6 april 2012 om 14:25
< 1 min lezen

Patat zorgt niet voor grotere kans op hartaandoeningen

GRONINGEN – Vele gezondheidsexperts beweren al jarenlang dat te veel gefrituurd eteneen garantie is op een hartziekte. Recent onderzoek toont echter aan dat de hoeveelheid olie die men consumeert geen invloed heeft op de gezondheid van het hart. Dat meldt HLN.be.

Wetenschappers bestudeerden 11 jaar lang 40.000 Spanjaarden tussen de 29 en 69 jaar. Hierbij letten ze vooral op de eet- en kookgewoonten, en werd er rekening gehouden met de hoeveelheid gefrituurde of gekookte producten.

Vooraf leed geen enkeleproefpersoon aan een hartziekte, tegen het einde van het onderzoek waren er 1.134 mensen gestorven aan een hartaandoening. De wetenschappers vonden geen verband tussen de sterfgevallen en de hoeveelheid gefrituurd eten die iemand consumeert.

“Deze studie ontkracht de mythe dat gefrituurd eten slecht voor het hart is. Dat betekent niet dat regelmatig friet eten geen gevolgen voor de gezondheid heeft”, aldusMichael Leitzmann een Duitse professor

© Nationale Horecagids / Isabella van der Donk

Relevante artikelen

Alles van fastfood
    • Fastfood

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43
    • Fastfood

    Faillissement dreigt voor De Pizzabakkers na sluiting

    15 oktober 2025 om 14:34

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland