Nationale Horecagids

NHG Horecanieuws

Normal_rss_entry-214964

Boodschappenbezorger betalen met 'tikkie'


Albert Heijn biedt klanten voortaan de mogelijkheid om thuisbezorgde boodschappen te betalen met een 'tikkie'. De betaaldienst is ontwikkeld in samenwerking met ING, maar kan worden gebruikt met elke Nederlandse bank.

Normal_rss_entry-215013

Voor het eerst staat supermarkt in top van online-omzet


Albert Heijn staat in de top 3 van bedrijven met de hoogste online-omzet in Nederland. Het is de eerste keer dat een supermarkt op dat virtuele podium staat. Albert Heijn is derde, achter de webshops bol.com en Coolblue.

Normal_kubuswoningen_rotterdam

Songfestival leidt tot goudkoorts op Airbnb: twee nachten voor 7.300 euro


Het was te verwachten: de prijzen voor een verblijfsplek tijdens het Eurovisiesongfestival in Rotterdam schieten omhoog. Op Airbnb zijn er inmiddels aanbieders die meer dan zevenduizend euro vragen voor een weekend in hun onderkomen. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Normal_rss_entry-214647

Grab bezorgt Heineken-bier in Zuidoost-Azië


Heineken gaat in Zuidoost-Azië bier bezorgen via een samenwerking met de lokale Uber-concurrent Grab. De Nederlandse bierbrouwer maakt ook gebruikt van geanonimiseerde klantgegevens uit de app van Grab.

Normal_rss_entry-214443

Drugscafé in Arnhem na inval gesloten


Op last van burgemeester Ahmed Marcouch is een café in de Arnhemse binnenstad per direct gesloten wegens drugshandel.

Normal_rss_entry-214245

5000 attracties bij Open Monumentendagen


Een speurtocht, een monumentale kroegentocht of een wandeling door een kasteel in de buurt. Komend weekend stellen ruim 5000 monumenten hun deuren gratis open voor de 33e Open Monumentendagen. Ook zijn er ruim 1000 activiteiten bij de monumenten door het hele land.

Normal_rss_entry-214114

'Omzetgroei in horeca koelt langzaam af'


De verkopen van maaltijden, drankjes en hotelovernachtingen in de horeca nemen dit jaar minder snel toe dan in de afgelopen vijf jaar. Dat voorspellen de economen bij ING. De oorzaak voor de vertraging van de groei ligt volgens hen in de gestegen prijzen als gevolg van het verhoogde btw-tarief. Maar ook personeelstekorten blijven een remmende fa...

Normal_i_amsterdam__letters__amsterdam-noord__tolhuispoort__eye_filmmuseum___toerisme__overtoerisme

Raad voor Leefomgeving: overheid te terughoudend met toerismebeleid


De aandacht voor toerisme in het beleid van gemeenten, provincies en de rijksoverheid is onvoldoende om de groei van toerisme in ons land in de toekomst in goede banen te leiden. Dit concludeert de Raad voor leefomgeving en infrastructuur (Rli) in zijn advies Waardevol toerisme: onze leefomgeving verdient het. Dit meldt de Raad voor de Leefomgev...

Normal_normal_vrouwe_justitia__standbeeld

Z.festival Eilân op Terschelling definitief van de baan: stikstofnorm weegt zwaar


De eerste editie van het muziekfestival Eilân komt er definitief niet. Een groep bewoners stelde dat het evenement te schadelijk zou zijn voor het omliggende natuurgebied, spande een rechtszaak aan, en won. Vrijdagavond zette de rechtbank in Groningen een streep door Eilân; de zesduizend mensen die kaarten hadden gekocht krijgen uiterlijk morgen...

Normal_rss_entry-213528

Valkenburg aan de Geul heeft de beste B&B's van Nederland


In de gemeente Valkenburg aan de Geul in Limburg staan drie B&B's die tot de beste tien Bed & Breakfasts van Nederland horen. Dat blijkt uit een inventarisatie van reviewwebsite Zoover. De beste B&B staat overigens niet in Limburg, maar in het Gelderse Apeldoorn: Secret Garden.

Normal_vlag_van_der_valk

Deventer krijgt eerste energieneutrale hotel van Nederland


Het Van der Valk-hotel in Deventer dat momenteel in aanbouw is moet het eerste energieneutrale hotel van Nederland worden. Zo zal het volledig gasloos worden en zogeheten triple glas krijgen. Dit melden De Stentor en Indebuurt.nl.

Normal_rss_entry-213585

'Hoog verloop personeel kostbaar voor horeca'


Het hoge verloop van personeel kost de horeca bakken met geld, vooral vanwege hoge kosten voor het werven en inwerken van nieuwe werknemers. Volgens ABN AMRO gaat het om jaarlijks meer dan 1,4 miljard euro, wat neerkomt op 6 procent van de totale horecaomzet en ruim 42.000 euro per bedrijf.

Normal_embassy_festival__foto__wouter_vellekoop_-_beeld_via_persbericht_prooost_events

Dansen in de regen tijdens Embassy Festival en UIT Festival Den Haag


Afgelopen weekend presenteerde Den Haag met het Embassy Festival en UIT Festival De Haag een uitgebreid cultuurweekend vol verwondering en inspiratie. 150.000 bezoekers lieten zich niet weerhouden door de regen en genoten van beide festivals. Dit meldt PROOOST Events. 

Normal_rss_entry-213161

'Mozzarella in pizzeria's dieronvriendelijk'


Amsterdamse pizzeria's maken gebruik van dieronvriendelijke mozzarella, blijkt uit de zogenoemde DierenwelzijnsCheck. Varkens in Nood en Dier&Recht namen hiervoor 36 Italiaanse restaurants in de hoofdstad onder de loep. Bij 34 zaken troffen zij (buffel)mozzarella uit Italië aan op de kaart. "Er schuilt een wrede werkelijkheid achter dit auth...

Normal_rss_entry-213170

Alcoholprijzen Nederland gemiddeld in EU


De prijzen van alcoholische dranken in Nederland lagen vorig jaar precies op het gemiddelde in de Europese Unie. De prijsverschillen voor bier, wijn en sterkedrank tussen de lidstaten zijn fors, blijkt uit gegevens van het Europese statistiekbureau Eurostat.

Normal_normal_tino_martin_-_beeld_via_persbericht_novotel

Novotel Schiphol wordt nu ook concertlocatie: Tino Martin heeft primeur


Het Novotel-filiaal Amsterdam Schiphol Airport gaat zijn activiteiten uitbreiden. Naast verblijfsaccommodatie wordt het hotel vanaf volgende maand ook concertlocatie. Tino Martin heeft op 19 oktober de primeur. Dit meldt Entree Magazine. 

NHG Video

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht