Nationale Horecagids

NHG Horecanieuws

Normal_rss_entry-199520

Politie stopt onderzoek naar handgranaat horecazaak Zwolle


De politie stopt het onderzoek naar twee explosies in de Hanselaarmate in Zwolle en een granaat die bij een horecazaak is opgehangen. Er geen aanknopingspunten om het onderzoek voort te zetten, meldt de politie.

Normal_rss_entry-199514

Nederlandse topchefs zetten 'bijvangst' Noordzee op menu


15 Nederlandse topchefs hebben zich verenigd in NorthSeaChefs Nederland. Ze willen minder bekende vissoorten uit de Noordzee in hun keukens verwerken. Sergio Herman: ‘De Noordzee biedt veel meer dan tarbot, griet of zeetong.’

Normal_rss_entry-199515

Dit zijn de drie finalisten van de Dutch Hotel Award 2019


Na een spannende halve finale kunnen van de vijf hotelmanagementteams er maar drie naar de finale. De jury koos unaniem voor deze drie, die op 14 juni door de jury worden bezocht. De winnaar wordt 20 juni bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-199511

Burgemeester: Hotel Zaandijk drie maanden langer dicht


Hotel Zaandijk, dat eind april een maand werd gesloten na een explosie, blijft drie maanden langer dicht. Dat heeft burgemeester Jan Hamming woensdag besloten. De ontploffing lijkt volgens de politie een doelgerichte actie.

Normal_rss_entry-199376

Nieuwe exploitant voor Hotel Oosterhout Waterlooplein


Bas Veenstra is de nieuwe exploitant van Hotel Oosterhout aan het Waterlooplein. Hij heeft zijn viersterrenhotel met 51 kamers omgedoopt tot A hotel Oosterhout.

Normal_rss_entry-199369

Team ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019


Marco van der Wijngaard, Floris Wieten en Dennis Steenbergen hebben als team de kookwedstrijd Slag op de Schelde 2019 gewonnen. Ze werken bij ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs gaat naar De Sjalot uit Nijmegen.

Normal_rss_entry-199373

Britse restaurants Jamie Oliver in problemen


De Britse restaurants van tv-kok Jamie Oliver hebben uitstel van betaling aangevraagd. Dat heeft het bedrijf van Oliver bevestigd na eerdere berichten in Britse media. De Nederlandse restaurants in Rotterdam en Den Haag staan hier buiten. 

Normal_rss_entry-199381

Alle sterrenchefs op een rij die koken op Chefs at the Parc


Landgoed Parc Broekhuizen organiseert van 24 tot en met 27 mei het ‘Internationale Gourmet Festival Chefs at The Parc. Vier dagen lang zullen de meest vooraanstaande sterrenchefs ter wereld hun kookkunsten er delen. In totaal zijn zij goed voor meer dan 50 Michelinsterren. ‘Nooit eerder waren in Nederland zoveel Michelinsterren bij zo’n event.’

Normal_rss_entry-199357

16de seizoen van luchtballonrestaurant van start


Elk jaar tussen april en oktober kunnen mensen een plekje bemachtigen voor een sterrendiner in het zwevende restaurant van SVH Meesterkok Angélique Schmeinck: CuliAir. Varend over Nederland serveert Angélique haar gasten een 5-gangen diner, waarbij ze gebruik maakt van de warmte van de ballon. Deze maand gaat het 16de seizoen van start.

Normal_rss_entry-199281

Restaurant Daalder de lucht in met Groovy Tables


Na een succesvolle eerste editie in 2018, gaat Restaurant Daalder Amsterdam ook dit jaar weer een serie diners organiseren bij Hoogtij in Amsterdam. Op het dakterras met uitzicht over Amsterdam wordt onder toeziend oog van chef Dennis Huwaë een 6-gangendiner gekookt. Er zijn nog plekken beschikbaar.

Normal_rss_entry-199250

Sterchef Jeroen Achtien wint Zilveren Botermes van QL


De Nederlandse chef-kok Jeroen Achtien van Hotel Vitznauerhof in Vitznau, Zwitserland heeft het Zilveren Botermes van QL Hotels gewonnen. Achtien was voor zijn vertrek naar Zwitserland in 2018 acht jaar werkzaam bij De Librije van Jonnie en Therese Boer.

Normal_rss_entry-199258

Sous-chefs Kromme Dissel maken samen kookboek


Tom Lamers en Sierk Buwalda, beiden sous-chef bij sterrestaurant De Kromme Dissel in Heelsum, hebben hun tweede eigen kookboek gemaakt. De twee behandelen in het boek producten uit de streek de Liemers. Wat wordt er allemaal geteeld, gebrouwen en gebakken?

Normal_rss_entry-199267

'Restaurants Jamie Oliver in surseance'


Restaurantketen Jamie's Italian van tv-kok Jamie Oliver staat op het punt uitstel van betaling aan te vragen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen.

Normal_rss_entry-199221

Thermae 2000 vernieuwt hotel en installeert sauna’s in mergelgrot


Thermae 2000 bestaat dit jaar 30 jaar en is bezig met een grootscheepse renovatie van het complex. Na uitbreiding en renovatie van het wellness-deel, is dit jaar het hotel aan de beurt. Zo werden al nieuwe suites gerealiseerd, worden alle kamers aangepakt en komen er volgend jaar kamers bij. Ook installeert Thermae een voor Nederland unieke saun...

Normal_rss_entry-199111

Alfred Bree vertrekt bij Carlton Hotel Collection


Na bijna 35 jaar neemt Alfred Bree deze zomer afscheid als managing director van de Carlton Hotel Collection. Vanaf 1 september neemt de huidige director of operations Hans van der Heijden de functie van Bree over.

Normal_rss_entry-199075

Coca-Cola introduceert 4 Signature Mixers om te mixen met dark spirits


Coca-Cola introduceert Signature Mixers, speciaal gecreëerd om te mixen met dark spirits. Coca-Cola heeft hiervoor de hulp ingeroepen van vijf van de meest invloedrijke mixologists ter wereld.

NHG Video

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht