NHG Horecanieuws

Logo_rss_entry-124891

Ondernemer hippe kokskleding wint Amsterdamse ondernemersprijs


Bianca van der Lee van Chaud Devant heeft de 10e editie van de Amsterdamse Ondernemersprijs 2017 gewonnen. Van der Lee begon in haar studententijd met een eenmanszaakje in de Pijp en verovert nu de wereld met trendy kokskleding. Ze is in tien jaar tijd de eerste vrouwelijke ondernemer die deze prijs wint. 

Logo_rss_entry-124883

Wouter Verkerk bundelt columns in 'Mijn collega komt zo bij u'


De trilogie van Wouter Verkerk is compleet met het boek ‘Mijn collega komt zo bij u…’, Het boek is het derde deel van een trilogie waarvan de eerder verschenen boeken ‘Dit is mijn wijk niet!’ en ‘Is alles naar Wens?’ de eerste twee delen vormen. 

Logo_rss_entry-124896

Hilton Den Haag: vernieuwde lobby en atrium


Hilton Den Haag komt met de ‘Meeting Point’. De lobby en het atrium zijn opnieuw ingericht en fungeren nu als werkplek. Flexwerkers kunnen midden in het Haagse centrum in een luxe ambiance rustig werken. 

Logo_rss_entry-124875

Nederland blijft populair onder toeristen: aantal Aziaten en Duitsers stijgt


Nederland blijft onverminderd populair onder toeristen. Het aantal bezoekers van over de grens steeg in de eerste acht maanden van het jaar met ruim 13 procent tot 12,4 miljoen, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde. 

Logo_rss_entry-124867

Top 2000 Live Café op Malieveld


DEN HAAG - Radiopresentatoren Mark Stakenburg en Kasper Kooij presenteren aan het eind van dit jaar een show en een popquiz onder de noemer Top 2000 Live Café op het Malieveld in Den Haag. Daarvoor wordt de foyer van de circustent van het Groot Kerstcircus speciaal omgebouwd, meldt AD Haagsche Courant.

Logo_rss_entry-124780

Beijk Catering sluit cateringcontract met Rijksuniversiteit Groningen


Studenten, medewerkers en gasten van de Rijksuniversiteit Groningen bestellen hun broodje, soep, salade of warme maaltijd vanaf 2018 bij Beijk Catering. De noordelijke cateraar en de Rijksuniversiteit Groningen hebben een contract gesloten voor de verzorging van 10 Food & Drinks locaties in de stad Groningen. 

Logo_rss_entry-124749

PvdA Amsterdam wil verbod op Airbnb


AMSTERDAM (ANP) - De PvdA in Amsterdam wil af van de commerciële vakantieverhuur van hele woningen, zoals via Airbnb. De 'gewone' bed-and-breakfast, waarbij mensen een deel van hun huis of woonboot verhuren, moet wel mogelijk blijven, maar alleen met vergunning.

Logo_rss_entry-124754

Rocklegende King Crimson naar Nederland


AMSTERDAM - De legendarische Britse rockformatie King Crimson komt voor een concert naar Nederland. De band rond gitarist Robert Fripp treedt op 13 juli volgend jaar op in het Concertgebouw in Amsterdam, meldt organisator Mojo.

Logo_rss_entry-124756

Kensington volgt rode draad in Ziggo Dome


AMSTERDAM - Kensington brengt een rode draad aan in de concertreeks in de Ziggo Dome, die de band vanaf woensdag vijf avonden achtereen vult. Met één thema onderscheidt de concertreeks zich van voorgaande twee jaren, zegt gitarist Casper Starreveld.

Logo_rss_entry-124743

Sander van Zantvliet over Prix Culinaire Le Taittinger International: 'Volgend jaar doe ik weer mee'


Tom Meyer van Restaurant d’Hôtel de Ville uit Crissier (Zwitserland) mag zich de winnaar noemen van de 51e editie van de Prix Culinaire Le Taittinger International. Sander van Zantvliet die Nederland vertegenwoordigde, eindigde helaas buiten de top 3. 

Logo_rss_entry-124741

Toprestaurants koken minder zout tijdens Nierstichting Restaurant Driedaagse


De eerste landelijke editie plaats van de Restaurant Driedaagse van de Nierstichting vindt plaatst op 6, 7 en 8 maart. Samen met toprestaurants laat de Nierstichting het Nederlandse publiek proeven hoe smaakvol minder zout eten is. 

Logo_rss_entry-124736

Amsterdam in top-20 culinaire bestemmingen wereldwijd


Amsterdam staat op plek 18 in de lijst met de beste 100 culinaire bestemmingen ter wereld. Op nummer één staat het Spaanse San Sebastian, gevolgd door Tokio en New York. Rotterdam staat op plek 71. 

Logo_rss_entry-124737

Consumenten besteden weer meer aan restaurants


Consumenten hebben in september 3,1 procent meer besteed dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het is de hoogste groei na januari dit jaar. 

Logo_rss_entry-124632

Sishalounge Amsterdam dicht wegens drugs


AMSTERDAM (ANP) - De burgemeester van Amsterdam heeft een shishalounge gesloten, onder meer vanwege de aanwezigheid van drugs. Tijdens de inval vond de politie onder meer cocaïne. Ook werd een geldautomaat met illegale software aangetroffen.

Logo_khn_terras

CBS-rapport 2016 over KHN


Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) heeft voor KHN een jaarrapport 2016 gemaakt over de omzet en baankenmerken van onze leden. Dit rapport is vandaag gepubliceerd op de site van het CBS.

Logo_rss_entry-124535

Bloemen en Raymann maken Alzheimer-show


AMSTERDAM - Karin Bloemen, Tineke Schouten en Jörgen Raymann zijn de eerste drie namen van bekende Nederlanders die tijdens de theatervoorstelling All Mixed up the Challenge in AFAS Live geld gaan ophalen voor Alzheimer Nederland.

NHG Video

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht