Nationale Horecagids

NHG Horecanieuws

Normal_hotel__gebouw__gevel__glas__wolken

Glasplaat valt van hotel aan het Haagse Spui


De vestiging van het Mercure Hotel aan het Spui in Den Haag heeft gisteren een stuk raam verloren. Van twintig meter hoogte viel een glasplaat naar beneden die vervolgens voor de ingang terechtkwam. Klein wonder: er vielen geen gewonden. Dit meldt Omroep West.

Normal_rss_entry-211087

Uitmarkt trapt cultureel seizoen af


De Uitmarkt, de aftrap van het nieuwe culturele seizoen, staat op punt van beginnen. Theatermakers, musici, dansers, cabaretiers, schrijvers en tentoonstellingsmakers laten het hele weekend het publiek kennismaken met alles wat er de komende tijd in ons land te zien en te horen zal zijn.

Normal_rss_entry-210901

Uber-concurrent Bolt gaat eten bezorgen


Taxi-app Bolt, een van de concurrenten van Uber, gaat ook maaltijden bezorgen. Het is een bezorgdienst begonnen in thuisland Estland, waar duizenden taxichauffeurs al voor het bedrijf rijden. Het is de bedoeling dat Bolt volgend jaar wordt uitgebreid naar andere Europese en Afrikaanse landen. Daarmee wordt het op den duur misschien een concurren...

Normal_binnenhof__den_haag__torentje__ministeries__mauritshuis

Na Scandinavië en Baltische staten nu ook in Nederland democratiefestival


Op 30 en 31 augustus vindt de eerste editie van het Democratiefestival plaats in Nijmegen. Inspiratiebron voor het festival zijn de meerdaagse democratiefestivals die al jaren succesvol in Scandinavië en de Baltische staten worden georganiseerd. Dit meldt de Rijksoverheid.

Normal_dunkindonutspopupstore3

Dunkin’ opent pop-up Store in Zoetermeer


Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Zoetermeer. Een langgekoesterde wens om ook Zoetermeerders te voorzien van heerlijke koffie en donuts gaat eindelijk in vervulling. De pop-up Store opent op 28 augustus 2019 om 8.00 uur aan de Westerwaarts en zal een jaar op deze locatie blijven. Hierna wordt een definitieve vestiging geopend o...

Normal_rss_entry-210742

Bedrijf achter Belvilla gaat flink uitbreiden


De in Amsterdam gevestigde verhuurder van vakantiewoningen OYO Vacation Homes gaat flink uitbreiden. Het bedrijf achter merken als Belvilla, DanCenter en Danland wil komende tijd ten minste 1000 werknemers in Europa aannemen.

Normal_uit_festival_den_haag_-_foto__wouter_vellekoop_-_beeld_via_persbericht_prooost_events

UIT Festival Den Haag viert onder meer dertig jaar Ooievaarspas


UIT Festival Den Haag presenteert op 6, 7 en 8 september 2019 de trailer van het culturele seizoen 2019-2020. Onder meer Tim Akkerman & Dorona Alberti, Tania Kross en Karsu komen optreden, en Kenny B komt de viering van dertig jaar Ooievaarspas, de Haagse kortingskaart voor minima, extra luister bij zetten. Dit meldt PROOOST Events. 

Normal_rss_entry-210677

Hoger beroep 'obermishandelaars' begonnen


In Praag is dinsdagochtend het hoger beroep van de Nederlandse broers Arash en Armin N. begonnen. De broers zijn eerder dit jaar door de rechtbank in de Tsjechische hoofdstad veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf en zes jaar voor het toebrengen van zwaar letsel bij een ober en wegens ordeverstoring.

Normal_rss_entry-210673

Kaartverkoop NS straks ook via hotelketens en reisbureaus


Als het aan de NS ligt kunnen hotelgasten binnenkort een kamer boeken in combinatie met een treinkaartje. Het vervoerbedrijf laat dinsdag weten in gesprek te zijn met eventuele partners die treinkilometers voor hun klanten willen inkopen. De NS wil niet alleen hotelketens, maar ook reisbureaus en vervoerbedrijven aan zich binden. Het denkt naast...

Normal_rss_entry-210433

Driehonderd optredens te zien op Uitmarkt


Met driehonderd optredens van zo'n 2.000 artiesten presenteert de Uitmarkt in Amsterdam volgend weekend het nieuwe culturele seizoen. Op het programma van de 42e editie van het evenement, dat zich afspeelt rondom het Museumplein, het Leidseplein en het Vondelpark, zingt onder anderen The Kik liedjes van Boudewijn de Groot, zijn er lezingen van O...

Normal_rss_entry-210544

Line-up van A Day at the Park compleet


De line-up van de eerste Rotterdamse editie van A Day at the Park is compleet. Maandag werd door ALDA het Berlijnse dj- en producersduo Pan-Pot als special guest aangekondigd.

Normal_rss_entry-210538

Cabaret moet boost krijgen van nieuw festival in Den Haag


Museum Escher in Het Paleis en hotel Hotel Des Indes in Den Haag worden volgende maand cabaretpodia, samen met nog enkele andere plekken in de Hofstad. Ze zijn vier dagen het domein van een nieuw cabaretfestival, dat vooral aanstormend talent de kans wil geven. Het is een evenement zonder competitie, in tegenstelling tot andere cabaretfestivals,...

Normal_rss_entry-210353

'30 procent meer omzet Airbnb in 1e kwartaal'


In het eerste kwartaal van dit jaar hebben mensen voor 9,4 miljard dollar aan accommodaties geboekt bij Airbnb. Dat is 31 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, zeggen ingewijden tegen de Wall Street Journal. Het gaat om 91 miljoen overnachtingen.

Normal_rss_entry-210139

Cel voor diefstal mobieltjes op Mysteryland


Voor de diefstal van tientallen telefoons tijdens het festival Mysteryland vorig jaar en voor deelname aan een criminele organisatie hebben twee Colombiaanse vrouwen 2,5 en 2 jaar cel gekregen. De organisatie had volgens de rechtbank in Haarlem zakkenrollen en het plegen van diefstallen als doel en was actief in Nederland, Spanje en Frankrijk.

Normal_rss_entry-210245

Artiesten vragen steeds meer voor optreden Lowlands


Voor een goedgevuld affiche moeten Lowlands en andere festivals steeds meer dokken. De gages van artiesten stijgen namelijk flink. "We willen elk jaar grote headliners strikken. Die komen niet voor een zakje snoep en een beker limonade", zegt Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg tegen Quote.

Normal_rss_entry-210135

Cel voor man die maaltijdbezorger doodreed


De 22-jarige Thomas H. krijgt negen maanden gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk, omdat hij in januari in een winkelstraat in Utrecht een 15-jarige maaltijdbezorger heeft doodgereden. H. moet ook een taakstraf van tachtig uur doen en zijn rijbewijs twee jaar inleveren. Hij moet zich laten behandelen voor zijn softdrugsgebruik.

NHG Video

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht