Elf constateringen voor cafetariahouders
GILZE - Tijdens de tweede Nationale Cafetariadag vertelde Jan Huurdeman, commercieel directeur van Servex, dat cafetariahouders snel moeten schakelen om mee te gaan met de maatschappelijke trends en de techniek. Dat meldt Out Of Home.
Jan Huurdeman vertelde dat er elf constateringen zijn over de maatschappij:
- Gemakconsumptie stijgt de komende jaren met tien tot vijftien procent.
- Food to go wordt steeds normaler. Mensen eten meer dan 3 maaltijden per dag, maar minder vaak thuis.
- De gemiddelde bereidingstijd wordt snel minder, van 35-40 minuten naar nog geen tien minuten.
- In Amerika worden al appartementen gebouwd zonder keuken.
- Buitenshuis consumptie is (in geld uitgedrukt) 32 procent, in Amerika 50 procent.
- We gaan Amerika achterna.
- Focus moet liggen op kant-en-klaar, meenemen voor thuis, straks te gebruiken, makkelijk op te warmen.
- Zorg dat je relevant bent.
- Innovatie zou in technologie kunnen zitten. Bijvoorbeeld in de afrekentijd per klant. Als die vijf seconden sneller gaat, kunnen bedrijven met duizend transacties per dag zo 365 x 1.000 = 365.000 x 5 seconden besparen. En dus efficiënter werken.
- De kracht van social media. Adverteer op Twitter met een zak patat voor 1 euro en je hebt in no time 5.000 volgers.
- Bied keuzemogelijkheid. Aanbiedingen voor kinderen hebben geen zin in een vergrijsde wijk.
© Nationale Horecagids