Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

KHN Fastservice gaat voor gezonder voedselaanbod

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km

WOERDEN - De sector Fastservice van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil een prominente rol spelen in het stimuleren van een gezonder voedselaanbod. Meer aandacht voor verbetering van de voedingswaarden en stimuleren van een gevarieerd productaanbod wordt het motto voor 2012.

Samen met de thema's duurzaamheid is Gezondheid & Voeding één van de belangrijkste speerpunten van het nieuwe sectorbestuur Fastservice.

Tijdens de eerste dag van de Horecava 2012 presenteerde het bestuur zijn plannen bij monde van de voorzitter Pieter Honing.

"De ondernemers moeten de verantwoordelijkheid nemen bij het aanbieden van gezonde keuzes aan de consument. Gelukkig zien we dat door de komst van allerlei nieuwe concepten dat onze nieuwe generatie al actief is met mooie, gezonde producten. En ook de meer traditionele cafetaria's zijn hier zich steeds sterker van bewust, maar we moeten het nu ook echt als sector presenteren in concrete acties, aldus Pieter Honing."

Daarnaast wil het sectorbestuur zich het komende jaar meer richten op betrokkenheid met nieuwe fastserviceconcepten. "De sector is volop in beweging en dat vraagt aandacht van KHN als brancheorganisatie".

Er zijn in de sector tal van goede initiatieven met betrekking tot actuele thema's als gezondheid en duurzaamheid. Het nieuwe bestuur wil ook deze initiatieven meer voor het voetlicht brengen.

Tijdens het Fastservice XL event heeft het sectorbestuur zich gepresenteerd. Het bestuur bestaat uit:

  • Pieter Honing (voorzitter) - McDonald's in Dordrecht
  • Wim Cox - Cox & Co in Roermond en omgeving
  • Carlina de Lorenzo - IJssalon Roberto Gelato in Utrecht
  • Grardie Akkerhuis - Lebkov & Sons in Leiden, Den Haag, Rotterdam
  • Jack van Hooft - Restaria Lucullus in Tilburg

© Nationale Horecagids

18 december '23 (13:32)

Veroordeling: 30 jaar cel voor dubbele moord McDonald's in Zwolle

Voor het doodschieten van twee broers in een vol McDonald's-restaurant in Zwolle is een 34-jarige man tot dertig jaar cel veroordeeld. De rechtbank achtte maandag een dubbele moord bewezen.

18 december '23 ( 8:02)

Jandino Asporaat even bang dat er geen interesse in FC Kip zou zijn

Jandino Asporaat heeft "heel even de angst gehad" dat zijn FC Kip-restaurant geen storm zou lopen. Het idee is zo'n vier jaar geleden ontstaan en was dus "gebaseerd op mijn populariteit toen", zegt Asporaat in gesprek met het ANP. "Maar dan ga je open en dan ontploft het."

06 december '23 (17:04)

McDonald's wil binnen enkele jaren van 41.000 naar 50.000 restaurants

McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

28 november '23 (12:32)

Verdachte dubbele moord McDonald's zegt bij opening strafzaak geen woord

"Dan gaat Nederland het zien, dat ik onschuldig ben", zei Veysel Ü. toen hij onderzocht werd in het Pieter Baan Centrum. Maar bij de start van de behandeling van de strafzaak rond de dubbele moord in een McDonald's-restaurant in Zwolle zwijgt de 34-jarige verdachte.

31 oktober '23 ( 9:09)

Duurdere hamburgers blijven winst McDonald's stuwen

Fastfoodketen McDonald's blijft veel hamburgers en andere producten verkopen, ondanks de forse prijsverhogingen van het afgelopen jaar. De omzet en de winst stegen de afgelopen maanden onverwacht hard door, nadat het Amerikaanse bedrijf deze zomer nog had gewaarschuwd voor een vertraging van de groei. De economische tegenwind is nog niet zo sterk dat McDonald's daar al veel last van heeft.

19 juni '23 (10:40)

Bekende snackbar van Jack Snack in Den Haag moet sluiten na zestien jaar

Er zit niets anders op voor Jack om de deuren van zijn snackbar te sluiten. Dat is wat hij tegen zichzelf blijft zeggen. De ondernemer achter Jack Snack moet er gedwongen mee kappen. Hij heeft ongezond hard gewerkt de afgelopen jaren en heeft last van hartfalen. “Mijn bloeddruk is veel te hoog.” Dat meldt de Ondernemer.

16 juni '23 ( 9:58)

Kwalitaria opent vegetarische pop-upzaak Vegetaria in Groningen

Op 1 juli gaat de snackformule Kwalitaria een Vegetaria openen in de stad Groningen. Daar worden enkel vegetarische gerechten verkocht. Dat meldt Frituurwereld.

15 juni '23 ( 8:04)

6-jarig meisje vreest voor de dood in glijbaan McDonald’s

Een 6-jarig meisje dat vast kwam te zitten in een McDonald’s-glijbaan in IJsselstein, zei op een gegeven moment tegen haar moeder “Ik ga dood”. Ze kreeg het zeer benauwd, want het was 32 graden buiten. Ook twee medewerkers van het fastfoodrestaurant kwamen in de glijbaan vast te zitten. Na ruim een uur werd het meisje eindelijk bevrijd. Dit meldt Hart van Nederland. 

14 juni '23 (13:07)

Wouter Wolters van De Toren in Echt doet stapje terug en zet bekende zaak te koop

De Toren is een bekende zaak in de horecasector. Die werd zelfs een keer uitgeroepen tot nummer één in de Cafetaria Top 100. Geregeld kwamen vakmedia bij hem langs voor de nieuwtjes in De Toren. Nu vindt Wolters het wel genoeg en doet een stapje terug. Hij zette zijn zaak Preuverie De Toren vorige week in de verkoop. Dat meldt Frituurwereld.

13 juni '23 (11:58)

Klanten van uitgebrande snackbar zamelen geld in voor herstart

Tijdens een grote brand in het dorp Poortugaal in het Rotterdamse havengebied liep Snackbar Poortugaal flinke schade op. Om een herstart te kunnen realiseren zijn klanten van de fastfoodzaak een inzamelingsactie begonnen. Daarmee hopen zij dat de snackbar binnenkort weer kan openen. Dat meldt Frituurwereld.