Michael Jackson-beeld van McDonald’s in Best mogelijk naar Johan Vlemmix

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Johan Vlemmix heeft zijn oog laten vallen op het grote Michael Jackson beeld dat jarenlang ‘het boegbeeld’ was van de fastfoodlocatie. Toen Jackson in opspraak raakte in verband met vermeend seksueel misbruik van kinderen, haalden de eigenaren van de McDonald’s in Best het standbeeld weg. Vlemminx wil het beeld plaatsen bij de sterrenwacht Quesar, waar hij een ‘nucleair centrum’ van wil maken. Dit meldt BN de Stem.

Eigenaar Peter van Gelder nam destijds afscheid van het standbeeld omdat het niet bij een familie restaurant paste. Jarenlang durfde niemand het beeld over te nemen en sinds 2019 ligt het standbeeld in een loods in Nuenen.

Nucleair centrum

Hoewel Q-Music-dj Domien Verschuuren vorige week weer aandacht besteedde aan het beeld van Michael Jackson, kwam dit weer onder de aandacht. Terug naar de McDonald’s gaat hij niet, maar Johan Vlemmix heeft wel interesse. “Ik had er destijds al een plan voor gemaakt om het in Eindhoven bij mijn huis Soestdijk 2 te plaatsen. Maar daar is het nooit van gekomen.” Zijn huis is al verkocht. De Sterrenwacht die hij eind vorig jaar voor een miljoen euro kocht is daarentegen wel een kanshebber. Volgens Vlemmix is daar ruimte genoeg voor Jacksons beeld bij het toekomstig nucleair centrum.

Een nucleair centrum? “We zijn in Nederland overal slecht op voorbereid. Dat zag je met corona, dat merk je nu Rusland Oekraïne is binnengevallen. Overal zijn atoomkelders en rampenplannen, maar in Nederland niet.” Het beeld van Michael Jackson heeft hier weinig mee te maken, maar er was bij de McDonald’s in Best ook geen link met de beroemde zanger, aldus Vlemmix.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky