Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

2013 Topjaar Twentebad Hengelo

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
2013 was een topjaar voor het Hengelose zwembad. Het recente bezoekersrecord van 2012 werd zelfs overtroffen. Het bad trok dit jaar weer ruim 400.000 bezoekers. Ook de diverse activiteiten hadden meer deelnemers. Baby- en peuterzwemmen wordt steeds populairder, de turbo ZwemABC lessen zijn zeer in trek.

Bezoekers zijn zeer positief over nieuwe activiteiten en attracties. In 2013 zijn twee nieuwe activiteiten gestart: Bootcamp en de ZwemKids. Deze zijn een succes blijkt uit de grote deelname. Ze trekken gemiddeld 80 deelnemers per week. Voor 2014 zijn er plannen om een KidsBootcamp te lanceren en de ZwemKids uit te breiden. In de jaarlijkse bezoekersenquête krijgt de nieuwe Jungle Beach attractie in het buitenbad een bijzonder hoge waardering.

Geen verhoging entree
De entreeprijs wordt in 2014 niet verhoogd en de gezins- en sportabonnementen blijven voor het derde opeenvolgende jaar gelijk. Net als vorig jaar blijft Wethouder Erik Lievers bij zijn keuze het Twentebad nadrukkelijk te positioneren als een laagdrempelige sportvoorziening in Hengelo. De keuze van de gemeente om de inkomsten van het bad te vergroten door vooral meer bezoekers te trekken in plaats van de tarieven te verhogen, is al jaren een succes.

Renovaties en onderhoud
Het Twentebad is inmiddels 41 jaar oud. Dit leidt tot hoge onderhouds- en energiekosten. De afgelopen jaren is het nodige gerenoveerd en verduurzaamd: het 50-meter familiebad, het plafond boven de glijbaan, het voorplein en de verlichting van het instructiebad. Maar de onderhoudslijst kent nog meer wensen. De gemeente werkt aan een renovatieplan. De beoogde vernieuwingen, aanpassingen en bijbehorende begroting voor 2014 worden in een voorstel naar de raad gestuurd. Sportwethouder Erik Lievers verwoordt de ambities als volgt: ‘Een zwembad met zo’n grote aantrekkingskracht voor Hengelo en de regio moet met de tijd meegaan. Het is onze nadrukkelijke wens een toekomstbestendig en duurzaam Twentebad voor Hengelo te ontwikkelen.’

Sport- en cultuurfonds
Het aantal ouders/verzorgers dat voor de zwemles van hun kind een beroep doet op het sport- en cultuurfonds van de gemeente Hengelo neemt toe. Het totaal aantal klanten dat in de betalingsproblemen komt, neemt helaas ook toe. Dit zorgt voor toenemende administratieve druk bij het Twentebad.

© Nationale Horecagids

18 december '23 (13:32)

Veroordeling: 30 jaar cel voor dubbele moord McDonald's in Zwolle

Voor het doodschieten van twee broers in een vol McDonald's-restaurant in Zwolle is een 34-jarige man tot dertig jaar cel veroordeeld. De rechtbank achtte maandag een dubbele moord bewezen.

18 december '23 ( 8:02)

Jandino Asporaat even bang dat er geen interesse in FC Kip zou zijn

Jandino Asporaat heeft "heel even de angst gehad" dat zijn FC Kip-restaurant geen storm zou lopen. Het idee is zo'n vier jaar geleden ontstaan en was dus "gebaseerd op mijn populariteit toen", zegt Asporaat in gesprek met het ANP. "Maar dan ga je open en dan ontploft het."

06 december '23 (17:04)

McDonald's wil binnen enkele jaren van 41.000 naar 50.000 restaurants

McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

28 november '23 (12:32)

Verdachte dubbele moord McDonald's zegt bij opening strafzaak geen woord

"Dan gaat Nederland het zien, dat ik onschuldig ben", zei Veysel Ü. toen hij onderzocht werd in het Pieter Baan Centrum. Maar bij de start van de behandeling van de strafzaak rond de dubbele moord in een McDonald's-restaurant in Zwolle zwijgt de 34-jarige verdachte.

31 oktober '23 ( 9:09)

Duurdere hamburgers blijven winst McDonald's stuwen

Fastfoodketen McDonald's blijft veel hamburgers en andere producten verkopen, ondanks de forse prijsverhogingen van het afgelopen jaar. De omzet en de winst stegen de afgelopen maanden onverwacht hard door, nadat het Amerikaanse bedrijf deze zomer nog had gewaarschuwd voor een vertraging van de groei. De economische tegenwind is nog niet zo sterk dat McDonald's daar al veel last van heeft.

19 juni '23 (10:40)

Bekende snackbar van Jack Snack in Den Haag moet sluiten na zestien jaar

Er zit niets anders op voor Jack om de deuren van zijn snackbar te sluiten. Dat is wat hij tegen zichzelf blijft zeggen. De ondernemer achter Jack Snack moet er gedwongen mee kappen. Hij heeft ongezond hard gewerkt de afgelopen jaren en heeft last van hartfalen. “Mijn bloeddruk is veel te hoog.” Dat meldt de Ondernemer.

16 juni '23 ( 9:58)

Kwalitaria opent vegetarische pop-upzaak Vegetaria in Groningen

Op 1 juli gaat de snackformule Kwalitaria een Vegetaria openen in de stad Groningen. Daar worden enkel vegetarische gerechten verkocht. Dat meldt Frituurwereld.

15 juni '23 ( 8:04)

6-jarig meisje vreest voor de dood in glijbaan McDonald’s

Een 6-jarig meisje dat vast kwam te zitten in een McDonald’s-glijbaan in IJsselstein, zei op een gegeven moment tegen haar moeder “Ik ga dood”. Ze kreeg het zeer benauwd, want het was 32 graden buiten. Ook twee medewerkers van het fastfoodrestaurant kwamen in de glijbaan vast te zitten. Na ruim een uur werd het meisje eindelijk bevrijd. Dit meldt Hart van Nederland. 

14 juni '23 (13:07)

Wouter Wolters van De Toren in Echt doet stapje terug en zet bekende zaak te koop

De Toren is een bekende zaak in de horecasector. Die werd zelfs een keer uitgeroepen tot nummer één in de Cafetaria Top 100. Geregeld kwamen vakmedia bij hem langs voor de nieuwtjes in De Toren. Nu vindt Wolters het wel genoeg en doet een stapje terug. Hij zette zijn zaak Preuverie De Toren vorige week in de verkoop. Dat meldt Frituurwereld.

13 juni '23 (11:58)

Klanten van uitgebrande snackbar zamelen geld in voor herstart

Tijdens een grote brand in het dorp Poortugaal in het Rotterdamse havengebied liep Snackbar Poortugaal flinke schade op. Om een herstart te kunnen realiseren zijn klanten van de fastfoodzaak een inzamelingsactie begonnen. Daarmee hopen zij dat de snackbar binnenkort weer kan openen. Dat meldt Frituurwereld.