Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Snackmaker Elite kampt met tekort aan nasi- en bamischijven

Door Ilias van Bruggen
schedule 5 min
Snackmaker Elite kampt met tekort aan nasi- en bamischijven / Foto: Erbensuppe
Er is een grote vraag aan snacks bij de Achterhoekse saus- en snackmaker Elite. Zo groot dat zij moeite hebben om de vraag bij te benen. Het gaat daarbij vooral om de nasi- en bamischijven, een specialiteit van het bedrijf in Neede. Dat meldt Frituurwereld.

Om de afnemers op de hoogte te stellen van de vertraging, stuurt Elite een verklaring rond onder de klanten. Elite stelt dat de afnemers behoefte hebben aan duidelijkheid en heldere feiten. Het bedrijf merkt dat er wilde speculaties de ronde doen over de verkrijgbaarheid van de snacks.

Stoppen met productie

Zo zou een van de speculaties stellen dat Elite stopt met het produceren van de bami- en nasischijven. Volgens het bedrijf is dat niet het geval. De snacks worden gewoon nog geproduceerd en zijn niet gesaneerd. Daarnaast zou het bedrijf kampen met een personeelstekort, maar dat wordt ontkracht door Elite. Als laatste zou het gerucht rondgaan dat er problemen zijn met de verkrijgbaarheid van grondstoffen. Ook dat is volgens Elite niet het geval en zij stellen dat zij zelfs meer snacks produceren dan voorheen.

Overweldigende vraag

Vorig jaar was er dan ook sprake van een recordverkoop bij Elite. Ook in de eerste maanden van dit jaar gaat het beter dan in 2022. “Sinds vorig jaar produceren wij maximaal en vragen daarbij het uiterste van al onze bestaand en vele nieuwe collega’s binnen productie.”

Hoewel zij een hogere productie aankunnen, blijkt de hogere vraag toch teveel voor het bedrijf. In de brief schrijft Elite dat de beschikbare snacks naar rato verdeeld worden over de groothandels, op basis van de verkoopgeschiedenis. De snackmaker stelt dat zij dit op een zo eerlijk mogelijke manier willen doen.

Uitbreiding productiecapaciteit

Al voor langere tijd is Elite bezig met het uitbreiden van de productiecapaciteit. Aan het einde van het jaar staat de opening van de 2500 vierkante meter grootte nieuwbouw bij de snackfabriek in Neede gepland. Eerder verhuisde het bedrijf de sausproductie – afgezien van de satésaus en Joppiesaus – al naar een nieuwe locatie in Holten.

Door: Nationale Horecagids

01 juni '23 (13:23)

Voedingscentrum blijft aandringen op terugdringen verkooppunten fastfood

Volgens het Voedingscentrum is het lastig overgewicht bij kinderen en jongeren terug te dringen omdat maatregelen vaak vrijblijvend zijn en de verleidingen groot blijven. Bij de aanpak gaat het volgens een woordvoerster ook om "intrinsieke motivatie".

01 juni '23 ( 9:38)

Wat betaal je straks voor wegwerpbekers- en bakjes met plastic?

Wie vanaf 1 juli eten of drinken afhaalt of laat bezorgen, betaalt extra voor wegwerpbekers en -bakjes die (deels) gemaakt zijn van plastic. Ondernemers mogen die niet meer gratis aanbieden. Ook zijn zij vanaf 1 juli verplicht om een herbruikbare optie aan te bieden. Dat kan op twee manieren: ondernemers vullen de beker of het bakjes dat je zelf meebrengt of bieden een beker of bakje aan dat je weer terug kunt brengen. Van wegwerp naar hergebruik: beter voor het milieu en voor de portemonnee, meldt Rijksoverheid.

31 mei '23 (13:22)

Sugo Pizza gaat inzetten op plantaardig

Pizzaketen Sugo Pizza neemt voortaan plantaardig als de norm voor hun gerechten. Binnenkort lanceert de onderneming een nieuwe menukaart, waar de vierkante pizza’s met dierlijke producten een aparte sectie krijgen. Om de plantaardige pizza’s aan te kleden gaat Sugo Pizza een samenwerking aan met Redefine Meat. Dat meldt Out of Home Shops.

30 mei '23 (14:08)

Steeds meer partijen naar frietmarkt via loaded fries

De frietmarkt krijgt steeds meer nieuwe spelers op het toneel. Met de verkoop van loaded fries, frietjes met extra garnering en toppings, treden ook non-frietzaken in de markt van de gefrituurde aardappelen. Zo is recent Domino’s Pizza begonnen met de verkoop van deze luxe frietes. Ook lunchroom Bufkes verkoopt al enige tijd loaded fries. Dat meldt Frituurwereld.

26 mei '23 (11:44)

New York Pizza en FOUR Amsterdam gaan exclusieve samenwerking aan

New York Pizza en kledingmerk FOUR Amsterdam hebben binnen een exclusieve samenwerking een speciale collectie ontwerpen: NYP X FOUR. De collectie bevat onder meer een Varsity jacket, een hoodie en een pet. Pizzabakkers en -koeriers die nieuw in dienst komen bij New York Pizza, krijgen gratis een t-shirt van de collectie die 79 euro kost. Vanaf 26 mei 2023 is de NYP X FOUR-collectie in beperkte oplage beschikbaar via FOUR Amsterdam. Dit meldt New York Pizza.

26 mei '23 (11:19)

'Geen tekorten aan nasi- en bamischijven bij snackbars die ze zelf maken'

Volgens directeur Frans van Rooij van het Nederlands Frituurcentrum kunnen tekorten aan nasi- en bamischijven voorkomen worden als snackbars die producten zelf maken. Door grote vraag naar deze snacks bij de Achterhoekse saus- en snackmaker Elite, dreigde er een tekort. Frituurondernemers die nooit tekortkomen, zijn degenen die ze zelf maken. Dit meldt Frituurwereld.

24 mei '23 (11:25)

FEBO krijgt rol in decor van een speelfilm

‘Il Fait Beau’ is een nieuwe film die tijdens het Tribeca Film Festival in de Big Apple voor het eerst wordt vertoond. In deze speelfilm krijgt de Nederlandse snackformule een prominente rol. De film gaat in juni in première, meldt Frituurwereld.

23 mei '23 (13:35)

McDonald's in Winschoten weert hangjongeren met klassieke muziek

De McDonalds in Winschoten heeft iets bijzonders bedacht om de hangjeugd rondom het gebouw weg te sturen. Overdag is er in het restaurant gezellige muziek te horen, maar ’s avonds komt er andere muziek voor in de plaats. Dan draait de McDonalds namelijk klassieke muziek. Dat meldt RTV Noord. 

22 mei '23 (10:54)

Cafetariaformule ’t Bakhuus zet in op groei

Andy Shan, de eigenaar van ’t Bakhuus, heeft groeiambities. Hij wil de cafetariaformule uitbreiden naar 100 vestigingen in het land. Hij vertelt dat de cafetariasector overwegend oude horecaondernemers kent en stelt dat de kinderen van deze ondernemers vaak weinig zien in het overnemen van de zaak. Hij ziet dus kansen, meldt Frituurwereld.

17 mei '23 (10:08)

Jonge ondernemers openen tweede Kwalitaria vestiging

Steeds meer ondernemers openen meer dan één vestiging van de fastfoodketen. Zo ook de twintigers Nick Leung en Richie Tijn. Zij bestieren al enige tijd de Kwalitaria Bleiswijk, maar verlangden naar meer. Daarom openen zij nu ook Kwalitaria Oranjelaan in Zoetermeer. De zaak ligt op tien minuten afstand van de andere. Dat meldt Frituurwereld.