Eerste biologische volkoren pizzabodem
GRONINGEN - Tweesterrenkok Onno Kokmeijer heeft speciaal voor de eerste biologische pizzabodem van New York Pizza een bijzonder recept gecreëerd. De bodem met de naam ‘La Rustica' is een primeur in de wereld van de bezorg-pizza's.
‘La Rustica by Onne Kokmeijer' is belegd met een mix van verse courgette, aubergine, zongedroogde tomaatjes, troscherrytomaatjes, zwarte olijven tapenade, rucola en drie kazen. Door de extra dunne biologische volkoren bodem komt La Rustica heerlijk krokant uit de oven. De pizza met een opvallend ovaal formaat van 40 bij 20 centimeter, is verkrijgbaar vanaf maandag 16 januari.
Het maken van een biologische pizzabodem sluit aan bij de ‘gezonde' koers van New York Pizza die begon met het uitbannen van geur-, kleur- en smaakstoffen.
Directeur Philippe Vorst is verrukt over de krachtenbundeling tussen New York Pizza en sterrenchef Kokmeijer.
Vorst: "onze pizza's zijn zo lekker omdat wij werken met de allerbeste, 100 procent natuurlijke ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen en weinig zout. Ook bij Onno staan de meest hoogwaardige ingrediënten centraal. Met La Rustica heeft hij daarmee een unieke smaakcombinatie gecreëerd, die door de extra dunne biologische volkoren bodem nog beter tot zijn recht komt."
Voor Onno Kokmeijer was het een grote uitdaging een recept te bedenken voor een gerecht dat niet door hemzelf bereid wordt. Kokmeijer: "Als chef-kok heb ik controle over alles dat mijn keuken uitgaat. Maar gezien de professionaliteit heb ik er het volste vertrouwen in dat New York Pizza elke ‘La Rustica by Onno Kokmeijer' op de juiste wijze bereidt en bij de consument aflevert."
© Nationale Horecagids