Nationale Horecagids

NHG Horecanieuws

Normal_rss_entry-232197

Britse megadeal Takeaway loopt mogelijk vertraging op


De megafusie van maaltijdbezorger Takeaway.com en het Britse Just Eat loopt mogelijk vertraging op. De Britse concurrentiewaakhond CMA is van plan een onderzoek in te stellen naar de deal, die van het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl een van de grootste maaltijdbestelconcerns ter wereld moet maken.

Normal_rss_entry-232010

Vele aanmeldingen voor overnachting in de Efteling


Bijna 35.000 mensen hebben zich aangemeld voor de actie om een nachtje te mogen slapen in de Efteling. Dat bevestigt een woordvoerder van het attractiepark na berichtgeving van Omroep Brabant. "We wisten dat er enthousiast werd gereageerd op de actie, maar dat zoveel mensen zich uiteindelijk hebben aangemeld hadden we nooit verwacht." De winacti...

Normal_rss_entry-232078

Minder winst voor groothandelsbedrijf Sligro


Sligro heeft afgelopen jaar een winst van 34 miljoen euro in de boeken gezet. Deze viel ruim een kwart lager uit dan een jaar eerder. Volgens het groothandelsbedrijf hebben veranderingen in de organisatie een drukkend effect op de resultaten gehad.

Normal_rss_entry-232018

Horeca pleit voor minister van Horeca & Toerisme


De sterke toename van het aantal toeristen dat Nederland bezoekt, is reden voor de aanstelling van een minister van Horeca & Toerisme. Die zou er met een actieplan voor moeten zorgen dat toerisme over verschillende regio's en gemeenten wordt verspreid. Dat zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) daags voor een Kamerdebat over de groeiende to...

Normal_hotel__duurzaam

22 Amsterdamse hotels gaan collectief verduurzamen


Veel Amsterdamse hotels hebben aandacht voor het verduurzamen van hun locaties en faciliteiten. Op uitnodiging van de gemeente Amsterdam hebben 22 hotels hun krachten weten te bundelen in de zogeheten Koplopergroep circulaire economie om zich extra hard te maken voor verduurzaming. Uitgangspunt is het steeds opnieuw gebruiken van grondstoffen en...

Normal_rss_entry-231912

Groei buitenlandse toeristen naar Nederland


Het aantal buitenlandse toeristen dat overnacht in Nederland blijft groeien. Vorig jaar verwelkomde Nederland 20,1 miljoen zogenoemde verblijfsbezoekers, een groei van 7 procent ten opzichte van 2018, meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). 

Normal_rss_entry-231910

Consumenten besteden meer aan onder andere restaurants en verzekeringen


Consumenten hebben in november 1,3 procent meer besteed dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ze gaven onder andere meer uit aan personenauto’s, woninginrichting en huishoudelijke apparaten.

Normal_rss_entry-231800

Johnny de Mol gaat restaurant runnen met dementerenden


In het nieuwe programma Restaurant Misverstand runt Johnny de Mol samen met chef-kok Ron Blaauw een restaurant waar negen mensen met dementie werken. Geen van de medewerkers heeft ervaring in de horeca, maar de dementerenden zijn erop gebrand om te laten zien wat ze ondanks hun ziekte nog allemaal kunnen doen.

Normal_nhow_amsterdam_rai__hotel_-_logo_

Nhow RAI Amsterdam geopend, grootste hotel van Benelux


650 kamers, 24 verdiepingen en bovenop een tv-studio. In Amsterdam-Zuid is het grootste hotel van Europa geopend: Nhow RAI. Het gebouw, dat bestaat uit drie gestapelde driehoeken, is ontworpen door sterarchitect Rem Koolhaas, die hoopt dat het een icoon van de Zuidas gaat worden. Ondertussen wordt er vanuit de hotelsector kritisch gekeken naar n...

Normal_logo_michelin_2020__promotiebeeld_

Uniek: restaurant De Kromme Dissel voor 49e keer bekroond met Michelinster


Restaurant De Kromme Dissel  uit Heelsum (Gelderland) is voor de 49e keer op rij bekroond met een Michelinster. Daarmee is de eetgelegenheid, die sinds vorig jaar onderdeel uitmaakt van Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland, het restaurant in Nederland met de langste aaneengesloten Michelinster-bekroning. Dit meldt Fletcher

Normal_normal_vakantiebeurs__gouden_jubileum__braziliaans_carnaval

Vakantiebeurs viert gouden jubileum met feesten van over de hele wereld


Morgen gaat in de Jaarbeurs Utrecht de vijftigste editie van de Vakantiebeurs van start. Het gouden jubileum wordt uitbundig gevierd met feesten van over de hele wereld en veel live-entertainment. Daarnaast staat er voor het eerst in jaren weer een gastbestemming centraal. Deze editie is dat Ras al Khaimah. Dit meldt Jaarbeurs Utrecht. 

Normal_rss_entry-230954

Verdacht pakketje gevonden voor Joods restaurant Amsterdam


De politie heeft de Amstelveenseweg in Amsterdam afgezet en een aantal woningen uit voorzorg ontruimd vanwege de vondst van een verdacht pakketje voor een Joods restaurant. Hoeveel mensen hun huis uit moeten, is nog niet bekend. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doet onderzoek.

Normal_normal_beste_hotel_van_nederland__hotel_46_wintelre__-_beeld_via_persbericht_hotels.nl

Hotel 46 Wintelre: nog geen jaar open en nu al Beste Hotel van Nederland


Hotel 46 Wintelre heeft nog geen jaar geleden de deuren geopend en is nu al verkozen tot Beste Hotel van Nederland door hotelbeoordelingswebsite Hotels.nl. Het hotel bij Eindhoven Airport heeft op de website een reviewscore van maar liefst 9.4. Dit meldt Hotels.nl.

Normal_restaurant__salade__ham__opscheppen

Op Horecava #verspillingsvrij-logo geïntroduceerd


De horeca gaat iets doen aan de voedselverspilling in de branche, en komt daarvoor met een speciaal #verspillingsvrij-logo. Horecagelegenheden met dit logo achter hun raam of op hun menukaart maken duidelijk dat zij zich inzetten tegen voedselverspilling. Wat de klant niet opeet, mag mee naar huis. Het logo, gisteren gelanceerd op de Horecava do...

Normal_rss_entry-230813

Horecapersoneel steeds vaker zzp'er en uitzendkracht


Zzp'ers en uitzendkrachten doen steeds meer werk in de horeca. De werkgelegenheid in de branche groeide sinds 2013 volledig dankzij de toestroom van die flexibele krachten. Dat meldden Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) op vakbeurs Horecava.

Normal_rss_entry-230674

Steeds meer gezonde restaurants en koffiegelegenheden in Nederland


Nederland telt steeds meer koffietenten, gezonde eetgelegenheden met sushi of salades op de menulijst en bezorgrestaurants. Volgens database voor de horecabranche Datlinq waren dit soort horecazaken in de voorbije vijf jaar goed voor meer dan de helft van de ruim 3000 nieuwe eet- en drinkgelegenheden.

NHG Video

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht