Egeria betaalt 68 miljoen voor snacktak Wessanen

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
(Novum) - Wessanen heeft de snackdivisie Izico verkocht aan investeringsmaatschappij Egeria voor 68 miljoen euro. De producent van biologische en natuurlijke voeding maakte dat woensdag bekend. Als de winstgevendheid van Izico hoog genoeg is, betaalt Egeria nog eens maximaal 3,5 miljoen euro.

De verkoop past volgens Wessanen bij de strategie om zich op de eigen merken in de gezonde en duurzame markt in Europa te richten. Eerder verkocht het bedrijf Natudis, dat biologische producten en reformproducten maakt.

De nieuwe eigenaar Egeria van Izico is een beleggingsmaatschappij die onder meer eigenaar is van NRC Media. Izico is in de Benelux actief en is bekend van de merken Beckers en Bicky. Het bedrijf maakt diepvriessnacks als bitterballen en frikandellen.

Izoco behaalde vorig jaar een omzet van meer dan honderd miljoen euro. Er werken 389 mensen, bij vestigingen in Katwijk, Deurne en het Belgische Bocholt. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) en een aantal andere toezichthouders moeten zich nog over de verkoop buigen.

Er waren nog meer kapers op de kust voor Izico. Ad van Geloven, bekend van het merk Mora, liet in maart doorschemeren interesse in de snackafdeling te hebben.