Nationale Horecagids

NHG Horecanieuws

Normal_rss_entry-199376

Nieuwe exploitant voor Hotel Oosterhout Waterlooplein


Bas Veenstra is de nieuwe exploitant van Hotel Oosterhout aan het Waterlooplein. Hij heeft zijn viersterrenhotel met 51 kamers omgedoopt tot A hotel Oosterhout.

Normal_rss_entry-199369

Team ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019


Marco van der Wijngaard, Floris Wieten en Dennis Steenbergen hebben als team de kookwedstrijd Slag op de Schelde 2019 gewonnen. Ze werken bij ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs gaat naar De Sjalot uit Nijmegen.

Normal_rss_entry-199373

Britse restaurants Jamie Oliver in problemen


De Britse restaurants van tv-kok Jamie Oliver hebben uitstel van betaling aangevraagd. Dat heeft het bedrijf van Oliver bevestigd na eerdere berichten in Britse media. De Nederlandse restaurants in Rotterdam en Den Haag staan hier buiten. 

Normal_rss_entry-199381

Alle sterrenchefs op een rij die koken op Chefs at the Parc


Landgoed Parc Broekhuizen organiseert van 24 tot en met 27 mei het ‘Internationale Gourmet Festival Chefs at The Parc. Vier dagen lang zullen de meest vooraanstaande sterrenchefs ter wereld hun kookkunsten er delen. In totaal zijn zij goed voor meer dan 50 Michelinsterren. ‘Nooit eerder waren in Nederland zoveel Michelinsterren bij zo’n event.’

Normal_rss_entry-199357

16de seizoen van luchtballonrestaurant van start


Elk jaar tussen april en oktober kunnen mensen een plekje bemachtigen voor een sterrendiner in het zwevende restaurant van SVH Meesterkok Angélique Schmeinck: CuliAir. Varend over Nederland serveert Angélique haar gasten een 5-gangen diner, waarbij ze gebruik maakt van de warmte van de ballon. Deze maand gaat het 16de seizoen van start.

Normal_rss_entry-199281

Restaurant Daalder de lucht in met Groovy Tables


Na een succesvolle eerste editie in 2018, gaat Restaurant Daalder Amsterdam ook dit jaar weer een serie diners organiseren bij Hoogtij in Amsterdam. Op het dakterras met uitzicht over Amsterdam wordt onder toeziend oog van chef Dennis Huwaë een 6-gangendiner gekookt. Er zijn nog plekken beschikbaar.

Normal_rss_entry-199250

Sterchef Jeroen Achtien wint Zilveren Botermes van QL


De Nederlandse chef-kok Jeroen Achtien van Hotel Vitznauerhof in Vitznau, Zwitserland heeft het Zilveren Botermes van QL Hotels gewonnen. Achtien was voor zijn vertrek naar Zwitserland in 2018 acht jaar werkzaam bij De Librije van Jonnie en Therese Boer.

Normal_rss_entry-199258

Sous-chefs Kromme Dissel maken samen kookboek


Tom Lamers en Sierk Buwalda, beiden sous-chef bij sterrestaurant De Kromme Dissel in Heelsum, hebben hun tweede eigen kookboek gemaakt. De twee behandelen in het boek producten uit de streek de Liemers. Wat wordt er allemaal geteeld, gebrouwen en gebakken?

Normal_rss_entry-199267

'Restaurants Jamie Oliver in surseance'


Restaurantketen Jamie's Italian van tv-kok Jamie Oliver staat op het punt uitstel van betaling aan te vragen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen.

Normal_rss_entry-199221

Thermae 2000 vernieuwt hotel en installeert sauna’s in mergelgrot


Thermae 2000 bestaat dit jaar 30 jaar en is bezig met een grootscheepse renovatie van het complex. Na uitbreiding en renovatie van het wellness-deel, is dit jaar het hotel aan de beurt. Zo werden al nieuwe suites gerealiseerd, worden alle kamers aangepakt en komen er volgend jaar kamers bij. Ook installeert Thermae een voor Nederland unieke saun...

Normal_rss_entry-199111

Alfred Bree vertrekt bij Carlton Hotel Collection


Na bijna 35 jaar neemt Alfred Bree deze zomer afscheid als managing director van de Carlton Hotel Collection. Vanaf 1 september neemt de huidige director of operations Hans van der Heijden de functie van Bree over.

Normal_rss_entry-199075

Coca-Cola introduceert 4 Signature Mixers om te mixen met dark spirits


Coca-Cola introduceert Signature Mixers, speciaal gecreëerd om te mixen met dark spirits. Coca-Cola heeft hiervoor de hulp ingeroepen van vijf van de meest invloedrijke mixologists ter wereld.

Normal_rss_entry-199080

Feestelijke opening Hanos Hengelo


Op maandag 20 mei zijn de deuren geopend van de nieuwste Hanos-groothandel aan de John Maynard Keynesstraat 10 in Hengelo. Het is de 27e Hanos-vestiging. Een bijzondere vestiging, met een Twentse twist. 

Normal_rss_entry-199098

NH Collection Flower Market opent als vierde NH Collection in Amsterdam


NH Hotel Group heropent na een verbouwing van zes maanden het oude NH Carlton als NH Collection Flower Market, het vierde NH Collection hotel in Amsterdam. ‘We zien dit eigenlijk niet als heropening, maar als opening van een nieuw hotel.’

Normal_rss_entry-199102

Studenten BUAS onderzoeken hospitality Formule 1 in Zandvoort


Breda University of Applied Sciences (BUAS) gaat samen met de gemeente Zandvoort onderzoek doen naar de bereikbaarheid en hospitality in de badplaats, waar vanaf volgend jaar minimaal drie jaar lang een Formule 1 race wordt gehouden.

Normal_rss_entry-199105

Verschuivingen binnen management Okura Amsterdam


Met het aantreden van Michiel Roelfsema als general manager van hotel Okura Amsterdam vinden er verschuivingen binnen het managementteam plaats. Femke Groeneveld-Weller wordt deputy general manager, Jos Pallandt wordt director of rooms division. Beiden werken al bij Okura Amsterdam.

NHG Video

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht