Nationale Horecagids

NHG Horecanieuws

Normal_4fac450e-9065-44a6-b361-52426b28037f

De Nationale Horecagids wenst je goede pinksterdagen!


De redactie van de Nationale Horecagids zal op Tweede Pinksterdag (maandag 1 juni) gesloten zijn.

Normal_rss_entry-253631

Horeca kijkt uit naar Tweede Pinksterdag


De kroegen en eetcafés in ons land kijken uit naar maandag. Dan mogen ze onder voorwaarden weer open. Overal worden de laatste voorbereidingen getroffen om gasten te ontvangen. Wie de kroeg in wil, moet reserveren. En daarmee loopt het storm, laat Café In den ouden Vogelstruys aan het Vrijthof in Maastricht vrijdag weten. "De reserveringen lopen...

Normal_rss_entry-253656

Mark van der Molen bezorgt dag lang maaltijden in Gouda


Mark van der Molen heeft vrijdag de studio van NPO 3FM verruild voor de straten van Gouda. De dj brengt een dag lang maaltijden rond.

Normal_rss_entry-253437

IKEA streeft ernaar restaurants vanaf 1 september weer operationeel te hebben


IKEA streeft ernaar zijn restaurants en speelplaatsen Småland per 1 september weer te openen. Komende zomer gaat het woonwarenhuis achter de schermen kijken hoe dit veilig zou kunnen. Volgens een woordvoerster mag een bezoek aan IKEA vanwege de virusuitbraak voorlopig nog "geen dagje uit" zijn, vandaar dat de restaurants en speelplaatsen komende...

Normal_rss_entry-253450

Radiozender 3FM viert opening horeca met uitzending vanaf terras in Leiden


Radiozender NPO 3FM staat op een speciale manier stil bij de heropening van de horeca op 1 juni. 3FM-dj's Rob Janssen, Olivier Bakker, Kevin van Arnhem en Vera Siemons maken die dag liveradio vanaf een terras in Leiden om te vieren dat de coronamaatregelen zijn versoepeld.

Normal_rss_entry-253509

Sportwereld en evenementenbranche willen gezamenlijk open voor publiek


De Nederlandse sportwereld en de evenementenbranche willen na de zomer stap voor stap hun deuren gaan openen voor publiek. Sportkoepel NOC*NSF, voetbalbond KNVB, de Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) en heel wat andere partijen zijn daarom een alliantie aangegaan. Gezamenlijk gaan ze met de overheid in gesprek over de mogelijkheden.

Normal_rss_entry-253501

CBS: omzet horeca sterk gedaald in eerste kwartaal door coronacrisis


De omzet van de horeca viel in het eerste kwartaal 14 procent lager uit dan een kwartaal eerder. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is de horeca daarmee een van de zwaarste getroffen sectoren door de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het gaat om de eerste omzetdaling in zeven jaar tijd.

Normal_rss_entry-253301

Brouwers werken met man en macht om heropening horeca mogelijk te maken


De Nederlandse brouwers werken met man en macht om de heropening van de horeca mogelijk maken. Cafés moeten voorzien worden van nieuw bier, maar ook moet het bier in tanks en fusten dat over de datum is worden opgehaald. "Het is een hele puzzel om alles op tijd geregeld te krijgen", zegt een woordvoerder van Heineken weten. De bezorgingen gaan d...

Normal_rss_entry-253310

TV-kok Hugo Kennis leert mensen thuis koken met maaltijdbox


Hugo Kennis, bekend van zijn werk als tv-kok bij 24 Kitchen, heeft een nieuw soort maaltijdbox gelanceerd waarmee hij mensen thuis leert koken.

Normal_rss_entry-253339

Horeca maakt meest gebruik van tegemoetkoming coronacrisis


Van alle mkb-bedrijven die in aanmerking kwamen, hebben horecabedrijven het meest gebruik gemaakt van de eenmalige tegemoetkoming van 4000 euro (TOGS) om in crisistijd de vaste lasten te kunnen betalen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Normal_rss_entry-253377

Terugkeer Formule 1 in Zandvoort definitief uitgesteld naar volgend jaar


De terugkeer van de Formule 1 op Zandvoort wordt definitief met een jaar uitgesteld. De Grote Prijs van Nederland zou eigenlijk op zondag 3 mei al worden verreden, maar kon als gevolg van het coronavirus toen niet doorgaan. De Formule 1 heeft Zandvoort gevraagd of er later dit jaar een race zonder publiek kan worden gehouden, maar dat ziet de or...

Normal_center_parcs__beeld_via_persbericht_

Vrijdag parken Center Parcs weer open, vanaf 1 juni ook restaurants en terrassen


Bijna alle Nederlandse parken van Center Parcs zijn vanaf vrijdag 29 mei weer open. Center Parcs De Huttenheugte in Drenthe, Het Heijderbos in Limburg, De Eemhof in Flevoland, Port Zélande in Zuid-Holland, De Kempervennen in Noord-Brabant en Limburgse Peel in Limburg openen dan de deuren. Daarnaast opent op vrijdag 5 juni het volledig vernieuwde...

Normal_rss_entry-253085

Wielerevenement Zesdaagse van Rotterdam verschoven naar volgend jaar


De zesdaagse van Rotterdam, die gepland stond voor eind november, gaat niet door. Mede vanwege de coronacrisis en het verplaatsen van de Olympische Spelen hebben de organisatoren besloten het evenement door te schuiven naar december 2021.

Normal_rss_entry-253087

18 jaar geëist voor doodschieten broers in café Nijmegen


Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep achttien jaar cel geëist tegen twee broers (40 en 46), wegens het doodschieten van twee mannen (eveneens broers) in een café in Nijmegen, op 9 mei 2016. Een ruzie over drugs zou de aanleiding voor de geweldsexplosie zijn geweest. In een minuut tijd werden 22 kogels in het café verschoten.

Normal_rss_entry-253135

Tot einde terrasseizoen meer ruimte voor terrassen in Amsterdam


Amsterdamse horecaondernemers krijgen meer ruimte voor hun terrassen, om zo gasten te kunnen ontvangen met de coronamaatregelen in het achterhoofd. Ze moeten wel aan een paar regels voldoen, heeft burgemeester Femke Halsema bepaald.

Normal_barbooking_terras_logo

Reserveringsapp Barbooking.nl rekent geen extra kosten aan horecaondernemers


Barbooking.nl is de nieuwe reserveringstool voor cafés en terrassen. Hiermee is het vanaf 1 juni voor iedereen mogelijk om een plekje te reserveren bij zijn of haar favoriete zaak. Barbooking.nl rekent, in tegenstelling tot andere reserveringssystemen, geen kosten aan horecaondernemers. Dit meldt Barbooking.nl.

NHG Van onze klanten

NHG Video

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht