Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Limburgse McDonalds Supervisor is Fastservice Kanjer 2011

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km

AMSTERDAM - De 25-jarige Robert Schuman uit Roermond is uitgeroepen tot Fastservice Kanjer 2011. Dat werd gisteravond bekend gemaakt tijdens de officiële diploma-uitreiking van de McDonald's Academy.

Een Fastservice Kanjer is iemand die een fastservice-opleiding volgt en die is opgevallen door een uitzonderlijke prestatie, inzet of collegialiteit. Robert is Supervisor van McDonald's restaurants Echt, Maastricht Markt, Maastricht Vrijthof en Maastricht Wyck. Hij won de titel omdat hij een goed voorbeeld is hoe je binnen de fastservicesector carrière kunt maken.

Robert begon in 2002 op jonge leeftijd bij McDonald's en heeft van daaruit diverse opleidingen doorlopen. Via de McDonald's Academy heeft hij de opleiding Bedrijfsleider Fastservice met veel enthousiasme gevolgd en keurig afgesloten. Hij heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van medewerker naar Management Trainee. Vervolgens is hij Restaurant Manager geworden en tegenwoordig is hij Supervisor van maar liefst vier McDonald's restaurants.

Talenten stimuleren
"Toen ik een half jaar in dienst was, wist ik al dat ik Restaurant Manager wilde worden. Het is te gek om te werken met jong en oud, om van iedereen de drijfveren te kennen en individuele talenten te stimuleren. Als je een beetje carrièregericht bent, zijn er bij McDonald's genoeg mogelijkheden om iets te bereiken!", aldus Robert na afloop.

De restaurants waar Robert voor werkt, zijn eigendom van Franchisenemer Jan Slenders. Deze restaurants zijn ook genomineerd voor de titel ‘Leerbedrijf van het Jaar'. De uitslag van deze verkiezing wordt op woensdag 26 oktober bekend.

McDonald's Academy: 231 geslaagden
De prijsuitreiking vond plaats tijdens de diploma-uitreiking van de McDonald's Academy. Dit jaar mochten maar liefst 231 McDonald's medewerkers hun landelijk erkend mbo-diploma in ontvangst nemen. De McDonald's Academy is het eigen opleidingstraject van McDonald's, waarbij medewerkers praktijkkennis op doen in het restaurant en daarnaast een opleiding volgen aan het Fastservice Opleidingscentrum.

© Nationale Horecagids

27 mei '25 ( 8:39)

Nederlanders besteden jaarlijks €1,9 miljard aan fastfood

Nederlanders besteden jaarlijks in totaal 1,9 miljard euro bij de grootste fastfoodketens in Nederland. Per bezoek spenderen Nederlanders gemiddeld 23 euro en het meeste geld wordt uitgegeven bij sushiketens. Dat blijkt uit de Nationale Benchmark Fastfoodketens, een grootschalig onderzoek van marktonderzoeksbureau Multiscope onder bijna 7200 Nederlanders.

24 februari '25 (12:18)

Just Eat-verkoop levert topman Groen meer dan 311 miljoen op

De verkoop van Just Eat Takeaway, eigenaar van Thuisbezorgd, levert oprichter en topman Jitse Groen naar schatting ruim 311 miljoen euro op. Maandag werd bekend dat techinvesteerder Prosus het beursgenoteerde bedrijf overneemt voor 20,30 euro per aandeel. Dat komt neer op een overnameprijs van in totaal 4,1 miljard euro.

24 februari '25 (12:06)

Overname Thuisbezorgd-eigenaar geen verrassing, stelt vakbond

FNV vindt de overname van Thuisbezorgd-eigenaar Just Eat Takeaway door techinvesteerder Prosus "niet verrassend". Dat zegt vakbondsbestuurder Amrit Sewgobind. Hij benadrukt dat de belangrijkste zorg is of de banen bij de maaltijdbezorger behouden blijven en of dezelfde arbeidsvoorwaarden blijven gelden.

13 januari '25 ( 8:36)

Fastfoodzaken onder druk door zuinige consument, blijkt uit onderzoek

Goedkopere alternatieven voor buitenshuis eten, zoals bij een fastfoodzaak of eten laten bezorgen, worden harder geraakt door consumenten die minder geld uitgeven dan duurdere horeca-opties. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat benadrukt dat eetzaken voor een snelle hap doorgaans juist profiteren van consumenten die het zuiniger aan doen.

31 december '24 ( 8:50)

Variaties van oliebol in trek, maar traditionele oliebol nog altijd populairst

Deze dagen gaan er weer tienduizenden oliebollen over de toonbank, zowel bij bakkers als in kramen, komt naar voren uit een rondgang van het ANP. De voorkeur gaat dit jaar ook uit naar variaties op de oliebol, zoals de Dubaibol. Maar de traditionele oliebol, met of zonder krenten, lijkt nog altijd het populairst.

24 december '24 (10:20)

McDonald's breidt uit, maar stuit op verzet van bewoners

McDonald's wil uitbreiden naar dorpen en provinciale wegen, maar bewoners en gemeenten zien dat niet altijd zitten. Het fastfoodconcern stuit op verzet in onder andere Rheden, Deurne en Zutphen. Dit meldt NOS.

29 oktober '24 ( 8:35)

Nieuwe horecaformule rapper Boef groot succes: razendsnelle uitverkoop

Rapper Boef heeft verrast gereageerd na de recente lancering van zijn nieuwe horecaformule Chick&Cheez. "Hier word je als eigenaar lijp van", deelt hij op zijn Instagram Stories bij reacties van klanten die door die razendsnelle uitverkoop net te laat waren. De 31-jarige artiest reisde onlangs vanuit zijn woonplaats Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten naar Nederland af om bij de opening van de ruim vijftig vestigingen te zijn.

23 oktober '24 ( 8:30)

Rapper Boef opent eigen fastfoodketen CHICK&CHEEZ

Boef opent donderdag zijn eigen fastfoodketen, genaamd CHICK&CHEEZ. Dat maakt de 31-jarige artiest dinsdag bekend. "Ik ben zwaar liefhebber van zowel kip als kaas en ik heb het gecombineerd in mijn eigen keten", schrijft Boef op Instagram.

08 oktober '24 (16:17)

Dunkin', bekende koffie- en donutketen, failliet in Nederland

UTRECHT (ANP) - Koffie- en donutketen Dunkin' is in Nederland failliet. Dat heeft medeaandeelhouder Roberto Fava bevestigd na een bericht van De Telegraaf. De curator van Dunki' zegt tegen de krant dat de ongeveer vijftig winkels voorlopig openblijven.

04 september '24 ( 9:47)

In tien jaar ruim 6000 fastfoodrestaurants meer in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Het aantal fastfoodrestaurants is in tien jaar tijd met meer dan de helft gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Begin dit jaar telde Nederland ruim 19.000 van dit soort eetplekken, terwijl dat er in 2014 nog ongeveer 12.600 waren.