-195064

Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede


De hoofdsommelier van Inter Scaldes, Koen van der Plas, vertrekt na 7 jaar bij het driesterrenrestaurant van Jannis en Claudia Brevet. ‘Ik vertrekt met pijn in mijn hart, maar ik wil verder in mijn carrière.’

Normal_rss_entry-195158

Overzicht: dit zijn alle winnaars van de Dutch Beer Challenge 2019


De vijfde editie van de Dutch Beer Challenge heeft 76 winnaars opgeleverd in 23 categorieën. De meeste medailles waren dit jaar voor Jopen, Hertog Jan, Uiltje Brewing Company. In totaal stuurde 70 brouwerijen 441 bieren in.

Normal_rss_entry-195159

Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer 


Joey de Kruijf, general manager en Maître bij Central Park in Voorburg, is geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd.

Normal_rss_entry-195002

TV-programma The Big Audition zoekt chef de rang voor sterrenrestaurant


Warner Bros, tv-productiebedrijf, werkt aan een nieuw programma: The Big Audition. Hierin kunnen mensen solliciteren door auditie te doen. Een van de banen die wordt vergeven is die van chef de rang bij een sterrenrestaurant op de Veluwe.

Normal_rss_entry-195001

42 bierbrouwers slaan handen ineen voor nieuw bier


42 Nederlandse bierbrouwers gaan gezamenlijk, in paren van twee, een nieuw bier brouwen. In het kader van de Week van het Nederlandse Bier wordt vrijdag 17 mei voor het eerst de landelijke Collaboration Brews gelanceerd bij verschillende brewpubs, cafés en proeflokalen door het hele land. 

Normal_rss_entry-195012

Café Top 100 2019: onderscheid bruincafé-grandcafé uitgelegd


De Café Top 100 gaat in 2019 voor het eerst bruincafés en grandcafés apart beoordelen. Er zal wel één lijst verschijnen, maar cafés worden op deze manier beter beoordeeld op de zaken die ze zijn. Hoe gaat dat in z’n werk en waar let de jury op bij welk type café? Een uitleg met voorbeelden.

Normal_rss_entry-195010

Restaurant Gijsbrecht in pand John Halvemaan


Edwin de Koeyer start zaterdag 20 april samen met compagnons Robbert Flipse en Esther van Oostenbrugge Restaurant Gijsbrecht. Hij betrekt het pand waarin voorheen John Halvemaan zijn restaurant runde. Vlak voor zijn dood verkocht Halvemaan het aan de Kroonenburg groep.

Normal_rss_entry-194853

Dit zijn de halve finalisten Dutch Hotel Award 2019


Uit de tien genomineerden die vorige week bekend werden gemaakt, heeft de jury vijf halve finalisten gekozen voor de Dutch Hotel Award 2019. In die halve finale presenteert elk team zich middels een power pitch, waarbij invulling moet worden gegeven aan het thema Het succes van Morgen.

Normal_rss_entry-194862

Sneak preview Stan&Co Amsterdam van Debuut


Debuut horecabeheer en ontwikkeling maakt deze zomer haar ‘debuut’ in Amsterdam. Medio juni 2019 opent de eerste Stan&Co Amsterdam in de voormalige diamantbeurs op het Weesperplein. De horecagigant nodigt potentiële medewerkers uit op de bouwplaats.

Normal_rss_entry-194879

Hotelier Rem Bastaens krijgt leiding over Beatrix- en Circustheater


Hotelier Rem Bastiaens is benoemd tot Directeur Theaters Stage Entertainment Nederland van Albert Verlinde. Dit betekent dat hij eindverantwoordelijk is voor de eigen theaters van het bedrijf: het Beatrix Theater in Utrecht en het Circustheater in Scheveningen.

Normal_rss_entry-194884

Vanaf oktober mogen Aziatische koks onbeperkt worden ingevlogen


Een nieuwe verbeterde regeling geldt per 1 oktober 2019 voor koks uit Azië. De nieuwe, structurele regeling houdt in dat werkgevers van Aziatische specialiteitenrestaurants zonder quotum gespecialiseerde koks uit Azië naar Nederland kunnen halen.

Normal_rss_entry-194889

De Librije ontwerpt met Reijersen Juweliers gastronomisch horloge


Driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle heeft samen met Reijersen Juweliers in Oudewater een uniek horloge van het merk Christiaan van der Klaauw ontworpen. ‘Het uurwerk is echt aan de keukentafel van Jonnie en Thérèse Boer bedacht’, vertelt Adriaan Reijersen van Buuren.

Normal_horeca

Creatief reclame maken in je horecazaak: 4 tips


De horeca heeft er de laatste jaren hard aan moeten trekken en het budget voor extra promotionele activiteiten is flink geslonken. Na het verlagen van de leeftijdsgrens en het invoeren van het rookverbod hebben bijna alle zaken wat geleden. Maar nu het zonnetje zich weer steeds vaker laat zien komt er natuurlijk weer een seizoen vol mogelijkhede...

Normal_rss_entry-194730

Toch doorstart voor vegetarisch restaurant Loff in Breda


Het vegetarische restaurant Loff in Breda gaat weer open. Het restaurant sloot vorige maand omdat de inkomsten ver achterbleven door een wegopbreking; het restaurant was een half jaar lang slecht bereikbaar. Door onder meer een crowdfundactie zijn de financiële middelen bijeen gebracht om de deuren te heropenen.

Normal_rss_entry-194749

Eigen restaurant voor Tomas Bron, Job Seuren, Wout Jans en Joost Clarijs


Tomas Bron, Job Seuren, Wout Jans en Joost Clarijs zijn in het pand aan de Utrechtsestraat in Amsterdam waar voorheen Bar Moustache zat, gestart met restaurant Zoldering. Een restaurant met bijzonder veel aandacht voor goede wijnen.

Normal_rss_entry-194716

Nieuwe look voor Savoy Hotel Rotterdam na renovatie


Het Savoy Hotel Rotterdam heeft afgelopen maanden een grote renovatie ondergaan en heeft recent de deuren heropend. Het hotel kreeg een retro interieur en sixties design.

NHG Video

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht