20 september 2012 om 13:45
< 1 min lezen

Yoghurt goed tegen hoge bloeddruk

MINNEAPOLIS – Het dagelijks eten van een bak vetarme yoghurt verlaagt het risico op het ontwikkelen van een hoge bloeddruk met een derd, zo meldt The Telegraph.

Wetenschappers van de University of Minnesota in Minneapolis analyseerden de voedingspatronen van 2.000 vrijwilligers. Mensen die regelmatig een beetje yoghurt consumeerden bleken minder kans te hebben op een hoge bloeddruk.

Vooral wanneer twee procent van hun calorie-inname afkomstig was van yoghurt hadden zij 31 procent minder kans op het ontwikkelen van een hoge bloeddruk gedurende een periode van 15 jaar, dan wanneer zij een yoghurt-vrij dieet hadden.

Volgens voedingsdeskundigen is het mogelijk dat het calcium in de yoghurt voor dit gezondheidsvoordeel verantwoordelijk is. Calcium maakt bloedvaten soepeler, waardoor ze iets meer kunnen worden uitgerekt om de druk laat te houden.

© Nationale Horecagids / Martijn Keitz

Relevante artikelen

Alles van fastfood
    • Fastfood

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43
    • Fastfood

    Faillissement dreigt voor De Pizzabakkers na sluiting

    15 oktober 2025 om 14:34

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland