Normal_4418

GRONINGEN - Ondanks dat het nooit bewezen is dat McDonald's koeienogen gebruikte in zijn hamburgers hebben onderzoekers wel andere bizarre en smerige ingrediënten gevonden in verschillende voedingswaren. Dat meldt MSN.

De appeltaartjes van McDonald's bevatten niet alleen stukjes appel, maar ook eendenveren en menselijk haar. Eendenveren en menselijk haar zijn namelijk goede bronnen van l-cysterine, een aminozuur dat deeg soepeler maakt. Het haar is voornamelijk afkomstig uit China. Chinese vrouwen kunnen hier een klein zakgeldje bijverdienen door hun haar te verkopen aan fabrieken.

Hout
McDonald's, Pizza Hut en Kentucky Fried Chicken gebruiken voor bepaalde producten houtpulp. Zo krijgt het voedsel meer structuur. Houtpulp is namelijk een stuk goedkoper dan olie of bloem.

Zand
Ook zand zit in de producten. Zand wordt voornamelijk gebruikt als anti-bakproduct en is terug te vinden in rund- of kippenvlees.

Mest
Taartjes, broodjes en gebakjes worden extra smakelijk als ze voorzien worden van zuurteregelaars, antiklontenmiddelen en rijsmiddelen. In deze categorie valt E517, oftewel: ammoniumsulfaat. Wat vele niet weten is dat ammoniumsulfaat vooral bekend staat als kunstmest.

Petroleumderivaten
Naast menselijk haar, eendenveren, hout, zand en kunstmest bevatten18 producten van McDonald's dodelijke petroleumderivaten. Vijf gram van dit ingrediënt kan al dodelijk zijn. Gelukkig is het gebruik zo beperkt dat je bijna zes kilo McNuggets moet nuttigen om aan de vijf gram te komen.

© Nationale Horecagids / Isabella van der Donk