Nationale Horecagids

NHG Horecanieuws

Normal_artis_in_bloei._foto_artis__ronald_van_weeren

ARTIS opent nieuw restaurant De Serre: 100% vegetarisch en deels vegan


Sinds begin juli kunnen bezoekers terecht bij het nieuwe ARTIS-restaurant De Serre voor een hapje en een drankje. Het restaurant is gevestigd in een kas, gevuld en omringd met kleurrijke bloemen en planten. Het terras van De Serre kijkt uit op het verblijf van de Afrikaanse pinguïns. Dit meldt ARTIS.

Normal_hotel

Gorinchem verwelkomt in 2020 nieuw Van der Valk hotel


Onlangs is er in Gorinchem gestart met de bouw van een nieuw Van der Valk hotel. Het hotel is zichtbaar vanaf de A15 en krijgt verdeeld over dertien verdiepingen 150 kamers. Ook is deze Van der Valk straks voorzien van een casino, bioscoop en zeven zalen. Naar verwachting is de Gorinchemse locatie medio 2022 klaar voor gasten. Dit meldt Misset H...

Normal_clubsandwich

The Clubsandwich Company opent haar deuren in Amsterdam


In Amsterdam heeft de eerste Clubsandwich Company van Nederland haar deuren geopend. De eigenaren van de zaak zochten naar meer variatie in clubsandwiches. Immers, als je op iedere menukaart die je kunt vinden kijkt zie je slechts twee soorten. Eetzaken bieden enkel sandwiches met kip of met zalm en beide zijn vaak onmogelijk om te eten. Daarom ...

Normal_rss_entry-258371

Geen vakantieverhuur meer in delen centrum Amsterdam


Het verhuren van je huis in het oude centrum van Amsterdam is vanaf 1 juli definitief verboden. In de rest van de stad mag het alleen nog met een vergunning en dan voor maximaal 30 nachten per jaar aan ten hoogste vier personen. Het stadsbestuur legt met deze maatregelen vakantieverhuur nog verder aan banden.

Normal_rss_entry-258472

MOJO: 'Festivals pas mogelijk als ook 1,5 meterregel vervalt'


Hoewel er vanaf woensdag geen maximaal aantal bezoekers geldt bij evenementen, zitten festivals en reguliere concerten er voorlopig nog niet in. Dan zal eerst de 1,5 meterregel moeten vervallen, zegt concertorganisator MOJO.

Normal_rss_entry-258213

Bruls: 'Verwacht geen grote evenementen deze zomer'


 Mensen die zitten te springen om een feestje, hoeven deze zomer geen grote evenementen te verwachten. Er mag sinds 1 juli wel meer, maar grote samenkomsten zijn volgens voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad lastig te organiseren. "De doorloop moet zijn gegarandeerd en bij meer dan 250 bezoekers moeten zij een zitplek krijgen. Dan ho...

Normal_rss_entry-258227

Bedrijven vragen massaal uitstel aan bij Belastingdienst, horeca voorop


Nederlandse bedrijven hebben vanwege de coronacrisis massaal uitstel van betaling aangevraagd en gekregen bij de Belastingdienst. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers. In totaal gaat het om een bedrag van bijna 10 miljard euro aan uitgestelde belastingen.

Logo_fletcher_hotels__logo_

Fletcher Hotels groeit stug door en opent filiaal in Renesse


Fletcher Hotels groeit ondanks de huidige coronacrisis gewoon door. Deze week opent de grootste hotelketen een nieuw filiaal in het Zeeuwse Renesse, in het gebouw waar eerder een Arc Hotel was gevestigd. Dit meldt fletcher Hotels. 

Normal_horecadsf0446

The Hague Marketing gaat onontdekte Haagse horecaparels promoten


Wie voor Den Haag als vakantiebestemming kiest, krijgt persoonlijke tips om de onontdekte kant van de stad te zien. In de campagne Den Haag een zee van ruimte van The Hague Marketing Bureau spelen de verborgen (horeca)parels van de stad een hoofdrol. Dit meldt The Hague Marketing.

Normal_rss_entry-258286

Xander viert verjaardag met reeks dinnershows


Xander de Buisonjé viert zijn 47e verjaardag volgende maand met een serie optredens. Onder de noemer Xander's Birthday Weekend geeft hij vier dinnershows in Amsterdam en Rotterdam, zo heeft E&A Events dinsdag aangekondigd.

Normal_rss_entry-258137

Broederliefde geeft dinnershow in Maassilo Rotterdam


De mannen van Broederliefde treden zaterdag 11 juli in de Maassilo in Rotterdam op tijdens de zogeheten Dinnershow waarbij eten en muziek gecombineerd worden, dat maakte de organisatie maandag bekend.

Normal_rss_entry-257953

Vanaf 1 juli verbod op maaltijdbezorgers jonger dan 16 jaar


Per 1 juli geldt een verbod op maaltijdbezorging door jongeren onder de 16 jaar. De inspectie SZW heeft de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hierom gevraagd.

Normal_rss_entry-257736

'Kleine horecazaken hebben niets aan nieuwe versoepeling coronamaatregelen''


Organisatoren van evenementen en horeca-eigenaren reageerden enthousiast op de woensdag aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen. Zij mogen per 1 juli binnen meer dan honderd mensen ontvangen, als die maar voldoende afstand houden. Maar veel kleinere horecazaken zijn minder te spreken over de versoepeling: bij hen is die ruimte er vaa...

Normal_rss_entry-257832

Berget Lewis geeft dinnershows in Nova Amsterdam en Maassilo Rotterdam


Berget Lewis geeft volgende maand liveconcerten in Amsterdam en Rotterdam. De zangeres treedt op 9 en 10 juli op in Nova in Amsterdam en op 25 en 26 juli in de Maassilo in Rotterdam, maakte organisator E&A Events donderdag bekend.

Normal_rss_entry-257812

Horecabezoekers steeds lakser met coronaregels; leidt nauwelijks tot boetes


Hoewel gemeenten steeds vaker merken dat gasten geen 1,5 meter afstand houden, komt het overtreden van de coronaregels horecaondernemers vrijwel niet op boetes te staan. Dat meldt het AD na een steekproef onder 56 gemeenten.

Normal_rss_entry-257640

Sietse Bakker 'voorzichtig optimistisch' over songfestival voor volgend jaar


Sietse Bakker heeft na de woensdag aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen voorzichtig goede hoop voor het Eurovisiesongfestival van volgend jaar. Dat laat de uitvoerend producent van het liedjesspektakel weten via Twitter.

NHG Van onze klanten

NHG Video

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht