Nationale Horecagids

NHG Horecanieuws

Normal_rss_entry-195642

Heineken doet goede zaken


Heineken heeft in de eerste drie maanden van het jaar meer bier aan de man gebracht. De biergigant uit Amsterdam deed goede zaken over de grens. In Nederland waren de verkopen stabiel.

Normal_rss_entry-195661

Bomaanslag jaagt gasten uit Zaans hotel


Een explosief dat volgens getuigen rond 02.30 in de nacht van dinsdag op woensdag werd neergelegd bij Hotel Zaandijk in Zaandijk heeft de houten gevel van het pand ontzet. Er vielen geen gewonden, de hotelgasten zijn ondergebracht bij andere hotels in de omgeving.

Normal_rss_entry-195669

Eerst Zusje-restaurant voor Zeeland


In mei opent het eerste Zusje-restaurant in Zeeland. De Zeeuwse primeur is voor Terneuzen. Landelijk is het de 25ste locatie van de restaurantketen.

Normal_rss_entry-195678

Bobby Rust weg bij Edwin Kats


Chef Bobby Rust is weg bij Noble Kitchen van Edwin Kats. Noble Kitchen is het tweede restaurant van Kats en ligt naast de golfbaan in Croimvoirt. Kats is ook eigenaar van sterrestaurant Noble in Den Bosch.

Normal_rss_entry-195626

EHM maakt hotel en horeca van Arnhemse koepelgevangenis


De Arnhemse Koepelgevangenis wordt omgebouwd tot hotel, horeca en woningen. De vastgoedeigenaren die in 2018 het complex kochten, gaan voor de horeca en het hotel de samenwerking aan met EHM. Het hotel moet eind 2021 open.

Normal_rss_entry-195517

Tour Culinair-organisatie door studenten Hotelschool Maastricht


Voor het eerst in het 38-jarig bestaan van de Tour Culinair zal het Tour Culinair Weekend op 22, 23 en 24 juni georganiseerd worden door drie studenten van de Hotel Management School Maastricht.

Normal_rss_entry-195513

The Bulldog naar Aruba


Henk de Vries – oprichter en eigenaar van The Bulldog, heeft zijn imperium uitgebreid. Er zit n ook een Bulldog café op Aruba.

Normal_rss_entry-195505

Nel Schellekens gaat weer koken


Nel Schellekens, voormalig eigenaresse van Restaurant De Gulle Waard in Winterswijk, gaat later dit jaar weer koken voor gasten. In juni opent Het Keunenhuis. Schellekens staat bekend als een verspillingsvrije chef-kok.

Normal_rss_entry-195064

Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede


De hoofdsommelier van Inter Scaldes, Koen van der Plas, vertrekt na 7 jaar bij het driesterrenrestaurant van Jannis en Claudia Brevet. ‘Ik vertrekt met pijn in mijn hart, maar ik wil verder in mijn carrière.’

Normal_rss_entry-195158

Overzicht: dit zijn alle winnaars van de Dutch Beer Challenge 2019


De vijfde editie van de Dutch Beer Challenge heeft 76 winnaars opgeleverd in 23 categorieën. De meeste medailles waren dit jaar voor Jopen, Hertog Jan, Uiltje Brewing Company. In totaal stuurde 70 brouwerijen 441 bieren in.

Normal_rss_entry-195159

Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer 


Joey de Kruijf, general manager en Maître bij Central Park in Voorburg, is geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd.

Normal_rss_entry-195002

TV-programma The Big Audition zoekt chef de rang voor sterrenrestaurant


Warner Bros, tv-productiebedrijf, werkt aan een nieuw programma: The Big Audition. Hierin kunnen mensen solliciteren door auditie te doen. Een van de banen die wordt vergeven is die van chef de rang bij een sterrenrestaurant op de Veluwe.

Normal_rss_entry-195001

42 bierbrouwers slaan handen ineen voor nieuw bier


42 Nederlandse bierbrouwers gaan gezamenlijk, in paren van twee, een nieuw bier brouwen. In het kader van de Week van het Nederlandse Bier wordt vrijdag 17 mei voor het eerst de landelijke Collaboration Brews gelanceerd bij verschillende brewpubs, cafés en proeflokalen door het hele land. 

Normal_rss_entry-195012

Café Top 100 2019: onderscheid bruincafé-grandcafé uitgelegd


De Café Top 100 gaat in 2019 voor het eerst bruincafés en grandcafés apart beoordelen. Er zal wel één lijst verschijnen, maar cafés worden op deze manier beter beoordeeld op de zaken die ze zijn. Hoe gaat dat in z’n werk en waar let de jury op bij welk type café? Een uitleg met voorbeelden.

Normal_rss_entry-195010

Restaurant Gijsbrecht in pand John Halvemaan


Edwin de Koeyer start zaterdag 20 april samen met compagnons Robbert Flipse en Esther van Oostenbrugge Restaurant Gijsbrecht. Hij betrekt het pand waarin voorheen John Halvemaan zijn restaurant runde. Vlak voor zijn dood verkocht Halvemaan het aan de Kroonenburg groep.

Normal_rss_entry-194853

Dit zijn de halve finalisten Dutch Hotel Award 2019


Uit de tien genomineerden die vorige week bekend werden gemaakt, heeft de jury vijf halve finalisten gekozen voor de Dutch Hotel Award 2019. In die halve finale presenteert elk team zich middels een power pitch, waarbij invulling moet worden gegeven aan het thema Het succes van Morgen.

NHG Video

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht