Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Snackmaker Elite kampt met tekort aan nasi- en bamischijven

Door Ilias van Bruggen
schedule 5 min
location_on [xx]km
Snackmaker Elite kampt met tekort aan nasi- en bamischijven / Foto: Erbensuppe
Er is een grote vraag aan snacks bij de Achterhoekse saus- en snackmaker Elite. Zo groot dat zij moeite hebben om de vraag bij te benen. Het gaat daarbij vooral om de nasi- en bamischijven, een specialiteit van het bedrijf in Neede. Dat meldt Frituurwereld.

Om de afnemers op de hoogte te stellen van de vertraging, stuurt Elite een verklaring rond onder de klanten. Elite stelt dat de afnemers behoefte hebben aan duidelijkheid en heldere feiten. Het bedrijf merkt dat er wilde speculaties de ronde doen over de verkrijgbaarheid van de snacks.

Stoppen met productie

Zo zou een van de speculaties stellen dat Elite stopt met het produceren van de bami- en nasischijven. Volgens het bedrijf is dat niet het geval. De snacks worden gewoon nog geproduceerd en zijn niet gesaneerd. Daarnaast zou het bedrijf kampen met een personeelstekort, maar dat wordt ontkracht door Elite. Als laatste zou het gerucht rondgaan dat er problemen zijn met de verkrijgbaarheid van grondstoffen. Ook dat is volgens Elite niet het geval en zij stellen dat zij zelfs meer snacks produceren dan voorheen.

Overweldigende vraag

Vorig jaar was er dan ook sprake van een recordverkoop bij Elite. Ook in de eerste maanden van dit jaar gaat het beter dan in 2022. “Sinds vorig jaar produceren wij maximaal en vragen daarbij het uiterste van al onze bestaand en vele nieuwe collega’s binnen productie.”

Hoewel zij een hogere productie aankunnen, blijkt de hogere vraag toch teveel voor het bedrijf. In de brief schrijft Elite dat de beschikbare snacks naar rato verdeeld worden over de groothandels, op basis van de verkoopgeschiedenis. De snackmaker stelt dat zij dit op een zo eerlijk mogelijke manier willen doen.

Uitbreiding productiecapaciteit

Al voor langere tijd is Elite bezig met het uitbreiden van de productiecapaciteit. Aan het einde van het jaar staat de opening van de 2500 vierkante meter grootte nieuwbouw bij de snackfabriek in Neede gepland. Eerder verhuisde het bedrijf de sausproductie – afgezien van de satésaus en Joppiesaus – al naar een nieuwe locatie in Holten.

Door: Nationale Horecagids

18 december '23 (13:32)

Veroordeling: 30 jaar cel voor dubbele moord McDonald's in Zwolle

Voor het doodschieten van twee broers in een vol McDonald's-restaurant in Zwolle is een 34-jarige man tot dertig jaar cel veroordeeld. De rechtbank achtte maandag een dubbele moord bewezen.

18 december '23 ( 8:02)

Jandino Asporaat even bang dat er geen interesse in FC Kip zou zijn

Jandino Asporaat heeft "heel even de angst gehad" dat zijn FC Kip-restaurant geen storm zou lopen. Het idee is zo'n vier jaar geleden ontstaan en was dus "gebaseerd op mijn populariteit toen", zegt Asporaat in gesprek met het ANP. "Maar dan ga je open en dan ontploft het."

06 december '23 (17:04)

McDonald's wil binnen enkele jaren van 41.000 naar 50.000 restaurants

McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

28 november '23 (12:32)

Verdachte dubbele moord McDonald's zegt bij opening strafzaak geen woord

"Dan gaat Nederland het zien, dat ik onschuldig ben", zei Veysel Ü. toen hij onderzocht werd in het Pieter Baan Centrum. Maar bij de start van de behandeling van de strafzaak rond de dubbele moord in een McDonald's-restaurant in Zwolle zwijgt de 34-jarige verdachte.

31 oktober '23 ( 9:09)

Duurdere hamburgers blijven winst McDonald's stuwen

Fastfoodketen McDonald's blijft veel hamburgers en andere producten verkopen, ondanks de forse prijsverhogingen van het afgelopen jaar. De omzet en de winst stegen de afgelopen maanden onverwacht hard door, nadat het Amerikaanse bedrijf deze zomer nog had gewaarschuwd voor een vertraging van de groei. De economische tegenwind is nog niet zo sterk dat McDonald's daar al veel last van heeft.

19 juni '23 (10:40)

Bekende snackbar van Jack Snack in Den Haag moet sluiten na zestien jaar

Er zit niets anders op voor Jack om de deuren van zijn snackbar te sluiten. Dat is wat hij tegen zichzelf blijft zeggen. De ondernemer achter Jack Snack moet er gedwongen mee kappen. Hij heeft ongezond hard gewerkt de afgelopen jaren en heeft last van hartfalen. “Mijn bloeddruk is veel te hoog.” Dat meldt de Ondernemer.

16 juni '23 ( 9:58)

Kwalitaria opent vegetarische pop-upzaak Vegetaria in Groningen

Op 1 juli gaat de snackformule Kwalitaria een Vegetaria openen in de stad Groningen. Daar worden enkel vegetarische gerechten verkocht. Dat meldt Frituurwereld.

15 juni '23 ( 8:04)

6-jarig meisje vreest voor de dood in glijbaan McDonald’s

Een 6-jarig meisje dat vast kwam te zitten in een McDonald’s-glijbaan in IJsselstein, zei op een gegeven moment tegen haar moeder “Ik ga dood”. Ze kreeg het zeer benauwd, want het was 32 graden buiten. Ook twee medewerkers van het fastfoodrestaurant kwamen in de glijbaan vast te zitten. Na ruim een uur werd het meisje eindelijk bevrijd. Dit meldt Hart van Nederland. 

14 juni '23 (13:07)

Wouter Wolters van De Toren in Echt doet stapje terug en zet bekende zaak te koop

De Toren is een bekende zaak in de horecasector. Die werd zelfs een keer uitgeroepen tot nummer één in de Cafetaria Top 100. Geregeld kwamen vakmedia bij hem langs voor de nieuwtjes in De Toren. Nu vindt Wolters het wel genoeg en doet een stapje terug. Hij zette zijn zaak Preuverie De Toren vorige week in de verkoop. Dat meldt Frituurwereld.

13 juni '23 (11:58)

Klanten van uitgebrande snackbar zamelen geld in voor herstart

Tijdens een grote brand in het dorp Poortugaal in het Rotterdamse havengebied liep Snackbar Poortugaal flinke schade op. Om een herstart te kunnen realiseren zijn klanten van de fastfoodzaak een inzamelingsactie begonnen. Daarmee hopen zij dat de snackbar binnenkort weer kan openen. Dat meldt Frituurwereld.